Νέα άνετη πρόκριση στο κύπελλο, Ερμιονίδα-ΠΑΣ 0-7

16.09.2024 Αναγνώστηκε 417 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά την Ηγουμενίτσα και τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε εύκολο έργο και χτες στο Κρανίδι απέναντι στην Ερμιονίδα. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 0-7 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και θα μπει στην αυριανή κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ηπειρώτες ο Ισπανός Σόρια που πέτυχε γκολ, κέρδισε δύο πέναλτι και μαζί με τον Αθανασίου έβγαλαν... μάτια από τη δεξιά πλευρά. Δύο γκολ ο Σέποβιτς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της γιαννιώτικης ομάδας, δύο γκολ ο Τζίνο με πέναλτι και από ένα Νικολιάς και Χάινριχ, με τον Γερμανό να είναι πρώτος σκόρερ με 5 γκολ συνολικά.

Νέα άνετη πρόκριση στο κύπελλο, Ερμιονίδα-ΠΑΣ 0-7
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΣ Γιάννινα στις αρχικές φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίστηκε και χτες. Μετά το εντυπωσιακό 0-11 επί του Σπάρτακου Γραικοχωρίου στην Ηγουμενίτσα, η ομάδα του Ρενέ Πομς επικράτησε με 0-7 και της Ερμιονίδας χτες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Κρανιδίου. Πρωταγωνιστής ο Ισπανός Σόρια που πέτυχε γκολ (14') και κέρδισε και δύο πέναλτι, ενώ συνολικά η δεξιά πλευρά τα πήγε εξαιρετικά μαζί με τον νεαρό Αθανασίου. Δύο γκολ με πέναλτι ο Τζίνο (33', 54') που ντύθηκε... Εραμούσπε στις εκτελέσεις πέναλτι, ενώ δύο γκολ πέτυχε και στο ντεμπούτο του ο επιθετικός Στεφάν Σέποβιτς (73, 82') και από ένα οι Νικολιάς (83') και Χάινριχ (93').  Εκτός Κυπέλλου ο Ηρακλής που έχασε στα πέναλτι από το Αιγάλεω, πέρασε οριακά στα πέναλτι η Λάρισα από τον Μακεδονικό. Εκτός θεσμού και ο προσεχής αντίπαλος στο πρωτάθλημα, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. 

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Ο Ρενέ Πομς παρέταξε και χτες στο Κρανίδι τον ΠΑΣ Γιάννινα με το αγαπημένο του 3-4-3. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, πόσο μάλλον όταν κερδίζει με 0-11 στο προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι ο Αυστριακός τεχνικός έβαλε στην αρχική ενδεκάδα ακριβώς τους ίδιους παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει και κόντρα στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου στην Ηγουμενίτσα.

Ο Αθανασίου ήταν κάτω από τα δοκάρια και την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν δεξιά ο Μπακαδήμας, στο κέντρο της άμυνας ο Ρίντερ και αριστερά ο Σομποτσίνσκι. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Σόρια και την αριστερή ο Λούπας, με τους Τζίνο και Μπεγκάλα εσωτερικά χαφ στη μεσαία γραμμή. Την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν δεξιά ο Αθανασίου, αριστερά ο Χάινριχ και στην κορυφή ο Λεό. 

Στην επανάληψη στην κορυφή έπαιξε ο Σέποβιτς που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και δεξιά ο Νικολιάς, ενώ άτυχος στάθηκε ο νεαρός Βουτσάς καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και εκφράζονται φόβοι για ρήξη χιαστού. 

Άνοιξε τον δρόμο ο Σόρια

Σε αντίθεση με το παιχνίδι στην Ηγουμενίτσα που μπήκε φουριόζος, ο ΠΑΣ Γιάννινα χτες ήταν πιο μαζεμένος και το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά, έστω κι έτσι, οι Ηπειρώτες έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και μόλις στο 5' ακυρώθηκε γκολ του Τζίνο από τον διαιτητή Ρούτση, καθώς δεν είχε σφυρίξει για την εκτέλεση του φάουλ από τον Σόρια. 

Το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη χτεσινή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, ήρθε στο 14' μετά από εξαιρετική συνεργασία της δεξιάς πτέρυγας των Γιαννιωτών. Ο Σόρια έκανε το ανέβασμα, ο Αθανασίου του πάσαρε παράλληλα και ο Ισπανός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Μαμουτάι Α. και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν το γρήγορο γκολ που αποζητούσε ο Ρενέ Πομς  και το τρίτο επίσημο τέρμα του Ισπανού Σόρια στη σεζόν μετά τα δύο που πέτυχε στην Ηγουμενίτσα κόντρα στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου.

