Ξεκίνησε η προετοιμασία για την πρεμιέρα στην Κατερίνη

18.09.2024 Αναγνώστηκε 406 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά τις διαδοχικές άνετες προκρίσεις σε Ηγουμενίτσα και Κρανίδι για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα σε Σπάρτακο Ηγουμενίτσας και Ερμιονίδα, η  προσοχή του ΠΑΣ Γιάννινα στράφηκε στο πρωτάθλημα και την πρεμιέρα το Σάββατο (21/09, 17:00) με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στο Α΄ΔΑΚ Κατερίνης.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την πρεμιέρα στην Κατερίνη
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η προετοιμασία των Γιαννιωτών για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ξεκίνησε χτες το πρωί με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, μετά το ρεπό που έδωσε τη Δευτέρα ο Ρενέ Πομς στους ποδοσφαιριστές του. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις αντοχής με τη μπάλα αλλά και χωρίς μπάλα. Στη συνέχεια έγινε εξάσκηση πάνω στα τελειώματα φάσεων μετά από σέντρες, ενώ στο τελευταίο κομμάτι έγινε οικογενειακό εσωτερικό δίτερμα 10 εναντίον 10.

Απόντες ήταν οι Ναούμης, Καφενζής και Πάνος, αλλά και ο νεαρός Χρήστος Βουτσάς που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ερμιονίδα. Ο 23χρονος Θεσσαλονικιός αμυντικός χαφ χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Η οριστική διάγνωση για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Βουτσά θα γίνει με τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας. Η μαγνητική ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας, όμως ο τομογράφος υπέστη μια βλάβη και τελικά έγινε χτες το βράδυ. Δυστυχώς τα νέα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα για τον Βουτσά και επαληθεύτηκε η αρχική ιατρική γνωμάτευση. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει τη σεζόν ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτής καθώς θα μπει στο χειρουργείο και θα μείνει τουλάχιστον 6 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Μια ακόμα ατυχία για τους Γιαννιώτες πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν.

Σήμερα Τετάρτη υπάρχει προγραμματισμένη διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και αναμένεται ο Ρενέ Πομς να δώσει περισσότερη βάση στην τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού στην Κατερίνη. Μπορεί ο ΠΑΣ να πέτυχε δύο εύκολες και ευρείες νίκες στο Κύπελλο Ελλάδας, όμως οι αντίπαλοι ήταν ερασιτεχνικές ομάδες και τα παιχνίδια δεν προσφέρονταν για ασφαλή συμπεράσματα. Το παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου θα είναι σαφώς πιο δύσκολο και απαιτητικό καθώς μπορεί η ομάδα να είναι νεοφώτιστη, ωστόσο έχει ενισχυθεί και θα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική.

Σχολιασμος