Πρώτο θέμα συζήτησης η επόμενη μέρα στον ΠΑΣ

31.05.2024 Αναγνώστηκε 3000 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα αθλητικά και μη στέκια της πόλης των Ιωαννίνων αποτελούν τις τελευταίες ημέρες οι αποκαλύψεις του «Πρωινού Λόγου» για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως για το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε σε ετερόρρυθμη εταιρεία.

Πρώτο θέμα συζήτησης η επόμενη μέρα στον ΠΑΣ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Στη δήλωση της η οικογένεια Χριστοβασίλη ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κανένας υποψήφιος αγοραστής ή ενδιαφερόμενος για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ως εκ τούτου συνεχίζουν στη διοίκηση της γιαννιώτικης ΠΑΕ μέχρι νεοτέρας. Βέβαια, οι αδερφοί, Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης, απέφυγαν τεχνηέντως να σχολιάσουν τις αποκαλύψεις του «Π.Λ.» και κυρίως να μιλήσουν με λεπτομέρειες για τα οικονομικά στοιχεία. Απλά, περιορίστηκαν σε ένα γενικόλογο ότι «το ποσό παραχώρησης παραμένει το ίδιο, το οποίο μάλιστα είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από όσο κόστισε η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 από τον πατέρα μας πριν 16 χρόνια».

Στη δήλωσή τους τα αδέρφια Χριστοβασίλη προσπάθησαν να βάλουν τέλος στις φήμες περί υποβιβασμού της ομάδας στην Γ Εθνική λόγω χρεών, ωστόσο μετά το «ήξεις αφήξεις» που έγινε από τον Παναγιώτη Χριστοβασίλη μετά τη συνέντευξη Τύπου, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των φιλάθλων προς τη διοίκηση και αν εννοούν πραγματικά ότι λένε στην ανακοίνωση. Προς το παρόν λοιπόν φαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση. Ακόμα κι αν υπήρξε ως σκέψη, εγκαταλείφθηκε «εν τω γεννάσθαι». Επομένως, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα συμμετάσχει στην Super League 2 και μένει να φανεί αν θα έχει ή όχι πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Ερωτηματικό ο νέος προπονητής

Μόλις θα φανούν τα πρώτα πλάνα της διοίκησης Χριστοβασίλη για τη νέα σεζόν, θα γίνει κατανοητό και προς τα που βαδίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το κυριότερο ερωτηματικό είναι η επιλογή του νέου προπονητή και προς τα που θα βαδίσει η ομάδα στην τεχνική ηγεσία.

Τις προηγούμενες φορές που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία η ομάδα εμπιστεύτηκε άλλους προπονητές, ξένους ή στην περίπτωση Γιαννίκη άγνωστους στο ελληνικό κοινό. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν τα αδέρφια Χριστοβασίλη θα ψάξουν για ξένο προπονητή ή αν θα εμπιστευτούν Έλληνα, γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας.

Στη δεύτερη περίπτωση φαβορί είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο υπηρεσιακός τεχνικός με τον οποίο η ομάδα έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Ο ίδιος είναι «εργάτης» της ομάδας και αποτελεί προτιμητέα λύση αν ο ΠΑΣ είναι να πάει σε γυρολόγους προπονητές της δεύτερης κατηγορίας που δεν γνωρίζουν το ειδικό βάρος της ομάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτη προτεραιότητα είναι η έλευση νέου ξένου τεχνικού, αλλά ακόμα παραμένει ως αρχική σκέψη και δεν υπάρχουν καν ούτε ονόματα υποψήφιων τεχνικών.

Σχολιασμος