Η Ερμιονίδα προσπάθησε να απαντήσει στο 18' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της Τριμπόνια, όμως ο Αθανασίου ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.  Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε λίγο αργότερα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 20' μετά από γρήγορη αντεπίθεση για τους Γιαννιώτες και ασίστ του Σόρια προς τον Χάινριχ, ο Γερμανός έκανε το τελείωμα υπό πίεση και η μπάλα έφυγε σύριζα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ερμιονίδας.

Γκολ-πέναλτι με τον Τζίνο

Από το εικοσάλεπτο και μετά ο ΠΑΣ κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και έχασε σωρεία μεγάλων ευκαιρίων με τον πορτιέριο της Ερμιονίδας Μαμουτάι Α. να κάνει μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις. Στο 29' ο  Σόρια έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και βρήκε τον Αθανασίου, εκείνος ελίχθηκε και πάσαρε στον Λεό, ο Γάλλος επιθετικός σούταρε όμως έσωσε την Ερμιονίδα με το σώμα ο Μαμουτάι Α.  Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο 30', και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έσωσε σε τετ α τετ με τον Γάλλο επιθετικό του ΠΑΣ, ενώ στο 31' μπλόκαρε σε σουτ του Χάινριχ. Τρεις επεμβάσεις μέσα σε τρία λεπτά για τον Μαμουτάι Α. που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. 

Στο 32' ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε το πρώτο από τα δύο χτεσινά πέναλτι σε ανατροπή του Σόρια από τον Μαυρομμάτη, απόφαση του διαιτητή Ρούτση που αμφισβήτησε έντονα ο αμυντικός των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζίνο και ο Ουρουγουανός μέσος ευστόχησε παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα Μαμουτάι Α. που έπεσε στη σωστή γωνία όμως η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. 

Το σαφές προβάδισμα των δύο τερμάτων έβαλε... φτερά στα πόδια των παικτών του Ρενέ Πομς και ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 38'. Ο Λούπας έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σόρια έκανε με τη μία το τελείωμα εκτός ισορροπίας, όμως ο Μαμουτάι Α. έκανε μια εκπλητική επέμβαση από κοντά και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί της Ερμιονίδας. Στο 40' ήταν η σειρά του Βασίλη Αθανασίου να απειλήσει με σουτ από πλάγια δεξιά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Ερμιονίδας. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους στο 45' με σουτ του Μαυρομμάτη, όμως η μπάλα πέρασε εκτός της εστίας του Αθανασίου. 

Τζίνο όπως λέγαμε... Εραμούσπε

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρενέ Πομς έριξε στον αγώνα τον Στέφαν Σέποβιτς στη θέση του Λεό, με τον Σέρβο επιθετικό να κάνει επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Και ήταν ένα επιτυχημένο ντεμπούτο αν αναλογιστεί κανείς ότι πέτυχε δύο γκολ και ήταν μέσα σε πολλές φάσεις. 

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης στο 46' ο Χάινριχ πάσαρε στον Σέποβιτς και ο Σέρβος σούταρε, όμως απέκρουσε ο τερματοφύλακας Μαμουτάι Α.  Στο 51' ο Σόρια απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σόρια στο 51', όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 53' ο ΠΑΣ κέρδισε δεύτερο πέναλτι και πάλι σε ανατροπή του Σόρια εντός περιοχής, αυτή τη φορά με τον πορτιέρο Μαμουτάι Α. να κάνει την παράβαση που ήταν ξεκάθαρη. Ήταν μια ταχύτατη αντεπίθεση των Γιαννιωτών από δεξιά και ο Αθανασίου είδε έξυπνα τον Σόρια να ανεβαίνει και του πάσαρε. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να ξεπεράσει και τον τερματοφύλακα Μαμουτάι Α., ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Ρούτσης καταλόγισε το πέναλτι και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον πορτιέρο της Ερμιονίδας. 

Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Τζίνο και ο Ουρουγουανός που πήρε το... χρίσμα στις εκτελέσεις πέναλτι από τον φίλο του, τον Αργεντινό Εραμούσπε που ήταν σπεσιαλίστας σε αυτές, ευστόχησε για δεύτερη φορά και έκανε το 0-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν το τέταρτο γκολ του Τζίνο σε επίσημο φετινό παιχνίδι, μετά τα δύο που είχε βάλει στην Ηγουμενίτσα κόντρα στον Σπάρτακο Γραικοχωρίου. 

Σεφτέ με δύο γκολ ο Σέποβιτς

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Πομς έριξε στον αγώνα τους Νικολιά και Βουτσά στις θέσεις των Αθανασίου και Μπεγκάλα αντίστοιχα. Ο νεαρός Βουτσάς στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος καθώς μετά από σχεδόν 10 λεπτά χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του Σόρια και Μπακαδήμα. Ο νεαρός παίκτης χτύπησε στο γόνατο του δεξιού του ποδιού και εκφράζονται φόβοι ότι ίσως έχει πειραχθεί ο χιαστός του, κάτι το οποίο όμως θα διαπιστωθεί σήμερα με τη μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί.  Οι ευχές όλων είναι να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό και να γυρίσει δυνατός στις προπονήσεις και τους αγώνες. 

