Για την ιστορία και τη φανέλα, Κηφισιά - ΠΑΣ 2-3

29.04.2024 Αναγνώστηκε 1191 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Τον ποδοσφαιρικό εγωισμό και το τσαγανό που έπρεπε να βγάλει κατά τη διάρκεια της σεζόν έδειξε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου έπαιξε για την ιστορία και τον κόσμο της και παρότι ήδη υποβιβασμένη επικράτησε με 2-3 της Κηφισιάς στο Δημοτικό Γήπεδο Καισαιριανής και...πήρε μαζί της στην Super League 2 την ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας.  Ο πανηγυρισμός του Νίνη και οι ύβρεις προς τους πρώην συμπαίκτες του αφύπνισαν το σύνολο του Γιώργου Γεωργουλόπουλου που έβγαλε τεχνικές αρετές στο γήπεδο πέτυχε γκολάρες με τους Ροσέρο (36') και Μπεγκάλα (74'), ενώ ο εκπληκτικός Κολομβιανός Ροσέρο (93') υπέγραψε τον υποβιβασμό της Κηφισιάς με γκολ στην εκπνοή

Για την ιστορία και τη φανέλα, Κηφισιά - ΠΑΣ 2-3
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η...σπίθα που άναψε ο προκλητικός και υβριστικός πανηγυρισμός του Νίνη ήταν αυτή που άναψε τη...φωτιά στο στρατόπεδο του αδιάφορου ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στο Δημοτικό Γήπεδο Καισαριανής. Η ομάδα της Ηπείρου με έναν εκπληκτικό Ροσέρο που έκανε πράγματα και θαύματα και πέτυχε δύο γκολ (36', 93') και το παρθενικό τέρμα του Μπεγκάλα (74') πέρασε νικηφόρα και επικράτησε με 2-3 της Κηφισιάς, καταδικάζοντας την ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας σε υποβιβασμό. Ένα ρεσιτάλ από τακουνάκια και φαντεζί ενέργειες από τους παίκτες του ΠΑΣ, μερικοί εκ των οποίων αξίζουν να μείνουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Πανηγύρια σε Αγρίνιο και Πανθεσσαλικό για τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σώθηκαν οριστικά Παναιτωλικός και Βόλος.

Πώς έπαιξαν

Με αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών παρατάχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στην Καισαριανή, ενώ ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος προχώρησε σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα. Ο 50χρονος υπηρεσιακός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Πανάγου και αριστερό ο Κιάκος, ενώ στόπερ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Εραμούσπε και Σομποτσίνσκι. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο αποτελούσαν οι Καραχάλιος και Λιάσος, δεξιά στα χαφ ο Ροσέρο, αριστερά ο Τζίμας και ο Κύρκος κινούνταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κόντε αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με ίδια διάταξη 4-2-3-1 κατέβασε την Κηφισιά ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος είχε γενέθλια την Παρασκευή και συμπλήρωσε τα 47 έτη, ωστόσο οι παίκτες του δεν κατάφεραν να του κάνουν δώρο γενεθλίων. Στην εστία ήταν ο Νικοπολίδης, δεξί μπακ ο Κλωναρίδης και αριστερό ο Μιλίσεβιτς, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Βαφέας και Σπίνος. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σολόα και Νίνης, δεξί εξτρέμ ο Ματέους Σάντος, αριστερό ο Τεττέι και ο Πρίτσας σε ελεύθερο ρόλο δεκαριού πίσω από τον Οζέγκοβιτς που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Μοιρασμένο το ξεκίνημα

Χωρίς άγχος και βαθμολογικό κίνητρο μπήκε στην αναμέτρηση ο ήδη υποβιβασμένος ΠΑΣ Γιάννινα και προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του. Η Κηφισιά «καίγονταν» για τη νίκη και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Μόλις στο 5΄από εκτέλεση φάουλ του Νίνη από αριστερά, ο Τεττέι πήρε τη γυριστή κεφαλιά, η οποία όμως δεν ανησύχησε τον Αθανασίου και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 12’ οι Αθηναίοι έφτασαν κοντά στο γκολ σε διπλή ευκαιρία όταν ο Ματέους Σάντος έκανε την ατομική ενέργεια από δεξιά και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στον Σομποτσίνσκι και έφυγε κόρνερ.Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Μιλίσεβιτς έκανε το γέμισμα από αριστερά και ο προωθημένος Βαφέας με τη μία το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφυγε άουτ.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα και ήταν με μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία, ενδεχομένως και μεγαλύτερη. Μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της γιαννιώτικης ομάδας από δεξιά ο Πανάγου άνοιξε στον Ροσέρο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στο ύψος του πέναλτι και βρήκε τον Κύρκο που έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ.

