Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Γκλίναβος

01.06.2024 Αναγνώστηκε 1592 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Έφυγε χτες το απόγευμα από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων και πρώην βουλευτής Λευτέρης Γκλίναβος, ο οποίος είχε διατελέσει για μια περίοδο και πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα και η γιαννιώτικη ΠΑΕ έβγαλε συλλυπητήρια ανακοίνωση. 

Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Γκλίναβος

Ο Λευτέρης Γκλίναβος ήταν γεννημένος στην Ηγουμενίτσα το 1935. Σπούδασε Οινολογία και Γεωργική Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό και μετά τις σπουδές του ίδρυσε το 1978 το οινοποιείο «Κτήμα Γκλίναβος» στην Αμπελουργική Ζώνη ΠΟΠ της Ζίτσας Ιωαννίνων, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής της Ζίτσας.

Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1985, με το ΠΑΣΟΚ να εκλέγει στον Νομό Ιωαννίνων τέσσερις βουλευτές. Δεύτερη φορά εξελέγη το 1990. Το1994 στράφηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκε Δήμαρχος Ιωαννίνων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας στη δεύτερη Κυριακή τον Τάσο Παπασταύρο. Το 1998 ήταν και πάλι υποψήφιος, αλλά αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Τάσο Παπασταύρο. 

Ο εκλιπών Λευτέρης Γκλίναβος είχε διατελέσει πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα για μια περίοδο το 2006 και η γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λευτέρη Γκλίναβου για την απώλειά του. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος της ομάδας το 2006. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει".

 

Σχολιασμος