Τη θέση του τραυματία Βουτσά πήρε ο Πάνος, ενώ ο Καλέμι αντικατέστησε τον Λούπα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι. Στο 68' ο Σέποβιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως δεν βρήκε στόχο. Όπως αποδείχτηκε ήταν η προειδοποιητική βολή του Σέρβου προς την εστία της Ερμιονίδας καθώς πέτυχε το παρθενικό του γκολ λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 73' ο Χάινριχ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σέποβιτς με κεφαλιά "ψαράκι" νίκησε τον Μαμουτάι Α. και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-4.

Μάλιστα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 82' πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα και ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Γερμανός Ρίντερ διέσχισε το μισό γήπεδο κάθετα και κράτησε τη μπάλα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σέποβιτς και ο Σέρβος επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι από του Μαμουτάι και έκανε το 0-5.

Κερασάκια στην... τούρτα με γκολάρες Νικολιά και Χάινριχ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ όχι μόνο δεν πάτησε φρένο, αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι και πέτυχε τρία  γκολ μέσα σε διάστημα 10 λεπτών. Το γκολ του Σέποβιτς στο 82' ακολούθησε μια γκολάρα του Νικολιά. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ έκανε ένα σλάλομ μετά από πάσα που δέχτηκε την πάσα του Σέποβιτς και πέρασε με διαδοχικές ντρίπλες όλη την άμυνα της Ερμιονίδας και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-6.

Στο 88' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Χάινριχ και Σέποβιτς. Αρχικά ο Μαμουτάι Α. έσωσε το πλασέ του Χάινριχ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σέποβιτς έκανε το σουτ όμως πάνω στη γραμμή έσωσε ο Μεχμετάι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 93' ο Χάνριχ από αριστερά μπήκε στην περιοχή, έκανε διαδοχικές ντρίπλες και με το δεξί σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-7. Ήταν το πέμπτο γκολ του Γερμανού επιθετικού στα επίσημα παιχνίδια και έμεινε έτσι πρώτος σκόρερ, ενώ τον ακολουθεί ο Τζίνο με τέσσερα. 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ρούτση από την Κόρινθο βρήκε τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει μια ακόμα άνετη πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας και πάλι με ευρύ σκορ. Οι παίκτες, ο προπονητής και οι άνθρωποι της ομάδας κατευθύνθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στους ηρωικούς φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα που βρέθηκαν χτες στο Κρανίδι. Εκείνοι τους χειροκρότησαν για την εμφάνιση και την άνετη πρόκριση και τους ζήτησαν το διπλό στην Κατερίνη την Κυριακή επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου. Παράλληλα αποθεώθηκε ο Γιώργος Ντάσιος, ο γενικός αρχηγός της ομάδας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μαζί με άλλες 13 ομάδες πήρε το εισιτήριο για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στην κλήρωση που θα γίνει αύριο Τρίτη (17/09) στις 14.00 στα γραφεία της ΕΠΟ. Συνολικά την πρόκριση στην επόμενη φάση πήραν οι εξής ομάδες: ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Κηφισιά, Καμπανιακός, Πανιώνιος, Αιγάλεω, Ζάκυνθος, Απόλλων Κρύας Βρύσης, Νέα Ιωνία, Εθνικός, Διαγόρας, Παναργειακός, Παναχαϊκή. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η τύχη του αγώνα της δεύτερης φάσης, Αιγέας Πλωμαρίου - Απόλλων Ευπαλίου και ο νικητής θα παίξει με την Καβάλα.

Στην αυριανή κλήρωση θα μπουν και 10 ομάδες της Super League, δηλαδή οι: Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός,  ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Athens Καλλιθέα, Παναιτωλικός, Ατρόμητος και ΝΠΣ Βόλος.

Διαιτησία:  Ρούτσης (Τριαντάφυλλος - Καπετσάνης)

ΑΕ Ερμιονίδας (Γιώργος Αρχοντάκης): Mαμουτάι Α., Στεργίου (46' Αμπελάς), Μαυρομμάτης, Μεχμετάι, Καρδάμης, Δέστες, Τριμπόνιας, Γκολφινόπουλος, Ζαββός (46' Μπαρδής), Λέλουδας (89' Μαμουτάι Μ.), Λαπούσι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Λούπας (70' Καλέμι), Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Τζίνο, Μπεγκάλα (60' Βουτσάς (70' Πάνος), Αθανασίου (60' Νικολιάς), Χάινριχ, Λεό (46' Σέποβιτς).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ: ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Σχολιασμος