Ντέρμπι από τα παλιά ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή

28.09.2024 Αναγνώστηκε 646 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μια σπουδαία αναμέτρηση, ένα ντέρμπι από τα παλιά θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται σήμερα (28/09, 15:00) τον Ηρακλή στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική της Super League 2, έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες του Α' ομίλου της κατηγορίας.

Ντέρμπι από τα παλιά ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η ομάδα της Ηπείρου άφησε πίσω της γρήγορα την ήττα από την Παναχαϊκή με 0-2 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς υπάρχει σήμερα ένα σπουδαίο ντέρμπι με αντίπαλο τον «Γηραιό», τον ΠΟΤ Ηρακλής Φούρνοι Βενέτη, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε δύσκολα με 0-1 στην Κατερίνη επί του νεοφώτιστου Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ Β'.

 Η ομάδα του Ρενέ Πομς θέλει να πάρει τη νίκη για βαθμολογικούς, αλλά και ψυχολογικούς λόγους κόντρα σε μια ομάδα που εμφανίζεται ως φαβορί για την άνοδο και με δυνατό επιχειρηματία για ιδιοκτήτη, τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, πρώην μεγαλομέτοχο του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του καθώς θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα δώσει μπροστά στους φιλάθλους του μιας και κόντρα στην Παναχαϊκή ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια στην Ηγουμενίτσα.

Παρότι το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΙ και οι τιμές των απλών εισιτηρίων είναι «τσουχτερές» για τα δεδομένα της κατηγορίας, αναμένεται σήμερα αρκετός κόσμος στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στο «Ζωσιμάδες» με μια προπόνηση κλειστή για τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους. Ο Ρενέ Πομς δούλεψε με τους παίκτες πάνω στο τακτικό κομμάτι και κυρίως στην επιθετική τακτική, αλλά και στα τελειώματα φάσεων.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Αυστριακός τεχνικός ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Ηρακλή. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι εξής παίκτες: Αθανασίου, Βρακάς, Γκίνης, Σόρια, Λούπας, Πάνος, Σομποτσίνσκι, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Δούμας, Αζίζ, Τζίνο, Μπεγκάλα, Αθανασίου, Καλέμι, Νικολιάς, Λώλης, Χάινριχ, Λεό, Σέποβιτς, Μάντζης.

Εκτός αποστολής  έμειναν οι τραυματίες Τσίρης και Βουτσάς, μαζί με τους Καφενζή και Ναούμη, αλλά και για λόγους τακτικής οι Λάμψιας, Κύρκος και Μίνα.

Τα πλάνα του Πομς

Μετά το...στραπάτσο του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην Παναχαϊκή και το 4-4-2 που δεν έδειξαν να αφομοιώνουν οι παίκτες, ο Ρενέ Πομς θα παρατάξει τον ΠΑΣ και πάλι με το 3-4-3, όμως θα κάνει ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα. Έτσι δεν αποκλείεται να παίξει ο Λεό ή ο Σέποβιτς στην κορυφή της επίθεσης, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Νικολιάς που έχει την απαιτούμενη εμπειρία για ένα ντέρμπι.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Λούπας, Τζίνο, Μπεγκάλα, Χάινριχ, Νικολιάς (Αθανασίου), Λεό (Σέποβιτς).

Χειρουργήθηκε ο Τσίρης, όχι ο Βουτσάς

Εν τω μεταξύ, χτες πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Άγγελος Τσίρης που υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Την επέμβαση έκανε ο γιατρός του ΠΑΣ και ορθοπεδικός Σταύρος Ριστάνης στο νοσοκομείο Metropolitan της Αθήνας και στέφθηκε από επιτυχία. Ο χρόνος αποκατάστασης του Τσίρη θα εξαρτηθεί από το πόσο εύκολα θα δεχτεί ο οργανισμός του το μόσχευμα.

Να σημειωθεί ότι χτες  ήταν να χειρουργηθεί και ο Χρήστος Βουτσάς από τον γιατρό του ΠΑΣ, όμως κόλλησε μια ίωση και το δικό του χειρουργείο αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας για την επόμενη εβδομάδα όταν θα έχει αναρρώσει.

