Μετά την πώληση Καραχάλιου σειρά παίρνουν οι Σόρια και Τζίνο

27.06.2024 Αναγνώστηκε 1798 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χτες ο Ζήσης Καραχάλιος και σήμερα θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί η πώλησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον ΟΦΗ. Μετά την πώληση του Καραχάλιου σειρά παίρνουν τώρα δύο ξένοι, ο Ισπανός Σόρια και ο Ουρουγουανός Τζίνο. 

Μετά την πώληση Καραχάλιου σειρά παίρνουν οι Σόρια και Τζίνο
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Αρχικά με τον Σόρια η περίπτωση είναι λίγο πιο περίπλοκη. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας έστειλε αρχές Μαΐου εξώδικο στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για οφειλές και εισέπραξε ένα μέρος των δεδουλευμένων του από τη γιαννιώτικη ΠΑΕ. Ο Σόρια δεν θέλει να συνεχίσει στον ΠΑΣ και ενημέρωσε και τους συμπαίκτες του για την απόφασή του.

Το θέμα είναι ότι ο Σόρια έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και ο Χριστοβασίλης δεν θέλει να τον αφήσει χωρίς να εισπράξει χρηματικό ποσό.

Έτσι, η διοίκηση επικοινώνησε με την πλευρά του Σόρια και του ζητήθηκε να βρει ομάδα. Μέχρι στιγμής πάντως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Υπήρξε μια ομάδα που ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη, χωρίς όμως το ενδιαφέρον να προχωρήσει σε πρόταση.

Ο Σόρια ήρθε στον ΠΑΣ και τα Γιάννενα το καλοκαίρι του 2022 και σε δύο χρόνια έχει 61 συμμετοχές. Μπορεί να μην έχει πετύχει κάποιο γκολ με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου», ωστόσο έχει μοιράσει 12 ασίστ.
Διαφορετική είναι η περίπτωση του Φεντερίκο Τζίνο. Ο Ουρουγουανός αμυντικός χαφ του ΠΑΣ Γιάννινα έχει συμβόλαιο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο, δηλαδή για ακόμα ένα εξάμηνο. Ως εκ τούτου είναι ελεύθερος από 1 Ιουλίου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Τζίνο έχει διακόψει την επικοινωνία με τη διοίκηση της γιαννιώτικης ΠΑΕ και παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του. Δηλαδή αν θα επιστρέψει πίσω ή θα βρει ομάδα από τώρα να συνεχίσει την καριέρα του. Στην τελευταία περίπτωση πρέπει να συναινέσει πάντως και ο ΠΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως από πλευράς ΠΑΣ δεν «πολυκαίγονται» για να μείνει ο Ουρουγουανός. Ο Τζίνο ήρθε στα Γιάννενα τον Ιανουάριο του 2023 και σε 1,5 χρόνο συμπλήρωσε 46 συμμετοχές με τη φανέλα της γιαννιώτικης ομάδας.

 

Σχολιασμος