Γκολ Νίνη και προκλήσεις

Στο 22΄ο κορυφαίος του ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο Κέβιν Ροσέρο κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 26’ η Κηφισιά άνοιξε το σκορ από στατική φάση. Ο Πρίτσας κέρδισε φάουλ από τον Εραμούσπε, μια απόφαση που αμφισβήτησε έντονα ο Αργεντινός στόπερ του ΠΑΣ και για τον λόγο αυτό «κιτρινίστηκε» από τον διαιτητή Παπαδόπουλο. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος πέρασε τη μπάλα με το δεξί πάνω από το τείχος του ΠΑΣ και στα δίχτυα του Αθανασίου για το 1-0.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ και νυν της Κηφισιάς πανηγύρισε έξαλλα το γκολ και έβρισε τον πάγκο των Γιαννιωτών και συγκεκριμένα τους Σόρια και Τζίνο, με τους οποίους φάνηκε ότι είχε προηγούμενα από το πέρασμα του από τα Γιάννενα. Οι παίκτες του ΠΑΣ αντέδρασαν, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Μια προκλητική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που έμελλε να πληρώσει ακριβά η ομάδα της Κηφισιάς.

Φαντεζί γκολ-ποίημα με Ροσέρο

Οι παίκτες του ΠΑΣ αρχικά εκνευρίστηκαν με τη συμπεριφορά του Νίνη και είδαν κίτρινη κάρτα Τζίμας και Πανάγου, στη συνέχεια τους βγήκε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός και έκαναν αξιοθαύμαστα πράγματα στο παιχνίδι.

Στο 36’ η ομάδα της Ηπείρου έφτασε στην ισοφάριση με ένα από τα ωραιότερα γκολ που μπήκαν φέτος στα ελληνικά γήπεδο, ένα πραγματικό αριστούργημα τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεσή του. Ο Κιάκος από αριστερά άνοιξε στον Λιάσο και αυτός βρήκε τον Ροσέρο. Ο Κολομβιανός με τακουνάκι πάσαρε στον Κόντε και ο Ισπανός τον ξαναβρήκε με νέο εκπληκτικό τακουνάκι. Ο Ροσέρο βγήκε απέναντι από τον Νικοπολίδη και με σκαφτό πλασέ νίκησε τον πορτιέρο της Κηφισιάς και με ένα εκπληκτικό γκολ ισοφάρισε σε 1-1.

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους είχε αρκετό εκνευρισμό εκατέρωθεν και σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Κλωναρίδης ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αντικαταστάθηκε από τον Γκόμπελιτς, ενώ ο Σπίνος είδε κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Εραμούσπε.

Δύο δοκάρια ο Τεττέι

Ο Κώστας Μπράτσος και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και απέσυρε στο ημίχρονο τον προκλητικό Νίνη και πέρασε στη θέση του στην επανάληψη τον Μενέντες. Ο ΠΑΣ μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και στο 46’ ο Κόντε έκανε το σουτ, όμως ο Σπίνος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 51’ ο Μενέντες έκανε σέντρα σουτ από δεξιά, όμως ο Αθανασίου δεν είχε δυσκολία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Τα γκολ του Παναιτωλικού και του Βόλου συνέπεσαν χρονικά και βάρυναν τα πόδια των παικτών της Κηφισιάς που ήξεραν πλέον ότι χρειάζονταν μόνο νίκη προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής.

Στο 53' η Κηφισιά έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Πρίτσας με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ματέους Σάντος και ο Βραζιλιάνος με τη μία πάσαρε στον Τεττέι, ο οποίος έκανε το σουτ με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού. Ο Αθανασίου βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Στο 64’ η ομάδα της Κηφισιάς έβαλε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά. Ο Κιάκος έκανε λάθος υπολογισμό από αριστερά, με αποτέλεσμα να βγει μόνος του ο Τεττέι από δεξιά. Ο παίκτης της Κηφισιάς έκανε τη σέντρα και ο Οζέγκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Αθανασίου με δύσκολη επέμβαση έσωσε πάνω στη γραμμή.Στη συνέχεια ο Πρίτσας πήρε τη μπάλα με καθαρό επιθετικό φάουλ από τον Λιάσο και με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε σέντρα, όμως ο VAR Τσαγκαράκης τον έστειλε να κάνει onfield review και ο Μακεδόνας ρέφερι ακύρωσε τελικά το γκολ.

Ο Γεωργουλόπουλος θέλησε να τονώσει τη μεσαία γραμμή και έριξε στο ματς τον Τζίνο στη θέση του Κύρκου, αλλά και τον Μίνα στη θέση του Τζίμα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς ο Σόρια αντί του Κιάκου και ο Μπεγκάλα αντί του Καραχάλιου.

