Τάτσης: «Είπα στον Πομς ότι ήταν λάθος να παίξει με 4-4-2» (video)

25.09.2024 Αναγνώστηκε 1846 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Χαρούμενος για τη νίκη πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιάννης Τάτσης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον υποδέχτηκαν θερμά στην πατρίδα του. Παράλληλα, ο Γιαννιώτης τεχνικός έκανε μια αναδρομή στην πορεία του στην πατρινή ομάδα από όταν πήγε πέρυσι τον Νοέμβριο, ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Ρενέ Πομς και του είπε ότι τον δυσκόλεψε περισσότερο με το 3-4-3 και όχι με το 4-4-2 που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης, ευχήθηκε στον ΠΑΣ να ανεβεί κατηγορία και σημείωσε ότι η γιαννιώτικη ομάδα θα είναι από τα φαβορί ανόδου. 

Τάτσης: «Είπα στον Πομς ότι ήταν λάθος να παίξει με 4-4-2» (video)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Τάτση:

 «Καταρχήν, χαίρομαι γνώρισα πρόσωπα που μεγάλωσα εδώ στην πατρίδα μου, τα Γιάννενα και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Πριν μπω στα αμιγώς αγωνιστικά, αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι πριν το μας αυτό ήταν δύσκολη η διαχείριση του και για τις δύο ομάδες και πιο πολύ δύσκολο για τους δύο προπονητές. Ο λόγος είναι ότι είμαστε προπονητές δύο μεγάλων συλλόγων και όσο και να έχουμε στόχο το πρωτάθλημα και να κάνουμε focus εκεί, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το Κύπελλο. Πριν τον αγώνα είπα στους παίκτες ότι θέλω να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε την Κυριακή.

Προσωπικά ο ίδιος νιώθω και λίγο πληγωμένος από αυτή την ιστορία μετά από δύο παρατάσεις και 120 λεπτά με Ολυμπιακό Βόλου και Καλαμάτα. με 3 τραυματισμούς. Ειδικά ο τελευταίος του Πατρινού ήταν προϊόν του προηγούμενου αγώνα είναι με χιαστό και θα μείνει πολύ καιρό έξω. Με την αλλαγή προγράμματος την εβδομάδα πριν την ΑΕΚ Β' ήταν η κούραση και ένας από τους λόγους που χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Είχα πει λοιπόν στους παίκτες ότι θέλω να κερδίσουμε σήμερα, αλλά η χαρά και η ικανοποίηση κρατάει μόνο σήμερα. Πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή και πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω.

Στα αμιγώς αγωνιστικά και στο καθαρό περιεχόμενο του παιχνιδιού η αλήθεια είναι ότι περίμενα προσωπικά να παίξει αλλιώς ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο όσον αφορά το σχηματισμό. Είχε μάθει το μοντέλο του 3-4-3 και μπήκε με 4-4-2. Αυτό κούμπωσε στον δικό μας σχηματισμό και ήμασταν πολύ καλοί και φρέσκοι. Πήραμε πρωτοβουλίες και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και καταφέραμε και προηγηθήκαμε. Με την αλλαγή σχηματισμού ο ΠΑΣ πήγε καλύτερα στην επανάληψη και προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει. Προσπάθησα κι εγώ από τη μεριά μου να προσαρμοστώ. Ήξερα ότι θα βρω χώρους, κάτι το οποίο έγινε και πήραμε ένα ασφαλές προβάδισμα για να τελειώσει το παιχνίδι στα 90 λεπτά.

Για τη δική μου ομάδα θέλω να πω ότι κάνουμε μια δίκαιη και τίμια προσπάθεια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους της Παναχαϊκής που με αγαπούν και με έχουν αγκαλιάσει από τη 1 Νοεμβρίου πέρυσι που ήρθα στην ομάδα. Να πω και σε κάποιους ιδιοτελείς ανθρώπους που το μυαλό τους ήταν να περνάνε έξω από την Αγυιά και να παίρνουν τη φανέλα να παίζουν μπάλα στην Παναχαϊκή, ότι με μένα έχουν τελειώσει αυτά. Δεν υποσχέθηκα ποτέ ότι θα φτιάξω την ομάδα του Δαβουρλή και ότι υποσχέθηκε το έχω κάνει πράξη. Πήγα 1 Νοεμβρίου με την ομάδα τελευταία με μόλις 1 βαθμό και όλος ο κόσμος μου έλεγε που πας. Ο μόνος που με προέτρεπε ήταν ο αδερφός μου από την οικογένεια μου και ο Θεός. Είχα πει ότι στόχος ήταν να μπούμε στα play out και μπήκαμε. Να σωθούμε και σωθήκαμε.

Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα είχα πει ότι στόχος είναι να μεγαλώσουμε και μεγαλώνουμε, η Παναχαϊκή έχει μεγαλώσει. Δεν υποσχέθηκα ότι θα κάνουμε την ομάδα του Δαβουρλή γιατί δεν είναι εύκολο. Θέλουμε να μπούμε στα play off και αν μπούμε στα play off δεν φοβάμαι. Γιατί έχω εμπιστοσύνη στις ομάδες που δουλεύουν καιρό και θα βγούμε κατηγορία. Αλλά μέχρι τότε ο στόχος είναι να μπούμε στα play off και να χτίσουμε εκ νέου μια κανούργια ομάδα. Άλλοι ξεκινήσανε προετοιμασία, άλλοι ήρθαν χτες και άλλοι ήρθαν προχτές. Τους ευχαριστώ όλους στην Πάτρα για την αγάπη και την υποστήριξη, αλλά και όσους ήρθαν σήμερα εδώ. Το κλείνουμε το κεφάλαιο αυτό και στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης Β'.

Για τον ΠΑΣ πιστεύω ότι μετά τις τελευταίες προσθήκες που έκανε ότι αν δεν βγει πρώτος, θα είναι σίγουρα μέσα στα φαβορί για την άνοδο στην κατηγορία. Θα γίνει μεγάλη μάχη, κακά τα ψέματα και ισχύει για όλες τις ομάδες και των δύο ομίλων. Όλο το πρωτάθλημα έτσι όπως διεξάγεται και έτσι όπως οι βαθμοί διαιρούνται δια 2 στα play off και 10 βαθμούς μπροστά να είσαι πάλι δεν είσαι σίγουρος και 10 βαθμούς πίσω να είναι πάλι έχεις ελπίδες. Το ζητούμενο είναι να έχεις ομάδα και για αυτό είπα και πριν ότι εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε αρχικά την είσοδο στα play off.  Πέρυσι 1 Νοεμβρίου που πήγα στην ομάδα δεν υπήρχε η Παναχαϊκή και δεν γίνεται ξαφνικά να γίνουμε η ομάδα του Δαβουρλή. Κι όταν αυτό γίνει, πάλι εμείς θα είμαστε ένα σκαλί κάτω από αυτούς. Γιατί αυτοί πλάσανε την ιστορία όπως και στον ΠΑΣ πλάσανε κάποιοι τη μεγάλη ιστορία του παρελθόντος».

Για το που υπερτερούσε η Παναχαϊκή σε σχέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό αγώνα:  «Πιο πολύ νομίζω υπερτερούσαμε στο πρώτο ημίχρονο που η ομάδα του ΠΑΣ κούμπωσε πάνω μας. Εγώ δεν το περίμενα αυτό το 4-4-2 γιατί δεν το έχει συνηθίσει αυτό το σύστημα. Έχουν μάθει έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού, κάτι το οποίο φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Να ξέρετε ότι το είπα και στον συνάδελφο μου τον κ. Πομς γιατί είμαστε σε διαφορετικούς ομίλους. Μπορεί να βρεθήκαμε αντίπαλοι στο Κύπελλο, αλλά εύχομαι ο ΠΑΣ να ανεβεί κατηγορία και του είπα ότι στο δεύτερο ημίχρονο το φοβήθηκα πιο πολύ μόλις ξεκίνησε η επανάληψη. Επειδή το έχουνε δουλέψει πιο πολύ τα παιδιά. Νομίζω ότι εκεί πήραμε καλή ψυχολογία και ήμασταν πιο απλοί και πιο αθλητικοί. Προηγηθήκαμε και το διαχειριστήκαμε ανάλογα. Όταν λέω αθλητικοί εννοώ πιο πιεστικοί, πιο δυναμικοί και δεν αφήναμε κενούς χώρους. Είναι θέμα ποιότητας, αλλά και φυσικής κατάστασης και χημεία με τις συνεργασίες παικτών και επικοινωνία μέσα στο γήπεδο».

 

Σχολιασμος