Ποινή μίας αγωνιστικής από τη ΔΕΑΒ στον ΠΑΣ Γιάννινα

11.09.2024 Αναγνώστηκε 801 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Με ποινή μίας αγωνιστικής αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, η οποία όμως αφορά αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας και θα εφαρμοστεί στο επόμενο εντός έδρας αγώνα τιμώρησε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Πρακτικά, αν ο ΠΑΣ περάσει την Ερμιονίδα και κληρωθεί εντός έδρας στην επόμενη φάση θα εκτίσει σε αυτό τον αγώνα, αλλιώς θα είναι χωρίς θεατές ο αγώνας με τον Ηρακλή.

Ποινή μίας αγωνιστικής από τη ΔΕΑΒ στον ΠΑΣ Γιάννινα

Η γιαννιώτικη ομάδα τιμωρήθηκε αυτεπάγγελτα και χωρίς να κληθεί σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ, κάτι που είναι ξεχωριστό από την αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης στην ΕΠΟ. Τη μία αγωνιστική τιμωρίας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα την εκτίσει είτε στο Κύπελλο Ελλάδας αν περάσει την Ερμιονίδα και κληρωθεί εντός έδρας στην επόμενη φάση είτε στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος που είναι το ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά η απόφαση της ΔΕΑΒ αναφέρει:

"Mε την υπ’ αριθμ. 26/2024 Πράξη της ΔΕΑΒ επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής ενός αγώνα ως γηπεδούχου χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε Εθνική διοργάνωση, διότι όπως προέκυψε από τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, του Παρατηρητή της ΕΠΟ και από βιντεοληπτικό υλικό, κατά τον αγώνα ΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για το Κύπελλο Ελλάδος στις 8/9/2024, φίλαθλοι της τελευταίας, αφού υπερπήδησαν τα προστατευτικά κάγκελα της εξέδρας, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου και κινήθηκαν προς το χώρο της κεντρικής απέναντι κερκίδας, όπου ευρίσκονταν φίλαθλοι της γηπεδούχου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πληθώρα αντικειμένων πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Εφαρμογή άρθρου 10 ν.5085/2024".

Σχολιασμος