Φιάσκο με τον Πορτογάλο προπονητή Μαρτίνς

08.07.2024 Αναγνώστηκε 2969 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αποκτούσε προπονητή και θα ξεκινούσε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, ο Πορτογάλος Βίτορ Μαρτίνς ήρθε, είδε, συζήτησε και…απήλθε και η περίπτωση του οδηγήθηκε σε ένα ακόμα φιάσκο που έπληξε ακόμα περισσότερο το ήδη πληγωμένο πρεστίζ της γιαννιώτικης ομάδας.

Φιάσκο με τον Πορτογάλο προπονητή Μαρτίνς
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Με τον Πορτογάλο Βίτορ Μαρτίνς είχε επέλθει προφορική συμφωνία να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα και είχαν συζητηθεί και οικονομικά στοιχεία. Μάλιστα, είχε συμφωνηθεί να φέρει δύο συνεργάτες της αρεσκείας του, τον βοηθό προπονητή, αλλά και έναν αναλυτή. Ο Πορτογάλος έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα και είχε το οριστικό ραντεβού με τον πρόεδρο Παναγιώτη Χριστοβασίλη, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαφωνία και το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών προήλθε για το μπάτζετ της νέας σεζόν, αλλά και τους παίκτες που ζητούσε να φέρει ο Πορτογάλος Μαρτίνς. Μπορεί η γιαννιώτικη ΠΑΕ να μην διαρρέει τους λόγους του οριστικού «ναυαγίου», όμως το ταξίδι του στα Γιάννενα ματαιώθηκε και φαίνεται ότι η περίπτωση δεν θα προχωρήσει. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Χριστοβασίλη ακυρώνει την τελευταία στιγμή συμφωνία με προπονητή για να αναλάβει την ομάδα, αλλάζοντας την τελευταία στιγμή τα συμφωνηθέντα. Τον Μάϊο του 2019 ο μακαρίτης Γιώργος Χριστοβασίλης είχε έρθει σε συμφωνία με τον Νίκο Παπαδόπουλο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Το οριστικό ραντεβού έγινε στο ΠΕΑΚΙ με τους δημοσιογράφους να περιμένουν για επίσημη παρουσίαση στο «Ζωσιμάδες». Μάταια όμως καθώς η συνέντευξη Τύπου δεν έγινε ποτέ. Χριστοβασίλης και Παπαδόπουλος διαφώνησαν την τελευταία στιγμή και η συμφωνία χάλασε, με αποτέλεσμα ο κόουτς από το Κιλκίς να φύγει άρον άρον.

Μπορεί από την ομάδα να ανταπαντούν ότι δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που χαλάει την τελευταία στιγμή συμφωνία ομάδας με προπονητή ακόμα και σε ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός, ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν βοηθάει ένα ακόμα…ναυάγιο. Το αντίθετo, απαξιώνει ακόμα περισσότερο την ομάδα στα μάτια των φιλάθλων και εντείνει τον προβληματισμό και την οργή για τη διοίκηση Χριστοβασίλη. Είμαστε στις αρχές Ιουλίου και όλα ακόμα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι στον αέρα. Προπονητή δεν έχει, στο ρόστερ έχουν μείνει 9-10 παίκτες και ο σχεδιασμός είναι μηδενικός…

Σχολιασμος