Δήμος Ηγουμενίτσας: «Ζητάμε την τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα»

09.09.2024 Αναγνώστηκε 608 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επεισόδια που συνέβησαν στο ημίχρονο του χτεσινού αγώνα με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου ζήτησε σήμερα ο Δήμος Ηγουμενίτσας με δελτίο τύπου που εξέδωσε. Η δημοτική αρχή της Ηγουμενίτσας ζητάει από τη διοργανώτρια του Κυπέλλου Ελλάδας ΕΠΟ την τιμωρία της γιαννιώτικης ομάδας και των οπαδών, ενώ εγκαλεί τον ΠΑΣ για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά καθώς η ομάδα του Ρενέ Πομς δεν σταμάτησε να βάζει γκολ.

Δήμος Ηγουμενίτσας: «Ζητάμε την τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας αναφέρει:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Γραφείο Δημάρχου

Ταχ. Δ/νση: Σουλίου 3

Τ.Κ. - Πόλη: 461 00, Ηγουμενίτσα

Τηλ.: 2665 361101

Fax: 2665 026067

E-MAIL: info@igoumenitsa.gr

Ιστοσελίδα: www.igoumenitsa.gr

 

Ηγουμενίτσα,09 /09/2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Σπάρτακος Γραικοχωρίου – ΠΑΣ Γιάννενα, χούλιγκανς της φιλοξενούμενης ομάδας εισήλθαν εντελώς αδικαιολόγητα στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευσαν δεκάδες επικίνδυνα αντικείμενα προς την κεντρική εξέδρα του γηπέδου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η σωματική ακεραιότητα των θεατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά.

Ζητούμε από την ΕΠΟ να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι των επεισοδίων και η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα. Είναι μια ευκαιρία για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας να δείξει ότι πραγματικά μπορεί να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε περί καθεστώτος ισονομίας μεταξύ όλων, ανεξαρτήτως επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού χαρακτήρα των ομάδων και μακριά από επιρροές που σχετίζονται με τα οικονομικά μεγέθη και την ιστορία των συλλόγων. Οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται ισότιμα για όλους.

Επίσης, ζητήσαμε από τον ΠΑΣ Γιάννενα να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά των οπαδών του. Αποτέλεσε για εμάς δυσάρεστη έκπληξη η στάση τους, σε ένα γήπεδο στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες αγώνες της Super League 2 και της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, με ομάδες από όλη τη χώρα, χωρίς να δημιουργηθούν παρατράγουδα. Ζητήσαμε επίσης από τον ΠΑΣ Γιάννενα να αποζημιωθεί ο Δήμος για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο από τις πράξεις και ενέργειες των οπαδών του.

Όσον αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του ΠΑΣ απέναντι σε έναν αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας, δεν θα τη σχολιάσουμε, καθώς όλοι οι θεατές έγιναν μάρτυρες μιας παντελώς αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς μακριά από κάθε έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» (fair play). Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη βαθιών συμπλεγμάτων και δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις αξίες του αθλητισμού.

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές του Σπάρτακου για την αξιοπρεπή και καθ΄ όλα αθλητική εμφάνισή τους. Προς τιμή τους ολοκλήρωσαν έναν αγώνα με υπέρτερο αντίπαλο χωρίς να μετέλθουν αντιαθλητικών μέσων, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπέστησαν κανένα πειθαρχικό έλεγχο από τους διαιτητές. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση του συλλόγου για την ψύχραιμη στάση που επέδειξε, η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά στο να αποφευχθούν τα χειρότερα».

 

Σχολιασμος