Πομς: «Δεν ήταν το πρόβλημα μας το σύστημα»

25.09.2024 Αναγνώστηκε 926 φορές

Της επιλογής του να αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ημίχρονο με σύστημα 4-4-2 υπεραμύνθηκε στις δηλώσεις του μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Παναχαϊκή ο Ρενέ Πομς. Ο Αυστριακός τεχνικός σημείωσε ότι όλα τα ματς θα είναι κλειστά και με χαμηλά σκορ, ενώ σχολίασε ότι η παρουσία του κόσμου που δεν ήταν σήμερα λόγω τιμωρίας θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για τους παίκτες της ομάδας. 

Πομς: «Δεν ήταν το πρόβλημα μας το σύστημα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρενέ Πομς:

«Παίζαμε με ένα δύσκολο αντίπαλο. Ήταν ένα παιχνίδι με δυο ομάδες στο ίδιο επίπεδο, με την εκτέλεση πέναλτι η Παναχαϊκή απέκτησε το προβάδισμα. Προσπαθήσαμε για γκολ, είχαμε μια ευκαιρία με τον Στέφαν Σέποβιτς που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στη συνέχεια ήρθε το 0-2 και τελείωσε το παιχνίδι. Ήταν ένα καλό τεστ για μας, θα αντιμετωπίσουμε τέτοιους αντιπάλους κάθε εβδομάδα και τέτοια τεστ μας κάνουν καλύτερους κόντρα σε αντιπάλους όπως είναι η Παναχαϊκή».

Για το σκεπτικό της μετατροπής του συστήματος σε 4-4-2: «Πράγματι παίξαμε με δυο επιθετικούς, κάναμε κάποιες αλλαγές. Θέλαμε να δώσουμε χρόνο να προσαρμοστούν στην ομάδα. Αν εξαιρέσει κανείς το πέναλτι, η Παναχαϊκή δεν είχε κάποια ευκαιρία και αν πηγαίναμε με το 0-0 στα αποδυτήρια δεν θα λέγαμε για το σύστημα. Ήταν επιλογή μου το 4-4-2 στην αρχή και να αλλάξουμε σύστημα στο ημίχρονο. Θα το δοκιμάσω ξανα στο μέλλον με τον Στέφαν και τον Μάντζη μαζί είτε κατά τη διάρκεια να παίξουν μαζί. Θεωρώ δεν ήταν πρόβλημα το σύστημα».

Για το τι είχε η Παναχαϊκή και δεν είχε ο ΠΑΣ με αποτέλεσμα να πάρουν οι Πατρινοί την πρόκριση: «Αρχικά σκόραραν δυο γκολ και εμείς κανένα. Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα συμπαγής. Προσπαθήσαμε στο πρώτο τέταρτο του αγώνα στην επανάληψη με εικοσάλεπτο να ισοφαρίσουμε. Η Παναχαϊκή σε μια αντεπίθεση έκανε το 0-2 και μετά δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αυτά συμβαίνουν. Αυτό αποδεικνύει πόσο δύσκολο θα είναι τα ματς, δεν θα έχουμε τεράστιες διαφορές, μπορεί να υπάρχουν φαβορί όπως εμείς, ο Ηρακλής και η ΑΕΛ αλλά την 1η αγωνιστική όλα τα παιχνίδια ήταν στο γκολ. Θα είναι όλα κλειστά παιχνίδια που θα κρίνονται στο γκολ».

Για το εάν θεωρεί ότι θα είναι κλειστό το ματς με Ηρακλή και αν ήταν δίκαιο ο αγώνας να γίνει την Κυριακή: «ίδια εικόνα θα έχει κι αυτό το ματς, θα είναι ένα κλειστό και δυνατό παιχνίδι με μονομαχίες, με δύναμη. Δεν γίνεται να παίζεις με πασούλες δεξιά και αριστερά. Βάζοντας όλη μας την ενέργεια, θεωρώ θα το κερδίσουμε. Αν ήταν στο χέρι μου θα προτιμούσα χθες να παίζαμε για το Κύπελλο και την Κυριακή να παίζαμε για το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή. Έτσι είναι οι κανονισμοί της διοργανώτριας αρχής. Δεν αλλάζει κάτι, θα έχουμε το κίνητρο για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σχολιασμος