Έπεσε μαχόμενος, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

21.02.2022 Αναγνώστηκε 335 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε παρά τις απουσίες του, άντεξε για σχεδόν 70 λεπτά, ωστόσο δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ χτες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι Γιαννιώτες έμειναν στους 36 βαθμούς και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων διεκδικητών των play off και κυρίως τις ήττες του Παναθηναϊκού με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Μάνταλος (69’) με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ πέτυχε ο Ανσαριφάρντ (88’), ενώ ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος με χαμένο τετ α τετ από τους Περέα και Οικονομόπουλο. Παρά την ήττα του ο ΠΑΣ παρέμεινε φαβορί για την εξάδα και κρατάει την τύχη στα χέρια του στους αγώνες με Λαμία και Βόλο.

Έπεσε μαχόμενος, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Τις ήττες του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο και του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, αλλά και την ισοπαλία του ΟΦΗ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν δίκαια από την ΑΕΚ με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Παρά τις σημαντικές απουσίες η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά άντεξε στην πίεση για 70 λεπτά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Περέα και Οικονομόπουλο. Ωστόσο, η «χρυσή» αλλαγή του Γιαννίκη, ο Μάνταλος, με κεφαλιά άνοιξε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του ΠΑΣ, σε μια φάση που οι Γιαννιώτες ζήτησαν χέρι του Άμραμπατ στο ξεκίνημα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέλος όταν ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση του Λώλη μετά από κόρνερ του Μάνταλου. Παρά την χθεσινοβραδινή ήττα η ομάδα των Ιωαννίνων ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναικό με 36 βαθμούς, Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στο +2 από τον ΟΦΗ και στο +4 από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει όμως δύο ματς λιγότερα.

Πώς έπαιξαν

Με δυο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη παρατάχθηκε ο ΠΑΣ στο χτεσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Παντελάκης χρησιμοποιήθηκε αντί του τιμωρημένου Κάργα και ο Οικονομόπουλος αντί του τραυματία Σνάιντερ. Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τους Γιαννιώτες με διάταξη 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Ποζνάνσκι. Δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί εξτρέμ ήταν ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Λιάσος και ο Ντομίνγκεθ έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Τρικαλινός τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, δεξιά προς αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας και Χατζησαφί,. στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιμάνσκι και Σάκχοφ, την μεσοεπιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Γκαρσία, Άμραμπατ και Τσούμπερ και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ανσαριφάρντ

Διπλό χαμένο τετ α τετ για τον ΠΑΣ

Πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μπλούζες της «Φλόγας» και της «Λάμψης». Η 24η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.Στο αγωνιστικό σκέλος, οι δυο ομάδες μπήκαν με σκοπό να «κεντήσουν» στο δημιουργικό κομμάτι, εκμεταλλεύοντας και τα κενά που βρήκαν στις αντίπαλες άμυνες. Στην πρώτη τελική της ΑΕΚ στο 2’, ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΣ είχε απάντηση άμεσα, όταν στο επόμενο λεπτό ο Λιάσος βρέθηκε πλάγια αριστερά μόνος του, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ρότα και έφυγε κόρνερ.

Η τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ για να «παγώσει» το Ολυμπιακό Στάδιο, χάθηκε στο 5’. Ο Περέα πήρε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Οικονομόπουλο, απέφυγε το τάκλιν του Βράνιες, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε. Στη συνέχεια της φάσης, ο Οικονομόπουλος δεν μπόρεσε επίσης να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη απείλησε και αυτή με τη σειρά της την εστία του Λοντίγκιν στο αμέσως επόμενο λεπτό (6’), καθώς ο Ρότα έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Τσούμπερ έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν. Στη συνέχεια, ο Τσούμπερ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του ΠΑΣ για να πιάσει ένα σουτ, μπλόκαρε σταθερά και με σταθερή ευκολία ο Λοντίγκιν.

Άντεξε η άμυνα των Γιαννιωτών

Στην επόμενη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, στο 28’ από γύρισμα του Τσούμπερ, η μπάλα κόντραρε στον Σάλιακα, υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες για χέρι αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Το ριπλέι έδειξε ότι το χέρι του Έλληνα αμυντικού ήταν κολλημένο.

Το παιχνίδι στο ημίωρο κυλούσε με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά, τον ΠΑΣ να έχει καλές τοποθετήσεις και έψαχνε κόντρες. Ο ΠΑΣ που είχε ώρα να κάνει επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, δέχθηκε ακόμη μία τελική από τους γηπεδούχους στο 37’. Ο Ρότα έβγαλε άλλη μια καλή σέντρα στο ματς, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά από καλή θέση στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η κακοδαιμονία που έχει η γιαννιώτικη ομάδα στους τραυματισμούς πήγε να συνεχιστεί και στο χτεσινό ματς, όταν στο 39’ σε μία φάση που πρόλαβε να κόψει με υπερένταση τον Άμραμπατ, ο Ποζνάνσκι έβγαλε ένα μικρό πόνο.

Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι στο 42’. Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε στο έδαφος, σε μια φάση στην οποία πήγε ο Καραχάλιος να βοηθήσει στο μαρκάρισμά του. Ωστόσο, ο διαιτητής Παοαδόπουλος έδειξε συνέχεια. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 45’ ο Ποζνάνσκι έκανε σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Έτσι, ολοκληρώθηκε ένα πρώτο μέρος όπου η «Ένωση» άσκησε πίεση στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά οι παίκτες του Μεταξάς κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην πίεση.

Γκολ από τον αρχηγό της η ΑΕΚ

Στο ίδιο έργο θεατές και με το πρώτο μέρος, όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι στο «Σπύρος Λούης». Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι στην επανάληψη με τη διάθεση να πιέσει. Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε στο ξεκίνημα της επανάληψης να βγάλει αντεπιθέσεις. Μάλιστα, ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, μετά από μπαλιά του Ανσαριφάρντ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ.

Στο 56’ ο Γκαρσία έπιασε ένα σουτ από πλάγια και δεξιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Παντελάκη. Στο 67’ ο Γιαννίκης έβαλε στο ματς τον Μάνταλο στη θέση του Τσούμπερ. Ο Άμραμπατ πήγε δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων», ο Μάνταλος σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον Ανσαριφάρντ, ενώ ο Γκαρσία πήγε αριστερά.

Το προβάδισμα στην ΑΕΚ έδωσε δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος. Συγκεκριμένα , στο 69’ ο Άμραμπατ από δεξιά έστρωσε στον Ρότα που έκανε τη σέντρα. Ο Μάνταλος στον αέρα νίκησε τον Καραχάλιο και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελληνορώσου γκολκίπερ του ΠΑΣ για το 1-0. Το οξύμωρο με το τέρμα της «Ένωσης», ήταν πως δευτερόλεπτα πιο πριν ο κόσμος φώναζε «αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Εξάλλου για την ΑΕΚ το κλίμα δεν ήταν καλό, μετά από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ.

Τον αποτελείωσε ο Ανσαριφάρντ

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δεν έβγαλε καμία περίπτωση αντίδραση στο γκολ που δέχθηκε. Ο Ηρακλής Μεταξάς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον ΠΑΣ και έριξε στο ματς τους Μπρένερ, Μορέιρα και Λώλη αντί των Οικονομόπουλου, Λιάσου και Καραχάλιου αντίστοιχα. Με τις αλλαγές αυτές, το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2. Στάνκο και Ντομίνγκεθ αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, ο Μπρένερ πήγε δεξιά, ο Μορέιρα αριστερά και ο Λώλης παρτενέρ του Περέα στην επίθεση.

Αντιθέτως, η «Ένωση» είχε μία καλή στιγμή στο 82’. Σε ωραία προσπάθεια από τον Άμραμπατ, ο οποίος πήρε την μπάλα από το κέντρο και έφτασε μέχρι έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά το σουτ του έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Παρά τις αλλαγές του Μεταξά, η εικόνα του ΠΑΣ δεν άλλαξε και δεν έπειθε πώς μπορούσε να φύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο με τον βαθμό, τουλάχιστον της ισοπαλίας. Η ΑΕΚ πέτυχε το 2-0 στο 88’, γκολ με το οποίο κλείδωσε τη νίκη απέναντι στους Γιαννιώτες . Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λώλης αιφνιδιάστηκε και έχασε το κοντρόλ κάνοντας λάθος απομάκρυνση, η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός είδε την μπάλα «πιάτο» μπροστά του και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει από τόσο κοντινή απόσταση Λοντίγκιν για το 2-0.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου βρήκαν ανακουφισμένους τους παίκτες της ΑΕΚ που επέστρεψαν στις νίκες μετά από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, ενώ ο Δικέφαλος του Νότου πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΣ στη σεζόν, μετά το 1-2 στο ματς του πρώτου γύρου στα Γιάννινα. Μπορεί ο ΠΑΣ να γνώρισε την όγδοη φετινή του ήττα, ωστόσο εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια του αναφορικά με τον στόχο της εξάδας.

Διαιτησία: Παπαδόπουλος(Χασάν-Σινιοράκης)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα(90’ Mισελέν), Βράνιες, Χατζησαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία (90+1 Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ(67’ Μάνταλος).

ΠΑΣ Γιάννινα(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Ποζνάνσκι (66’ Ρίζος), Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος (80’ Λώλης), Οικονομόπουλος (80’ Μπρένερ), Λιάσος (80’ Μορέιρα), Στάνκο, Ντομίνγκεθ (90’ Μίνα), Περέα.

Σχολιασμος