LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναχαϊκή 0-2

25.09.2024 Αναγνώστηκε 8261 φορές #Κύπελλο Ελλάδας #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το Ε.Σ.Ι. «Ζωσιμάδες» την κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την Παναχαϊκή για τη Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Νίκου Γιωτίτσα. 

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναχαϊκή 0-2
  • Μετά την εκτός έδρας νίκη στην Κατερίνη (0-1) επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2, o ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας και το παιχνίδι με αντίπαλο την Παναχαϊκή. Υπενθυμίζεται ότι στο σημερινό παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο παιχνίδι της Β' φάσης με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

  • Οι Γιαννιώτες έφτασαν με άνεση στη Δ’ φάση του Κυπέλλου, καθώς στις δυο προηγούμενες φάσεις επικράτησαν με το εντυπωσιακό 0-11 του Σπάρτακου Γραικοχωρίου στην Ηγουμενίτσα και με το ευρύ 0-7 της Ερμιονίδας στο Κρανίδι. Για να φτάσει στη 4η φάση του Κυπέλλου, η Παναχαϊκή απέκλεισε στη 2η φάση τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας με σκορ 1-4 και στην επόμενη φάση την Καλαμάτα με 1-0 στην παράταση.

  • ΠΑΣ και Παναχαϊκή είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στις 28 Αυγούστου στην Πάτρα όπου η ομάδα του Τάτση επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ με πέναλτι του Κοζορώνη. Η Παναχαϊκή προέρχεται από την ήττα στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου της Super League 2  με 0-1 από την AEK B’.

  • Ο Δημήτρης Κεφαλάς από τις Σέρρες, αξιολογημένος διαιτητής Super League 2, ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για να διευθύνει την αναμέτρηση. Βοηθοί του Κεφαλά θα είναι ο Χρήστος Μπάλας από τα Τρίκαλα και ο Αναστάσιος Καρασαβαίδης από την Καβάλα, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αθανάσιος Μπούτσικος από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Αθανασίου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Υπενθυμίζεται ότι ούτε  σε αυτή τη φάση υπάρχει VAR. 

  • Παρόλο που το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, η Cosmote TV, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου, δεν θα μεταδώσει το παιχνίδι των Γιαννιωτών με αντίπαλο την ομάδα του Γιάννη Τάτση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Αθανασίου Β, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Ρίντερ, Δούμας, Μπακαδήμας, Αζίζ, Χάινριχ, Μάντζης, Καλέμι, Σέποβιτς.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Βρακάς, Πάνος, Αθανασίου Β του Α, Τζίνο, Μπεγκάλα, Λούπας, Λώλης, Νικολιάς, Λεό.

Παναχαϊκή (Γιάννης Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμαλής, Μπαξεβάνος, Λυμπεράκης, Τσάκνης, Νίλι, Ζέκχοφ, Καραγιάννης, Ντε Τομάς, Τραορέ.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Οικονομάκης, Ζαμόρα, Μασούρας, Λεσάι, Κοζορώνης, Παπατόλιος, Ρόβας, Μαδριγάλ, Πετράτος.

 Το pre game

Tέσσερις αλλαγές στη βασική ενδεκάδα από τον Ρενέ Πομς σε σχέση με το ματς με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου. Ο Δούμας παίρνει τη θέση του Λούπα, ο Καλέμι τη θέση του Αθανασίου, ο Αζίζ τη θέση του Τζίνο και ο Σέποβιτς τη θέση του Μπεγκάλα.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα για τον Αγγλονιγηριανό μέσο Μιγκέλ Αζίζ.

Βασικός ξεκινάει με την Παναχαϊκή ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Κώστας Πανάγου, στον πάγκο είναι ο Βαλάντης Κοζορώνης.

Αλλαγή συστήματος από τον Ρενέ Πομς σε 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Δούμας και στόπερ οι Σομποτσίνσκι και Μπακαδήμας. Στα αμυντικά χαφ θα είναι οι Ρίντερ και  Αζίζ, δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Καλέμι, αριστερό ο Χάινριχ  και το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης θα αποτελούν οι Μάντζης και Σέποβιτς.

Xειραψία με ανθρώπους από τον πάγκο του ΠΑΣ είχε κατά την είσοδο ο Γιάννης Τάτσης. Συνοδεύονταν από τον υπεύθυνος ασφαλείας Φώντα Βρόσγο, με τον οποίο έχουν φιλικές σχέσεις. 

Αρχηγός του ΠΑΣ ο Σομποτσίνσκι και της Παναχαϊκής ο Καραγιάννης.

Παλμό από τις ταράτσες των γειτονικών πολυκατοικιών δίνουν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ και κυρίως πίσω από το πέταλο της θύρας 1. 

