14 Ιουλίου 2016: το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα (video)

14.07.2024 Αναγνώστηκε 901 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα και τον θρίαμβο με 3-0 στο "Ζωσιμάδες" με αντίπαλο τη νορβηγική Οντ Γκρένλαντ για τα προκριματικά του Europa League. Δυστυχώς τίποτα δεν θυμίζει πλέον το μαγικό καλοκαίρι του 2016, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει υποβιβαστεί στην Super League 2 και τη διοίκηση να οδηγεί την ομάδα στην απαξίωση. 

14 Ιουλίου 2016: το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Ήταν Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη. Και όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά πέτυχε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη και πήρε την πρώτη του  ευρωπαϊκή πρόκριση.

Στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εντυπωσιακός και συνέτριψε τους Νορβηγούς με 3-0. Ο τότε αρχηγός των Γιαννιωτών Αλέξης Μιχαήλ άνοιξε από νωρίς (7') τον δρόμο των γκολ για να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο οι Ισπανοί Ναδάλες (31') και Ακόστα (68'), σε μια ονειρεμένη βραδιά σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους "Ζωσιμάδες". Η γιαννιώτικη ομάδα έγραψε ιστορία και μια εβδομάδα μετά, καθώς πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση στη Νορβηγία.

Η Οντ κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο εκεί ο ΠΑΣ βρήκε δίχτυα με τον Λεονάρντο Κούρτη και πήρε τη σπουδαία πρόκριση στον Γ' προκριματικό γύρο του Europa League.

Ήταν η μαγική χρονιά της ομάδας με πρωτομάστορα των τότε επιτυχιών τον Γιάννη Πετράκη.

Σχολιασμος