Σε εξέλιξη η δίκη για τη φονική ενέδρα στα Σεισμόπληκτα

13.07.2024 Αναγνώστηκε 2002 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην τελική ευθεία μπήκε χτες και ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Άρτας η δίκη για τη φονική ενέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού σε οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα στις 7 Απριλίου του 2023 στα Σεισμόπληκτα. Μια εγκληματική ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του οπαδού του ΠΑΣ Δημήτρη, ο οποίος έδωσε μάχη για τη ζωή του για αρκετές ημέρες στην εντατική, αλλά ευτυχώς βγήκε νικητής.

Σε εξέλιξη η δίκη για τη φονική ενέδρα στα Σεισμόπληκτα

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 11 κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι 7 είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που εκτέλεσαν τη φονική επίθεση και οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι και προσωπινά κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές, οι περισσότεροι στον Κορυδαλλό, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, ένας εκ των οποίων δεν είναι Γιαννιώτης. 

Η ακροαματική διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες με τις μαρτυρικές καταθέσεις των αστυνομικών, αλλά και των εμπλεκόμενων οπαδών στην αιματηρή ενέδρα, η οποία παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε ένα νέο άνθρωπο.

Χτες Παρασκευή ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα, ο οποίος ήταν καταπέλτης και η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τους κατηγορούμενους οπαδούς του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη και των 7 κατηγορούμενων οπαδών του Ολυμπιακού για τρία κακουργήματα, μερικοί εκ των οποίων και όχι όλοι, πηγαίνουν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και για πολλά πλημμελήματα όπως οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, η οπλοφορία και η οπλοχρησία.

Αντίθετα, η εισαγγελική πρόταση ήταν για απαλλαγή των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα από τα περισσότερα αδικήματα που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Στην αίθουσα επικράτησε μικρή ένταση κατά την εισαγγελική πρόταση, την οποία οι δικηγόροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν ως «νομικό σκουπίδι» και ζήτησαν την εξέταση της ιατροδικαστή στο ακροατήριο.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και της πλευράς των οπαδών του ΠΑΣ κ.κ. Τάσσης, Δήμος, Ζαβαλιάννης, αλλά και Μπούκας επέμειναν ότι η αγριότητα της επίθεσης και η εγκληματική ανθρωποκτόνος πρόθεση είναι δεδομένη, κάτι που αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν.

Από την άλλη η υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων και οι δικηγόροι κυρία Πούλιου και Νάκος (σ.σ. Ειδικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ολυμπιακού) είναι ότι υπήρξε συμπλοκή και δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση από πλευράς των οπαδών του Ολυμπιακού. Συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων οπαδών του Ολυμπιακού είναι ο Αλέξης Κούγιας.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση έγινε αναφορά και σε πέμπτο άτομο, στο οποίο προέκυψε ότι επέβαινε στο αυτοκίνητο με τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπαθούν να εμφανίσουν το περιστατικό όχι ως ενέδρα, αλλά ως μια συμπλοκή μεταξύ οπαδών.

Από χτες ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

 

 

Σχολιασμος