Προ των πυλών του ΠΑΣ ο Σέρβος επιθετικός Σέποβιτς (video)

05.09.2024 Αναγνώστηκε 1815 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Πολύ κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς είναι μια ανάσα από τον 34χρονο διεθνή Σέρβο επιθετικό Στέφαν Σέποβιτς, ο οποίος έχει βαρύ βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες όπως η ισπανική Μάλαγα, η ιταλική Σαμπντόρια, η βελγική Μπριζ, η Παρτιζάν από τη Σερβία και η σκωτσέζικη Σέλτικ και έχει κατακτήσει τίτλους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέποβιτς αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Προ των πυλών του ΠΑΣ ο Σέρβος επιθετικός Σέποβιτς (video)
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, παρά την απόκτηση του Βασίλη Μάντζη η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα συνέχιζε να διαπραγματεύεται την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού από το εξωτερικό. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι ο Σέρβος Στέφαν Σέποβιτς, ο οποίος έχει σημαντική καριέρα σε μεγάλα ξένα πρωταθλήματα, ενώ πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Μουάνγκ Θονγκ Γιουνάτεντ, ομάδα της Ταϊλάνδης.  Ο Στέφαν Σέποβιτς είναι αδερφός του γνωστού από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Μάρκο Σέποβιτς, ο οποίος πριν 10 χρόνια, το 2014 είχε ακουστεί για τον ΠΑΣ ως δανεικός.

Το βιογραφικό του Σέποβιτς

Ο Στέφαν Σέποβιτς είναι γεννημένος στις 10 Ιανουαρίου 1990 στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, δηλαδή είναι 34 ετών σήμερα. Είναι υψηλόσωμος καθώς έχει ύψος 1,87 μέτρα και είναι δεξιοπόδαρος. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Παρτιζάν Βελιγραδίου και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κ 19 της Μπέογκραντ. Εκεί υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και δόθηκε απευθείας δανεικός στην Ποζάρεβατς. Συνολικά είχε 16 συμμετοχές στη Μπέογκραντ και πέτυχε 1 γκολ, πριν δοθεί εκ νέου δανεικός στη Σοπότ.

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του το έκανε όταν ενδιαφέρθηκε για αυτόν η ιταλική Σαμπντόρια και τον πήρε δανεικό για ένα εξάμηνο. Στην αρχή έπαιξε με τη Σαμπντόρια Β΄στο αντίστοιχο πρωτάθλημα και μέτρησε 12 συμμετοχές και 7 γκολ με τη δεύτερη ομάδα, ενώ είχε και δύο συμμετοχές με την πρώτη στο καμπιονάτο. Το καλοκαίρι του 2010 γύρισε στη Σερβία καθώς έληξε ο δανεισμός του και τον αγόρασε η βελγική Κλαμπ Μπριζ. Είχε 7 συμμετοχές και 1 γκολ με τη βελγική ομάδα, ενώ δόθηκε ενδιάμεσα και δανεικός στην επίσης βελγική Κόρτρικ.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 τον αγόρασε η Χάποελ Άκρας και στο Ισραήλ ο Σέποβιτς έκανε καλές σεζόν. Σε 31 συμμετοχές πέτυχε 13 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Στη συνέχεια επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Παρτιζάν και σε 25 συμμετοχές μέτρησε 8 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ. Η μεγάλη μεταγραφή έγινε το καλοκαίρι του 2014 όταν η Σπόρτινγκ Χιχόν τον πήρε στην Ισπανία. Ο Σέποβιτς έβγαλε μάτια στη LaLiga 2 και σε 57 συμμετοχές έβαλε 28 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ. Τον Σεπτέμβριο του 2014 τον αγόρασε η σκωτσέζικη Σέλτικ και μέτρησε 26 συμμετοχές με τους Κέλτες, πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Πανηγύρισε με τη Σέλτικ 2 κατακτήσεις πρωταθλήματος Σκωτίας.

Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2016 πήγε δανεικός από τη Σέλτικ στη Χετάφε και έκανε δύο πολύ γεμάτες χρονιές. Σε 62 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 34 στη LaLiga πέτυχε 9 γκολ, ενώ μοίρασε και 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2017 δόθηκε δανεικός από τη Χετάφε στη Χιχόν και εκεί έκλεισε ο κύκλος τους στην Ισπανία. Ακολούθησαν η Βιντεότον από την Ουγγαρία, η Γιαγκελόνια από την Πολωνία και μια μεταγραφή στην Ιαπωνία για τη Μασίντα Ζέλβια.

Τον Μάρτιο του 2021 ξαναπήγε στην Ισπανία και είχε 13 συμμετοχές με τη Μάλαγα στη LaLiga 2, ενώ πέτυχε και 3 γκολ. Από εκεί ήρθε η πρόταση και πήγε στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού το καλοκαίρι του 2021. 48 συμμετοχές με 13 γκολ και 4 ασίστ είναι ένας εξαιρετικός απολογισμός για τον Σέποβιτς στη Μεγαλόνησο.

Οι τελευταίοι δύο σταθμοί της καριέρας του Σέποβιτς πριν τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μακρινοί. Η μία ομάδα ήταν η Μπρίσπειν Ρόαρ της Αυστραλίας όπου είχε 10 συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2023 πήγε στην Ταϊλάνδη και στην Μουάνκ Θονγκ Γιουνάιτεντ, με την οποία μέτρησε 13 γκολ και 4 ασίστ σε 32 συμμετοχές. Να σημειωθεί ότι ο Σέποβιτς είναι διεθνής με την Εθνική Σερβίας και έχει πετύχει 1 γκολ σε 8 συμμετοχές, ενώ έχει παίξει και στην Εθνική Ελπίδων της Σερβίας και έχει σκοράρει 7 φορές σε 12 συμμετοχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο παίκτης αναμένεται στην Ελλάδα μέσα Θεσσαλονίκης και από εκεί θα έρθει στα Γιάννενα για τις τελικές διαπραγματεύσεις και αν όλα πάνε καλά για την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Ηπειρώτες.

 

Σχολιασμος