Πρώτα το επιτελείο και μετά οι μεταγραφές

12.06.2023 Αναγνώστηκε 1976 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές και να απομένουν 18 ημέρες για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ωστόσο οι εσωτερικές διεργασίες συνεχίζονται στον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι επί τάπητος πολλά θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές ενόψει της επόμενης σεζόν 2023-2024. Οριστικά παρελθόν αποτελεί ο Γιάννης Πλαβούκος, εβδομάδα ανακοινώσεων για το τεχνικό επιτελείο που θα πλαισιώσει τον Θανάση Στάικο.

Πρώτα το επιτελείο και μετά οι μεταγραφές
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ξεκίνημα με Νιαρχάκο

Η μοναδική… μεταγραφή που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι η επιστροφή του Δημήτρη Νιαρχάκου στο πόστο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ Γιάννινα. Στην τρίτη του θητεία ο Δημήτρης Νιαρχάκος θα είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος καθώς οι αδερφοί Χριστοβασίλη διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα και τον περισσότερο καιρό δεν θα βρίσκονται στα Γιάννινα. Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο ρόλος του κ. Νιαρχάκου θα μοιάζει με εκείνο της δεύτερης θητείας του με προπονητή τότε τον Γιαννίκη και δεν θα έχει άμεση σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά θα αφορά τα οικονομικά και λειτουργικά ζητήματα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που παρέμεινε τιμ μάνατζερ ο Μπάμπης Καρβέλης, ο οποίος θα έχει την πιο στενή σχέση με το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει πλήρως γνωστό και το οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές.

Ενδεχομένως να γίνει και μια συνέντευξη Τύπου από τα αδέρφια Χριστοβασίλη ενόψει της νέας σεζόν. Όλα αυτά θα γίνουν σίγουρα μετά το προσεχές Σάββατο 17 Ιουνίου, όταν και είναι προγραμματισμένο το 40μερο μνημόσυνο του εκλιπόντος Γιώργου Χριστοβασίλη στον Ιερο Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άνω Γλυφάδα στην Αθήνα.

Παρελθόν Πενταρβάνης και Πλαβούκος

Το μόνο δεδομένο είναι πώς θα υπάρξουν αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μπάμπης Πενταρβάνης αποτελεί ήδη παρελθόν από τη γιαννιώτικη ομάδα, ενώ αποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και ο Γιάννης Πλαβούκος. Ο 56χρονος προπονητής τερματοφυλάκων ανάρτησε μια φωτογραφία με τους 4 τερματοφύλακες ευχαριστώντας τους για την άψογη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Πλαβούκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον εκλιπόντα Γιώργο Χριστοβασίλη, ενώ αίσθηση προκαλεί η απουσία αναφοράς στον Θανάση Στάικο.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει: “O στόχος επετεύχθη με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Θα ήθελα ιδιαίτερα να σταθώ στον ΑΝΘΡΩΠΟ Γιώργο Χρηστοβασίλη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και μας βύθισε στη θλίψη. Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για όλα, ήσουν ένας έντιμος, συναισθηματικός και χαρισματικός ηγέτης. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία τους τέσσερις τερματοφύλακες (Τσιντωτα, Αθανασίου, Σούλη, Βρακά). Κρατήσατε πιο ψηλά το εμείς από το εγώ!».

Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες

Η αναζήτηση για τους αντικαταστάτες των Πενταρβάνη και Πλαβούκου έχει ξεκινήσει και οι επαφές βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Φαβορί για βοηθός του Θανάση Στάικου παραμένει ο Θοδωρής Τριποτσέρης, αν και προέκυψε μια διάσταση απόψεων σε ένα κομβικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις. Ο 37χρονος νυν προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους δύο διεκδικητές της θέσης, ο έτερος είναι πρώην προπονητής ομάδας της Super League 2, νεαρός και αυτός σε ηλικία και με καλό βιογραφικό, ωστόσο ακόμα δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του.

Ο Θοδωρής Τριποτσέρης είναι γεννημένος στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου του 1986, δηλαδή είναι 37 ετών και έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή ως κεντρικός αμυντικός. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού το 2004 και στη συνέχεια σε αρκετές ελληνικές ομάδες όπως ο Λεβαδειακός, η Λάρισα, η Δόξα Δράμας, η Καβάλα, ο ΟΦΗ, η Καλαμάτα, ο Ιαλυσός Ρόδου, ενώ έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόμενος στον Ασπρόπυργο.

Μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ασχολήθηκε άμεσα με την προπονητική, πήρε δίπλωμα UEFA A, ενώ ήδη έχει προϋπηρεσία σε αναπτυξιακά τμήματα και ερασιτεχνικές ομάδες. Το 2021 εντάχθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ και μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στην Κ15 της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας.

