Γιορτή ο αγώνας του ΠΑΣ με τη Σάσσαρι, παρά την ήττα (63-80)

19.09.2024 Αναγνώστηκε 365 φορές #Μπάσκετ

Μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα και σε πανηγυρικό κλίμα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της γιαννιώτικης ομάδας στο κατάμεστο Νέο Κλειστό, ο ΠΑΣ Γιάννινα κοίταξε στα μάτια την ιταλική Σάσσαρι αλλά ηττήθηκε με 63-80 στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro Cup γυναικών.

Γιορτή ο αγώνας του ΠΑΣ με τη Σάσσαρι, παρά την ήττα (63-80)

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Τετάρτης ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς υποδέχτηκε την ιταλική Σάσσαρι στο Νέο Κλειστό στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Σε αυτό το κορυφαίο ραντεβού με την ιστορία, τον ΠΑΣ Γιάννινα συνόδευσε ο εκπληκτικός κόσμος του που έδωσε ρεσιτάλ στην κερκίδα με παλμό, συνθήματα, ενώ στο τέλος αποθέωσε τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τις παίκτριες της γιαννιώτικης ομάδας.
Προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Euro cup απέκτησε η ιταλική ομάδα μετά τη νίκη με 63-80 στα Γιάννενα και ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στη Σαρδηνία.
Ο ΠΑΣ ήταν ανταγωνιστικός για τουλάχιστον 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο όπου κυνηγούσε το σκορ, ωστόσο το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των παικτριών της Σάσσαρι και η έξτρα πάσα στις γωνίες «πλήγωσαν» τα κορίτσια του ΠΑΣ που ήταν ανταγωνιστικές απέναντι σε ένα αντίπαλο με μεγαλύτερο rotation και ψηλότερα κορμιά.
Η Γουάλας με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ η καλύτερη από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα με την Σαρηγιαννίδου να ακολουθεί έχοντας 12 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο coach Πέρκος είχε να διαχειριστεί και τη σημαντική απουσία της Kερνάλ λόγω κανονισμού. Για την Σάσαρι, η Γκονζάλες με 22 πόντους με 5/6 τρίποντα ήταν η κορυφαία.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Στέφανος Πέρκος ξεκίνησε  στην βασική πεντάδα τις Άρτσερ, Δαμουλάκη, Ντούρβα, Γουάλας, Σαρηγιαννίδου. Οι παίκτριες του Πας άντεξαν για περίπου 15 λεπτά και ήταν στον κόλπο της διεκδίκησης του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια η ιταλική ομάδα ξέφυγε με διψήφιες διαφορές στο σκορ χάρη στην τρομερή ευστοχία στα τρίποντα, τα πολλά ριμπάουντ, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και την κούραση της γηπεδούχου ομάδας.
Κοντά στο σκορ έμενε η ομάδα του Στέφανου Πέρκου στα πρώτα δυο δεκάλεπτα με το σκορ στο 10’ να είναι 17-21 και το σκορ ημιχρόνου ήταν 34-44. Η γιαννιώτικη ομάδα εκλεισε το ημίχρονο με διαφορά 10 πόντων μιας και έχασε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ και δέχτηκε πολλά τρίποντα στο τρανζίσιον από την ιταλική ομάδα.

Με ένα επιμέρους 13-19 η Σάσσαρι ήταν η κυρίαρχη στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο με την Τέιλορ να δίνει πολλές λύσεις, ενώ η Γουάλας έδωσε αρκετές λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Πέρκου μιας και σημείωσε τους 9 από τους 13 πόντους του δεκαλέπτου για τον ΠΑΣ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τις φιλοξενούμενες να αποκτούν σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Eurocup.
Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι του ΠΑΣ αποθέωσαν τις παίκτριες του Στέφανου Πέρκου, οι οποίες τους ανταπέδωσαν το χειροκρότημα για την συγκλονιστική τους στήριξη στο σημερινό παιχνίδι.
Διαιτητές: Αλκαράζ (Ισπανία), Πρπα (Σερβία), Λούσιτς (Μαυροβούνιο)
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-44, 47-63, 63-80
ΠΑΣ Γιάννινα (Στέφανος Πέρκος): Άρτσερ 9 (7 ριμπ.), Δαμουλάκη 7 (1/2 τριπ., 3ασ.), Ντούρβα 8 (3 ασ.), Γιωτίτσα, Γουάλας 26 (6/12 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασ.), Παπανικολάου, Σαρηγιαννίδου 12 (8 ριμπ., 3 ασ.), Θεοδώρου 1, Ξανθοπούλου.
Ντινάμο Σάσσαρι (Αντονέλο Ρεστίβο): Kαράντζελο 12 (2/4 τριπ., 11 ασ., 5 ριμπ.), Ντιάλο 8 (9 ριμπ., 3 ασ.), Γκονζάλες 22 (5/6 τριπ., 5 ριμπ.), Γκρατίνι, Nάταλι 10 (2/5 τριπ., 3 ριμπ.), Παστρέλο 5 (1/2 τριπ., 4 ριμπ.), Tέιλορ 16 (4 ριμπ., 4 ασ.), Τόφoλο 7 (1/3 τριπ., 7 ριμπ.)

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Σχολιασμος