Ζητάει πίσω τα λεφτά από τον ΠΑΣ η Περιφέρεια Ηπείρου

04.07.2024 Αναγνώστηκε 2951 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ένα ακόμα οικονομικό αγκάθι από τα ουκ ολίγα που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα έχει να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτό αφορά χρήματα που τα ζητάει πίσω η Περιφέρεια Ηπείρου για πρόγραμμα ΕΣΠΑ που δεν υλοποίησε.

Ζητάει πίσω τα λεφτά από τον ΠΑΣ η Περιφέρεια Ηπείρου

Το ρεπορτάζ έγινε από τη Βάσω Σκουλίκα και το epiruspost.gr και αναφέρει ότι η γιαννιώτικη ΠΑΕ θέλησε να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες θέλησε να δημιουργήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα και αναζήτησε χρηματοδότηση του επενδυτικού του σχεδίου μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια είχε εκδώσει πρόσκληση το 2019 για την ενίσχυση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να προχωρήσουν στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.
Μία από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί και έτυχαν στην πορεία της έγκρισης ήταν από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Η πρόταση αφορούσε στη δημιουργία πρότυπου εργοβιομετρικού κέντρου μέτρησης αθλητικής απόδοσης. Τον Αύγουστο του 2020 μάλιστα από την Περιφέρεια Ηπείρου εγκρίθηκε και δόθηκε προκαταβολή ύψους 79.413 ευρώ.
Παρόλα αυτά το επενδυτικό σχέδιο δεν προχώρησε και όπως διαπίστωσε η επιτροπή ελέγχου δεν ολοκληρώθηκε το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο της επένδυσης.
Έτσι με απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και κοινοποιήθηκε ήδη στην ΠΑΕ ζητείται πίσω το ποσό της προκαταβολής με τους νόμιμους τόκους, συνολικού ύψους 84.152 ευρώ.

 

Σχολιασμος