Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός του ΠΑΣ (0-2) από την Παναχαϊκή

26.09.2024 Αναγνώστηκε 509 φορές

Από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείστηκε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έκανε κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ηττήθηκε με 0-2 στο «Ζωσιμάδες» από την Παναχαϊκή του Γιαννιώτη προπονητή Γιάννη Τάτση. Οι Πατρινοί πήραν την πρόκριση, χάρη σε δύο γκολ του Ισπανού Ντε Τομάς (35’, 64’) και θα συνεχίσουν στον θεσμό, ενώ ο ΠΑΣ στρέφει πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το ντέρμπι με τον Ηρακλή το προσεχές Σάββατο.

 

Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός του ΠΑΣ (0-2) από την Παναχαϊκή
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η…αλχημεία του Ρενέ Πομς να δοκιμάσει το 4-4-2 με τους Μάντζη και Σέποβιτς στο βασικό σχήμα αντί του 3-4-3 που παίζει συνήθως ο ΠΑΣ, αποσυντόνισε τους παίκτες της ομάδας, καθώς έμοιαζαν σαν…ψάρια έξω από το νερό, όπως πχ ο Ρίντερ σε ρόλο αμυντικού χαφ. Η καλοδουλεμένη και μαχητική Παναχαϊκή έχασε ευκαιρίες και τελικά πήρε το προβάδισμα με ένα αχρείαστο πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Σομποτσίνσκι. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ επέστρεψε στην…κανονικότητα του 3-4-3 και απείλησε την Παναχαϊκή και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Σέποβιτς και Αθανασίου, όμως ο πορτέριο των Πατρινών Στογιάνοβιτς έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Παναχαϊκή πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ντε Τομάς (64’) εκμεταλλευόμενη αμυντικά κενά του ΠΑΣ και «κλείδωσε» την πρόκριση. Λίγα πράγματα από τους Αζίζ και Μάντζη, σε «ρηχά» νερά οι περισσότεροι παίκτες. 

Προβάδισμα με Ντε Τομάς η Παναχαϊκή

Μέτριο έως κακό ήταν το πρώτο μέρος με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Νωθρός ήταν στο ξεκίνημα ο ΠΑΣ, κάπως βελτιώθηκε μετά το εικοσάλεπτο, όμως η Παναχαϊκή έχασε την μεγάλη φάση με τον Τραορέ και κέρδισε πέναλτι στο 34' με τον Τραορέ σε ανατροπή από τον Σομποτσίνσκι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντε Τομάς. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Πατρινούς στο 13’. Ο Τσάκνης πάσαρε στον Τραορέ, εκείνος έκανε το σουτ αλλά έβαλε σωτήρια την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ ο Σομποτσίνσκι. Σε μακρινό σουτ του Μάντζη στο 22' μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά ο Στογιάνοβιτς.

Καλή στιγμή έχασε ο ΠΑΣ στο 29’ σε διπλό χρόνο. Μετά από σέντρα του Σόρια στο 29', ο Λυμπεράκης έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Χάινριχ έκανε το σουτ στην εξέλιξη της φάσης αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. 

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 34’ για σπρώξιμο του Σομποτσίνσκι στον Τραορέ, με τον Σερραίο διαιτητή Κεφαλά να καταλογίζει την παράβαση. Ο Ντε Τομάς ανέλαβε να το εκτελέσει και έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτή που έπεσε ο Αθανασίου, πετυχαίνοντας το 0-1 και δίνοντας προβάδισμα στους Πατρινούς.

Ξύπνησε ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα…

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρενέ Πομς αποφάσισε να επιστρέψει τον ΠΑΣ στην…κανονικότητα και έριξε μέσα 4 βασικούς, τους Τζίνο, Μπεγκάλα, Αθανασίου και Λούπα. Ο Αυστριακός τεχνικός γύρισε το σύστημα στο συνηθισμένο πλέον 3-4-3, κάτι που αυτομάτως έκανε τον ΠΑΣ πιο επιθετικό και έχασε κάποιες καλές στιγμές χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα. 

Στο 49' ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Χάινριχ που έκανε το σουτ αλλά έδιωξε σωτήρια ο Στογιάνοβιτς. Οι Γιαννιώτες συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 52’ ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σομποτσίνσκι πηρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σέποβιτς πήρε τη δεύτερη κεφαλιά ψαράκι αλλά απέκρουσε ο Στογιάνοβιτς σε κόρνερ. 

Σκόραρε ξανά ο Ντε Τομάς

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο συγκεκριμένο σημείο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 64’. Ο Λεσάι άνοιξε έξυπνα στον Πανάγου, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ντε Τομάς έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 76’ σε σουτ του Λούπα από πλάγια αριστερά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στογιάνοβιτς. Στην επόμενη αξιόλογη τελική, ο Αθανασίου στο 79’ έκανε το σουτ αλλά έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Στογιάνοβιτς.

Οι Ηπειρώτες απείλησαν εκ νέου με κεφαλιά του Λεό που μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς στο 82’, ενώ ο σκόρερ των δυο τερμάτων Ντε Τομάς σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 83’, λίγο πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι ως αλλαγή. 

Στο 89' ο Μαδριγάλ έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Αθανασίου, στερώντας το τρίτο γκολ από το σύνολο του Τάτση. Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ να ξαναμπει στο ματς και να βάλει «βόμβα» στο φινάλε χάθηκε στο 90+1’. Ο Σέρβος επιθετικός Σέποβιτς  βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Στογιάνοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, σπαταλώντας χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κεφαλά βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να γνωρίσει την πρώτη επίσημη ήττα της σεζόν και την Παναχαϊκή να φεύγει νικήτρια και με την πρόκριση από το «Ζωσιμάδες». 

Διαιτησία: Κεφαλάς (Μπάλας - Καρασαβαίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Αζίζ (46’ Τζίνο), Μπακαδήμας, Δούμας (46’ Λούπας), Ρίντερ, Χάινριχ (72’ Λεό), Μάντζης (46’ Μπεγκάλα), Καλέμι (46’ Αθανασίου Β.), Σέποβιτς.

Παναχαϊκή (Γιάννης Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμάλης, Μπαξεβάνος, Λυμπεράκης, Τσάκνης, Νίλι (72’ Παπατόλιος), Ζέκχοφ (57’ Κοζορώνης), Καραγιάννης (72’ Ρόβας), Ντε Τομάς (82’ Μανδριγάλ), Τραορέ (57’ Λεσάι).

Σχολιασμος