Για την τιμή των όπλων στις Σέρρες ο ΠΑΣ Γιάννινα

20.04.2024 Αναγνώστηκε 891 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Για την αξιοπρέπεια του και την ιστορία του θα αγωνιστεί αύριο το μεσημέρι (21/04, 15:00) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών για την 5η αγωνιστική των Play Out της Super League. Οριστικά εκτός οι Ροζάλες και Τσαούσης, αλλαγές προσώπων ετοιμάζει ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Για την τιμή των όπλων στις Σέρρες ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μετά την ήττα με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί μαθηματικά οι Ηπειρώτες ακόμα να απέχουν ένα ακόμα βαθμό από τον υποβιβασμό, ωστόσο κανείς πλέον δεν ευελπιστεί σε «θαύματα» ούτε εντός ούτε εκτός ομάδας. Με 19 μόλις βαθμούς μετά από 30 αγώνες η χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφική και μία από τις χειρότερες σεζόν της ομάδας στην πρώτη κατηγορία σε όλη την ιστορία της.

Απομένουν τρία παιχνίδια στα Play Out και ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να αποχαιρετήσει την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι. Εκτός από τις Σέρρες αύριο, ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο ένα ακόμα εκτός έδρας με την Κηφισιά στην Καισαριανή, ενώ το τελευταίο ματς της σεζόν είναι στο «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Βόλο το Σάββατο 11 Μαΐου. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια ζητούμενο για τον ΠΑΣ είναι να είναι ανταγωνιστικός και να πάρει όσους βαθμούς μπορεί.

O αυριανός αγώνας με τον Πανσερραϊκό είναι πλέον βαθμολογικά αδιάφορος. Οι Σερραίοι με 32 βαθμούς είναι σωσμένοι, ενώ ο ΠΑΣ με 19 είναι ουσιαστικά καταδικασμένος σε υποβιβασμό. Έτσι ο Μιχάλης Γρηγορίου προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, κυρίως όμως με επιλογές παικτών από τον πάγκο και όχι νεαρών παιδιών.

Χωρίς Ροζάλες, Τούτου και Τσαούση

Στη χτεσινή προπόνηση ο 50χρ0νος τεχνικός έκανε και πάλι ανάλυση του αντιπάλου στους παίκτες του και στη συνέχεια εξασκήθηκαν στις μεταβάσεις, τόσο την επιθετική όσο και την αμυντική. Στη συνέχεια έγινε εσωτερικό δίτερμα, στο οποίο ο Γρηγορίου φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του για το βασικό σχήμα, ενώ στο τελευταίο κομμάτι η ομάδα δούλεψε πάνω στις στατικές φάσεις με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Ο Γρηγορίου δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ροζάλες, Τούτου και τον Τσαούση. Ο Αργεντινός Ροζάλες εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δικέφαλο και δεν προπονήθηκε τελικά ούτε χτες, ενώ στον Τούτου το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ συνέστησε τριήμερη ξεκούραση μέχρι και την Κυριακή. Σχετικά με τον Τσαούση, ο νεαρός αριστερός μπακ έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Αντίθετα, επιστρέφει ο Ροντρίγκο Εραμούσπε που εξέτισε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την ποινή της μίας αγωνιστικής για την αποβολή του στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μάλιστα, ο Αργεντινός στόπερ θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα. Η τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει το μεσημέρι για την Κεντρική Μακεδονία και τις Σέρρες.

Τα πλάνα του Γρηγορίου

Μπορεί να έχουν κριθεί τα πάντα για τον ΠΑΣ στο θέμα της παραμονής, ωστόσο ακόμα και τώρα ο Γρηγορίου δεν είναι διατεθειμένος να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά για να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός». Κι αυτό γιατί χτες τρεις επαγγελματίες νεαροί, οι Βρακάς, Ναούμης και Μίνα ταξίδεψαν με την Κ 19 για το σημερινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μόνο ο Κύρκος συμμετείχε στην χτεσινή προπόνηση της πρώτης ομάδας. Επομένως το rotation δεν θα είναι εκτεταμένο και θα αφορά παίκτες που έχουν ξαναπαίξει όπως ο Αθανασίου στην εστία και ο Λιάσος στη μεσαία γραμμή.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης (Μπακαδήμας), Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα, Ροσέρο, Λεό, Κόντε.

Διαιτητής ο Γκορτσίλας

Ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι η τρίτη φορά φέτος που ο Γκορτσίλας έχει διευθύνει αγώνα των Γιαννιωτών και κατά σύμπτωση ήταν ο ρέφερι στην αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στις Σέρρες όταν ο ΠΑΣ είχε ηττηθεί με 3-2 δεχόμενος αστεία γκολ, με τερματοφύλακα τότε τον Κλέιμαν.

Βοηθοί του Γκορτσίλα θα είναι ο Αχιλλέας Νίκζας από τη Λάρισα και ο Νικόλαος Τοροσιάδης από τη Μακεδονία. Προκλητικός για τον ΠΑΣ ήταν ο ορισμός του τέταρτου διαιτητή που θα είναι ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από τη Δράμα, ο ρέφερι που απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Εραμούσπε στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Στο VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και AVAR ο Πέτρος Πάτρας από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ευάγγελος Κιοτζένης από την Ξάνθη.

Με Θυμιάνη ο Πανσερραϊκός

Με τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη στην αποστολή μετά από 2 μήνες θα αντιμετωπίσει ο Πανσερραϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα στην αυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Ο Θυμιάνης έχει πλέον μπει σε φουλ ρυθμούς και επιστρέφει μετά από τα τέλη Φεβρουαρίου και ενδέχεται να πάρει κόντρα στον ΠΑΣ χρόνο συμμετοχής. Έτσι, ο Πάμπλο Γκαρσία διαθέτει μια ακόμα λύση για το κέντρο της άμυνας . Λόγω της παρατεταμένης απουσίας του ενδέχεται να μην ξεκινήσει στο ματς, όμως ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός θα είναι τουλάχιστον στην αποστολή για το ματς.

Αντίθετα, ο προπονητής του Πανσερραϊκού δεν μπορεί να υπολογίζει τον Μορέιρα καθώς ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Χωρίς οπαδούς ο ΠΑΣ στις Σέρρες

Οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πικραμένοι από τον υποβιβασμό της ομάδας και δεν θα ταξίδευαν έτσι κι αλλιώς στις Σέρρες, ωστόσο η αστυνομία άναψε «κόκκινο» στην οργανωμένη μετακίνηση των Γιαννιωτών φιλάθλων, προφανώς για τυπικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση, καθώς και διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 5ης Αγωνιστικής των PLAY OUTS της SUPER LEAGUE 1, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, o οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σχολιασμος