Για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αυτά των Χρήστου Τσελιόπουλου, Βαγγέλη Λάππα και του Δημήτρη Διαμάντη. Ο Τσελιόπουλος έχει περάσει δύο φορές στο παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2011 προπονητή τότε τον Βέλγο Στεφάν Ντεμόλ. Το πέρασμα του Τσελιόπουλου τότε ήταν σύντομο μιας και με την απομάκρυνση Ντεμόλ και την έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη στις 5 Δεκεμβρίου 2011 αποτέλεσε παρελθόν και αντικαταστάθηκε από τον Αποστόλη Τερζή.

Η δεύτερη θητεία του ήταν το καλοκαίρι του 2013 με προπονητή τότε τον Σάββα Παντελίδη και παρότι ο ΠΑΣ άλλαξε σε μικρό χρονικό διάστημα τρεις προπονητές (Παντελίδης, Τσιώλης, Πετράκης) διατηρήθηκε στο πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων. Μάλιστα, ο Τσελιόπουλος έμεινε για μια πενταετία στα Γιάννινα και αποτέλεσε μέλος του τεχνικού επιτελείου που οδήγησε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Ευρώπη. Το 2018 έφυγε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκτοτε βρίσκεται στην Τρίπολη ως προπονητής τερματοφυλάκων του Αστέρα.

Προπονητής σε ομάδα της Super League είναι και ο δεύτερος υποψήφιος, ο Βαγγέλης Λάππας καθώς μέχρι πρότινος ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Γιάννη Αναστασίου στον Παναιτωλικό, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

Το τρίτο και τελευταίο όνομα είναι ο Δημήτρης Διαμάντης, ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων στο Αιγάλεω και έχει εργαστεί στο παρελθόν σε αθηναϊκές ομάδες όπως ο ΠΑΟ Ρουφ, ο Φωστήρας και ο Εθνικός Πειραιώς.

Ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια

Στα μεταγραφικά οι διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται σε αναζήτηση βασικού τερματοφύλακα καθώς ο Παναγιώτης Τσιντώτας αποτελεί παρελθόν. Ο Κατερινιώτης πορτιέρο προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και όχι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι για το οποίο ενημέρωσε έγκαιρα και τους ανθρώπους του ΠΑΣ. Από πλευράς διοίκησης υπάρχει η διάθεση να τον περιμένουν, ωστόσο φαίνεται πως ο ίδιος βρίσκεται κοντά σε ομάδα της Ιταλίας, αν και δημοσιεύματα το τελευταίο διήμερο κάνουν λόγο για δυναμικό μπάσιμο του Ατρομήτου στην απόκτηση Τσιντώτα.

Μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Τσιντώτα, η εύρεση ενός καλού τερματοφύλακα αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον προπονητή Θανάση Στάικο και τους διοικούντες. Δύο από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για υποψήφιοι αντικαταστάτες του Τσιντώτα είναι αμφότεροι έμπειροι και με παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Στέφανο Καπίνο και τον Ισλανδό Έγκμουντουρ Κρίστινσον.

Οι θέσεις των μεταγραφικών κινήσεων

Εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα όμως θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση και σε άλλες θέσεις καθώς θα υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτών. Εκτός από τον Τσιντώτα στην πόρτα της εξόδου είναι ο Μορέιρα, του οποίου το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί, αλλά και ο Σταματελόπουλος με τον Μπάλαν, Οι δύο τελευταίοι έχουν συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, αλλά έχουν ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζονται και βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας.

Οι θέσεις που «καίνε» για να συμπληρωθούν τα κενά είναι ένας αριστερός μπακ στη θέση του Πήλιου που πήγε στην ΑΕΚ, ένα αριστερό χαφ στη θέση του Μορέιρα, αλλά και ένα κεντρικό χαφ.

Στα Γιάννινα ο Τζίνο, προπονείται ατομικά

Μπορεί ο Θανάσης Στάικος να βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Λυγουριό Αργολίδας και σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές σε καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο υπάρχει και ένας που έχει μείνει εδώ στα Γιάννινα. Ο λόγος για τον Ουρουγουανό Φεντερίκο Τζίνο που έμεινε με τη σύζυγό του στην πόλη και καθημερινά προπονείται ατομικά στο ΠΕΑΚΙ.

Ο Τζίνο ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιανουάριο και υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Με το πάθος και τη μαχητικότητα του κέρδισε άμεσα την εμπιστοσύνη του Θανάση Στάικου και κατέγραψε 16 συμμετοχές με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Πρόσθεσε το λάτιν στοιχείο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έδεσε με την ομάδα στα αποδυτήρια και έγινε αμέσως αγαπητός από τους φιλάθλους.

Αντί να πάει στην πατρίδα του την Ουρουγουάη ο ίδιος προτίμησε να μείνει στα Γιάννενα και αυτές τις ημέρες φιλοξενεί συγγενείς του στην πόλη. Ωστόσο, συνδυάζει τις διακοπές με τη δουλειά καθώς προπονείται στο ΠΕΑΚΙ μόνος του και αρκετά πριν αρχίσει η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σχολιασμος