Διαιτητής ο Δραγάτης

Ο διαιτητής Αλέξανδρος Δραγάτης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ηρακλή. Ο Δραγάτης ζει στην Αθήνα, όμως έλκει την καταγωγή του από τα Γιάννενα, κάτι που προκάλεσε και μια ανακοίνωση εκ μέρους του Ηρακλή με υπονοούμενα για την ΚΕΔ.

Βοηθοί του Δραγάτη θα είναι οι Βασίλειος Μάνος της ΕΠΣ Λάρισας και Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Τέταρτος θα είναι ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης της ΕΠΣ Κέρκυρας. Τέλος παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιόλιος της ΕΠΣ Λάρισας, ο οποίος ήταν παρατηρητής και στο παιχνίδι της πρεμιέρας του ΠΑΣ με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στην Κατερίνη.

Με 22 παίκτες ο Ηρακλής στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο Ηρακλής ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Super League 2.

Oι Θεσσαλονικείς προπονήθηκαν χτες στο μεσημέρι στην Μίκρα και στην συνέχεια ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε για τα Γιάννενα.

Την 22μελή αποστολή του «Γηραιού» αποτελούν οι Στουρνάρας, Γιαννίκογλου, Σόβα,Τασουλής, Κιβρακίδης, Σιδεράς, Διαμαντής, Αναστασίου, Καλουτσικίδης, Χάμοντ, Μπελομόντ, Τσιντώνης, Ντουκουρέ, Πατράλης, Μιράντα , Κούστα, Χριστοδουλόπουλος, Τσιριγώτης, Μπερτόγλιο, Χιμένεθ, Μωυσίδης, Κυνηγόπουλος.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Μαρκετζιάνι ,όπως και ο Σιούτας που από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τις προπονήσεις. Την αποστολή δεν ακολούθησε και ο τιμωρημένος Παπασάββας και ο Μουλαράς.

Χωρίς κόσμο ο Ηρακλής στα Γιάννενα

Παρότι υπήρχε επιθυμία, σε επίπεδο οπαδών, να έρθουν στο «Ζωσιμάδες» οι οπαδοί του Ηρακλή, η αστυνομία άναψε «κόκκινο» σε οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών του «Γηραιού» και έτσι το πέταλο της θύρας 7 σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασαν σε αυτοί την απόφαση της αστυνομίας και εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία καταφέρονται και εναντίον της γιαννιώτικης ΠΑΕ.

«Ο λαός του ΠΑΣ Γιάννινα εκτιμά και σέβεται όσους τον εκτιμούν και τον σέβονται. Πάντοτε προσπαθούμε να προβάλουμε τα ιδανικά του οπαδισμού που εμείς θεωρούμε σωστά, με πρόσφατο παράδειγμα το Σάσσαρι της Σαρδηνίας. Αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε κάποιες καταστάσεις, δεν θα αλλάξουν από μόνες τους», ήταν η αρχική τοποθέτηση στην ανακοίνωση των οργανωμένων.

Για να συνεχίσουν λέγοντας ότι: «To παιχνίδι με τον Ηρακλή θα μπορούσε να είναι μία γιορτή και διαφήμιση για το ποδόσφαιρο καθώς οι σχέσεις των δύο ομάδων στο κομμάτι που αφορά τον  κόσμο τους είναι εξαιρετικές.

Πολλές φορές έχουμε φιλοξενηθεί από τον κόσμο του Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, στην Ευκαρπία, ακόμα και στο Ιβανώφειο σε αγώνα μπάσκετ του γυναικείου τμήματος.

Αντίστοιχα, από την πλευρά μας, έχουμε υποδεχθεί φιλάθλους του Ηρακλή, ακόμη και σε αγώνα απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης, ώστε να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα που τους απασχολούσαν τότε. Τα παραπάνω παραδείγματα αναδεικνύουν τη δημιουργία θετικού κλίματος φιλοξενίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των οπαδών.

Δυστυχώς φαίνεται ότι για ακόμα μία φορά δεν λαμβάνετε στα σοβαρά τον κόσμο της ομάδας.  Φαίνεται ότι κουμάντο στο γήπεδο μας κάνει η αστυνομία και όχι η ομάδα.

Κύριοι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ λοιπόν ανακοινώσεις για δήθεν συσπείρωση καθώς αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως από τη μεριά σας δεν κάνετε ούτε βήμα προς τον κόσμο της ομάδας».

 

Σχολιασμος