Η έναρξη της αναμέτρησης

Πρώτη καλή στιγμή για την Παναχαϊκή. Στο 13' ο Τσάκνης πάσαρε στον Τραορέ, εκείνος έκανε το σουτ αλλά έβαλε σωτήρια την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Μακρινό σουτ του Μάντζη στο 22' μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά ο Στογιάνοβιτς.

Στο 25' ο Σόρια έκανε μια σέντρα-σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Σέντρα του Σόρια στο 29', ο Λυμπεράκης έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Χάινριχ έκανε το σουτ στην εξέλιξη της φάσης αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

Πέναλτι για την Παναχαϊκή στο 34' για σπρώξιμο του Σομποτσίνσκι στον Τραορέ.

Ο Ντε Τομάς ανέλαβε να το εκτελέσει και έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτή που έπεσε ο Αθανασίου, πετυχαίνοντας το 0-1.

Σε σουτ του Χάινριχ στο 42' μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου στο "Ζωσιμάδες". ΠΑΣ Γιάννινα- Παναχαϊκή 0-1

Μέτριο έως κακό πρώτο μέρος με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Νωθρός στο ξεκίνημα ο ΠΑΣ, κάπως βελτιώθηκε μετά το εικοσάλεπτο, όμως η Παναχαϊκή έχασε την μεγάλη φάση με τον Τραορέ και κέρδισε πέναλτι στο 34' με τον Τραορέ σε ανατροπή από τον Σομποτσίνσκι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντε Τομάς. 

Έναρξη της αναμέτρησης

Τέσσερις αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 46'. Ο Μπεγκάλα αντί του Μάντζη, ο Τζίνο στη θέση του Αζίζ, ο Λούπας μπαίνει τη θέση του Δούμα και ο Βασίλης Αθανασίου του Ανδρέα στη θέση του Καλέμι.

Μετά την είσοδο των Μπεγκάλα και Τζίνο το σύστημα σε 3-4-3. Ο Ρίντερ γύρισε κεντρικό στόπερ και τα αμυντικά χαφ αποτελούν οι Τζίνο και Μπεγκάλα.

Στο 49' ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Χάινριχ που έκανε το σουτ αλλά έδιωξε σωτήρια ο Στογιάνοβιτς.

Στο 52' ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σομποτσίνσκι πηρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σέποβιτς πήρε τη δεύτερη κεφαλιά ψαράκι αλλά απέκρουσε ο Στογιάνοβιτς σε κόρνερ.

Δυο αλλαγές για την Παναχαϊκή στο 57' . Οι Κοζορώνης στη θέση του Ζέκχοφ και Λεσάι στη θέση του Τραορέ μπαίνουν στο ματς.

Κίτρινη κάρτα στο 61' σε Σομποτσίνσκι και Ντε Τομάς.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ 0-2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΤΟ 64' ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕ ΤΟΜΑΣ

Ο Λεσάι άνοιξε έξυπνα στον Πανάγου, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ντε Τομάς έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2

Δύο ακόμα αλλαγές για την Παναχαϊκή στο 72'. Ο Παπατόλιος μπήκε στη θέση του Νίλι και ο Ρόβας πέρασε στον αγώνα στη θέση του Καραγιάννη. 

Αλλαγή και για τον ΠΑΣ στο 73' μπήκε ο Λεό στη θέση του Χάινριχ.

Σουτ του Λούπα στο 76' από πλάγια αριστερά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στογιάνοβιτς. 

Σε σέντρα σουτ του Σόρια στο 77' η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 79' ο Αθανασίου έκανε το σουτ αλλά έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Στογιάνοβιτς.

Μετά από κεφαλιά του 82' ο Λεό μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς.

Στο 83' ο Ντε Τομάς σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέμπτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 83'. Ο Μαδριγάλ μπαίνει στη θέση του Ντε Τομάς.

Στο 89' ο Μαδριγάλ έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Αθανασίου, στερώντας το τρίτο γκολ από το σύνολο του Τάτση.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 90' με τον Σέποβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Στογιάνοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, σπαταλώντας χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

Λήξη της αναμέτρησης στο "Ζωσιμάδες". ΠΑΣ Γιάννινα- Παναχαϊκή 0-2

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΣ, αποκλείστηκε δίκαια από την Παναχαϊκή και μένει εκτός συνέχειας του Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιάννη Τάτση φάνηκε να το θέλει πιο πολύ και έφτασε στην πρόκριση γιατί ήταν καλύτερη στα μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα. Το γκολ πέναλτι του Ντε Τομάς (35') αφύπνισε τον ΠΑΣ στο ξεκίνημα της επανάληψης, έχασε δυο μεγάλες φάσεις με τον Σέποβιτς και τον Αθανασίου. Ωστόσο οι Πατρινοί πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Ντε Τομάς στο 64', ενώ είχε κι άλλες φάσεις για μεγαλύτερο σκορ.

Σχολιασμος