Νίκη-πρόκριση ψάχνει ο ΠΑΣ κόντρα στην Παναχαϊκή

25.09.2024 Αναγνώστηκε 797 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος ρίχνεται ξανά ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς αντιμετωπίζει σήμερα στις 16.00 την Παναχαϊκή του Γιάννη Τάτση σε νοκ-άουτ αναμέτρηση της Δ’ φάσης του θεσμού.

 

Νίκη-πρόκριση ψάχνει ο ΠΑΣ κόντρα στην Παναχαϊκή
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Μετά την εκτός έδρας νίκη στην Κατερίνη (0-1) επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2, o ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας και το παιχνίδι με αντίπαλο την Παναχαϊκή.

Στο σημερινό παιχνίδι, ο Αυστριακός τεχνικός Ρενέ Πομς αναμένεται να κάνει περιορισμένο rotation και να προχωρήσει σε 2-3 αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με αυτό της πρεμιέρας της SL2 μιας και ακολουθεί το ντέρμπι του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ηρακλή το ερχόμενο Σάββατο στις 15.00.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημερινό παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο παιχνίδι της Β' φάσης με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν με άνεση στη Δ’ φάση του Κυπέλλου, καθώς στις δυο προηγούμενες φάσεις επικράτησαν με το εντυπωσιακό 0-11 του Σπάρτακου Γραικοχωρίου στην Ηγουμενίτσα και με το ευρύ 0-7 της Ερμιονίδας στο Κρανίδι. Για να φτάσει στη 4η φάση του Κυπέλλου, η Παναχαϊκή απέκλεισε στη 2η φάση τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας με σκορ 1-4 και στην επόμενη φάση την Καλαμάτα με 1-0 στην παράταση.

ΠΑΣ και Παναχαϊκή είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στις 28 Αυγούστου στην Πάτρα όπου η ομάδα του Τάτση επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ με πέναλτι του Κοζορώνη. Η Παναχαϊκή προέρχεται από την ήττα στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου της Super League 2  με 0-1 από την AEK B’.

Με 21 παίκτες η αποστολή

Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του σημερινού αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο την Παναχαϊκή στο «Ζωσιμάδες» για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Αυστριακός τεχνικός Ρενέ Πομς θα έχει 21 παίκτες στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το πρόγραμμα είχε τακτική ενόψει του αγώνα καθώς και τελειώματα. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ρενέ Πομς ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές.

Την αποστολή αποτελούν οι: Αθανασίου Βασίλης του Κυριάκου, Βρακάς, Γκίνης, Λούπας, Λώλης, Πάνος, Αζίζ, Τζίνο, Ρίντερ, Μπεγκάλα, Μπακαδήμας, Δούμας, Σομποτσίνσκι, Λεό, Σόρια, Χάινριχ, Στσέποβιτς, Καλέμι, Νικολιάς, Μάντζης, Αθανασίου Βασίλης του Ανδρέα. Εκτός αποστολής έμειναν  οι τραυματίες Ναούμης, Καφενζής, Βουτσάς, Τσίρης, καθώς και οι Λάμψιας, Κύρκος και  Μίνα. 

Με τα τελευταία αποκτήματα η Παναχαϊκή

Είκοσι δυο παίκτες τέθηκαν στη διάθεση του Γιαννιώτη προπονητή της Παναχαϊκής Γιάννη Τάτση για τον  αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα Παπατόλιος και Στογιάνοβιτς (γκολκίπερ) είναι στην αποστολή, όπως και ο Μαδριγάλ, όχι όμως ο Γκαρθία και οι τραυματίες Πολέτο, Ελευθεριάδης, Καστεγιάνο, Κωστούλας.

Αναλυτικά οι 22 παίκτες που αποτελούν την αποστολή των κοκκινόμαυρων: Κολοβούρης, Οικονομάκης, Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Τσάκνης, Παπαηλιού, Πετράτος, Σμάλης, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Παπατόλιος, Μασούρας, Λυμπεράκης, Nίλι, Καραγιάννης, Zέκχοφ, Tραορέ, Κοζορώνης, Λεσάι, Ντε Τομάς, Ρόβας, Mαδριγάλ. 

Διαιτητής ο Κεφαλάς

Ο Δημήτρης Κεφαλάς από τις Σέρρες, αξιολογημένος διαιτητής Super League 2, ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για να διευθύνει την αναμέτρηση. Βοηθοί του Κεφαλά θα είναι ο Χρήστος Μπάλας από τα Τρίκαλα και ο Αναστάσιος Καρασαβαίδης από την Καβάλα, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αθανάσιος Μπούτσικος από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Αθανασίου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Υπενθυμίζεται ότι ούτε  σε αυτή τη φάση υπάρχει VAR. 

Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση

Παρόλο που το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, η Cosmote TV, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, δεν θα μεταδώσει το παιχνίδι των Γιαννιωτών με αντίπαλο την ομάδα του Γιάννη Τάτση, στερώντας από τους φιλάθλους δυο κορυφαίων επαρχιακών ομάδων να τις παρακολουθήσουν. 

Το σημερινό πρόγραμμα της Δ’ φάσης: 15:00 Εθνικός Πειραιά - Άρης (Cosmote Sport 1 HD), Απόλλων Κρύας Βρύσης – Βόλος (Cosmote Sport 4 HD), 16.00 Αιγάλεω –Καμπανιακός, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναχαϊκή, 17.00 Διαγόρας Ρόδου – Καλλιθέα (Cosmote Sport 3 HD), Λεβαδειακός – Ατρόμητος (Cosmote Sport 2 HD), 19:00 ΟΦΗ – Παναιτωλικός (Cosmote Sport 4 HD).

Σχολιασμος