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στο γκολ στο 70’, όμως το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του ΠΑΣ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πρίτσα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και βρέθηκε αφύλακτος ο Τεττέι που σούταρε με τη μία με το δεξί στην κίνηση, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Πρίτσα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Παρθενικό γκολ Μπεγκάλα

Η απάντηση του ΠΑΣ στο δοκάρι της Κηφισιάς ήρθε με γκολ λίγο αργότερα. Στο 74’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Κηφισιάς οι παίκτες του ΠΑΣ συνδυάστηκαν ακόμα μια φορά με φαντεζί τρόπο. Ο Τζίνο έκανε το τακουνάκι προς τον Μπεγκάλα και ο νεαρός Σλοβάκος χαφ σούταρε με το δεξί, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Βαφέα και κατέληξε στα δίχτυα του Νικοπολίδη για το 1-2. Ήταν το πρώτο γκολ του Μπεγκάλα με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και το πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του και κυρίως με τον Σόρια.

Το Σάββατο ήταν ημέρα για τακουνάκια στον ΠΑΣ που λίγο έλειψε στο 78’ να διευρύνει το προβάδισμά του. Ο Κόντε έκανε νέο τακουνάκι προς τον Τζίνο και ο Ουρουγουανός σούταρε με το δεξί, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Ισοφάριση με τραβηγημένο πέναλτι

Στο 80' η Κηφισιά κέρδισε τραβηγμένο έως ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Παπαδόπουλος, ο οποίος είδε παράβαση εντός περιοχής σε πίεση που άσκησαν οι Μπεγκάλα και Μίνα πάνω στον Οζέγκοβιτς σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πρίτσα. Το παράξενο είναι ότι και ο VAR Τσαγκαράκης συμφώνησε με τον Μακεδόνα ρέφερι. Το δώρο των διαιτητών εκμεταλλεύτηκε ο Οζέγκοβιτς εκτέλεσε εύστοχα, νίκησε τον Αθανασίου στέλνοντας τον πορτιέρο του ΠΑΣ στην άλλη γωνία και ισοφάρισε σε 2-2. 

Μάλιστα, ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα η Κηφισιά πέτυχε ένα ακόμα γκολ που ακυρώθηκε ορθά. Ο Οζέγκοβιτς έκανε το σουτ στο 83' και ο Αθανασίου δεν απέκρουσε με σιγουριά αλλά ασθενώς,  ο Ματέους Σάντος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, όμως ήταν εμφανώς σε θέση off side και το γκολ ακυρώθηκε σωστά.

Φινάλε με σόου Ροσέρο

Στο τέλος του παιχνιδιού τα πόδια των παικτών της Κηφισιάς βάρυναν από το άγχος και την πίεση, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΣ που δεν είχαν κάτι να χάσουν. Στο 88' ο Μπεγκάλα σέντραρε από δεξιά και βρήκε τον Κόντε που έπιασε το μονοκόμματο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Γεωργουλόπουλος έριξε στον αγώνα τον Παμλίδη αντί του Κόντε και ο Κατερινιώτης επιθετικός έπαιξε δεξιά, με τον Μίνα να μετατοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Η τελευταία καλή στιγμή της Κηφισιάς ήταν στο 90' με τον Τεττέι εντός περιοχής να σουτάρει, κόντραρε η μπάλα πάνω στο σώμα του Σομποτσίνσκι.

Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων φάνηκε ότι δεν θα άλλαζε κάτι και η Κηφισιά θα έπεφτε με την ισοπαλία. Ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αρκέστηκε σε αυτό και έφυγε νικητής από την Καισαριανή. Στο 93' ο εκπληκτικός το Σάββατο Κέβιν Ροσέρο πήρε τη μπάλα από πλάγια αριστερά  ντρίπλαρε εξαιρετικά δύο αμυντικούς της Κηφισιάς, πέρασε ανάμεσα τους και συνέκλινε προς τα μέσα και με σουτ με το δεξί νίκησε τον Νικοπολίδη και πέτυχε το 2-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν το δεύτερο γκολ του Κολομβιανού και συνολικά τέταρτο της σεζόν από έναν παίκτη που ήταν από τους λίγους διακριθέντες φέτος στο ναυάγιο της ομάδας της Ηπείρου.

Το τελευταίο σφύριγμα του κακού ρέφερι Παπαδόπουλου βρήκε τον ΠΑΣ να πετυχαίνει την τέταρτη νίκη της σεζόν και να οδηγεί μαζί του την Κηφισιά στα μονοπάτια της Super League 2.  Οι Γιαννιώτες ανέβηκαν στους 22 βαθμούς, ενώ η Κηφισιά έμεινε στους 28 και να χάνει το...τρένο της παραμονής.

Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Ψάρρης – Μωυσιάδης)

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Βαφέας, Σπίνος, Σολόα (82’ Γιόβαντσιτς), Νίνης (46’ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης (41’ Γκόμπελιτς), Μιλίσεβιτς, Τεττέι, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος (70’ Κιάκος), Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Καραχάλιος (70’ Μπεγκάλα), Λιάσος, Κύρκος (67’  Τζίνο), Τζίμας (67’ Μίνα), Ροσέρο, Κόντε (88’ Παμλίδης).

Σχολιασμος