Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Εραμούσπε

02.07.2024 Αναγνώστηκε 2039 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Σε κατάσταση αποσύνθεσης και πλήρους διοικητικής ανυπαρξίας βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον υποβιβασμό του στην Super League 2. Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες φεύγουν για…άλλες πολιτείες, ακόμα και όσοι είχαν εκφράσει επιθυμία να παραμείνουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες της αποχώρησης του Εραμούσπε, ο οποίος αγόρασε την...ελευθερία του με τις οφειλές από τα περσινά δεδουλευμένα. 

 

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Εραμούσπε
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

 

Μετά τους Ροσέρο, Παντελάκη και Καραχάλιο ένα ακόμα βασικό στέλεχος της περσινής ομάδας «κούνησε μαντήλι» από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Εραμούσπε. Ο Αργεντινός στόπερ και δεύτερος αρχηγός της γιαννιώτικης ομάδας μετά τον Κόντε γνωστοποίησε χτες την απόφασή του να μην συνεχίσει στην ομάδα και ότι ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στον Εραμούσπε οφείλονταν περίπου 70.000 ευρώ από δεδουλευμένα της περσινής σεζόν. Έγινε μια επαφή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή προκειμένου να γίνει αναπροσαρμογή του συμβολαίου για τον τελευταίο χρόνο με μειωμένες αποδοχές σχεδόν στο μισό και ταυτόχρονα ρύθμιση των οφειλών. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήταν διστακτική και ζητούσε συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη διοίκηση Χριστοβασίλη, εγγυήσεις που τελικά δεν πήρε ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο ραντεβού με τον Έλληνα ατζέντη του ποδοσφαιριστή Γιάννη Σίμωση που ήταν σε ανοιχτή γραμμή και με τον Λούκας Φαβάλι, ωστόσο δεν επήλθε συμφωνία, κυρίως στο θέμα των οφειλών και πώς αυτές θα πληρώνονταν. Έτσι, η πλευρά του Αργεντινού αποφάσισε να διεκδικήσει την ελευθερία του χαρίζοντας σχεδόν όλα τα δεδουλευμένα.

Μπορεί η διοίκηση να ξεφορτώθηκε ένα βαρύ συμβόλαιο της τάξης των 150.000 ευρώ καθώς τόσο προέβλεπε ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου του Εραμούσπε, ωστόσο ο Αργεντινός ήταν «σήμα κατατεθέν» και εκ των κορυφαίων της ομάδας. Ο ίδιος αποχαιρέτισε τον ΠΑΣ με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αφού ανέβασε μία φωτογραφία με το Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» και έγραψε λόγια καρδιάς γεμάτα συναίσθημα.

 

Σχολιασμος