LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 2-1

28.09.2024 Αναγνώστηκε 2286 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το «Ζωσιμάδες» το ντέρμπι της 2η αγωνιστικής του Α' ομίλου της Super League 2 ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Γιάννη Καρτάλη.

 

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 2-1
  • Η ομάδα της Ηπείρου άφησε πίσω της γρήγορα την ήττα από την Παναχαϊκή με 0-2 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς υπάρχει σήμερα ένα σπουδαίο ντέρμπι με αντίπαλο τον «Γηραιό», τον ΠΟΤ Ηρακλής Φούρνοι Βενέτη, όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

  • Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε δύσκολα με 0-1 στην Κατερίνη επί του νεοφώτιστου Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ Β'. 

  • Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του καθώς θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που θα δώσει μπροστά στους φιλάθλους του μιας και κόντρα στην Παναχαϊκή ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια στην Ηγουμενίτσα.

  • Ο διαιτητής Αλέξανδρος Δραγάτης από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει το σημερινό ντέρμπι.  Βοηθοί του Δραγάτη θα είναι οι Βασίλειος Μάνος της ΕΠΣ Λάρισας και Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Τέταρτος θα είναι ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης της ΕΠΣ Κέρκυρας. Τέλος παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Λιόλιος της ΕΠΣ Λάρισας.

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Λούπας, Μπακαδήμας, Τζίνο, Ρίντερ, Χάινριχ, Μάντζης, Μπεγκάλα, Αθανασίου Β.

    Στον πάγκο θα βρίσκονται οι: Γκίνης, Πάνος, Καλέμι, Σέποβιτς, Δούμας, Αζίζ, Λώλης, Νικολιάς, Λεό.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κυβρακίδης, Τασουλής, Σιδέρας, Διαμαντής, Χάμοντ, Μπελμόντε, Χριστοδουλόπουλος, Μπερτόλιο, Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης.

    Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γιαννίκογλου, Ντουκουρέ, Χιμένες, Κούστα, Αναστασίου, Τσιντώνης, Μιράντα, Καλουτσικίδης, Πατράλης.

Το pre game της αναμέτρηση

Στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» για το σημερινό παιχνίδι μεταξύ ΠΑΣ και Ηρακλή βρίσκεται και ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Πέτρος Μαρτσούκος.

Λίγος ο κόσμος του ΠΑΣ που έχει δώσει το παρόν έως τώρα στο γήπεδο, παρά το ότι ο καιρός είναι ιδανικός για ποδοσφαιρικό αγώνα. Αντίθετα στο πέταλο βρίσκονται περίπου 100 φίλαθλοι του Ηρακλή. Η προσέλευση πάντως συνεχίζεται κανονικά.

Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Γιαν Σομποτσίνσκι, ενώ για τον Ηρακλή ο Κυριάκος Κυβρακίδης. 

Με 3-4-3 θα ξεκινήσει πιθανότατα ο ΠΑΣ, με τον Βασίλη Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του, την αμυντική τριάδα θα αποτελέσουν οι Σομποτσίνσκι, Ρίντερ και Μπακαδήμας. Δεξί μπακ χαφ ο Σόρια και αριστερό ο Λούπας, ενώ ανάμεσα τους στα κεντρικά χαφ οι Τζίνο και Μπεγκάλα. Αριστερά στην επίθεση ο Χάινριχ, δεξιά ο Αθανασίου και στη κορυφή ο Μάντζης. 

Η έναρξη της αναμέτρησης

Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι για τον ΠΑΣ, με τον Σόρια στο 6' να κατεβάζει τη μπάλα από δεξιά και να κάνει τη παράλληλη μπαλιά προς τη περιοχή, αλλά ο Μάντζης αρχικά και ο Λούπας στη συνέχεια δε κατάφεραν αν βρουν τη μπάλα καλά και αυτή πέρασε άουτ.

Νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 11', με τον Αθανασίου να φεύγει στη κόντρα από δεξιά, να δίνει τη μπάλα στον Μάντζη, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε και ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά είδε τον Στουρνάρα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Πρώτη φάση και για τον Ηρακλή στο 14', με τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά γεμίζοντας προς τη περιοχή, τον Κυνηγόπουλο να πιάνει μια κεφαλιά, αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 17' ο ΠΑΣ απειλεί και πάλι, με τον Χάινριχ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά της περιοχής, αλλά τον Σιδερά να τον προλαβαίνει με σωτήριο τάκλκιν παραχωρώντας κόρνερ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ!!! Ο Σόριε ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ στο 17' και στόχευσε το δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να περνάει από όλους και να φτάνει στον Μάντζη που με δυνατό σουτ με προβολή νίκησε τον Στουρνάρα και την έστειλε στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

Νέα τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 21', με τον Μάντζη να κυνηγά μια βαθιά μπαλιά, εκμεταλλευόμενος και τον κακό υπολογισμό του Κυβρακίδη που δε μπόρεσε να την αποκόψει, να φτάνει στη περιοχή και να κάνει ένα σουτ με το κουντεπιέ, αλλά να βλέπει τον Στουρνάρα να αποκρούει εντυπωσιακά διατηρώντας το 1-0.

Λιγότερο από 10' απομένουν πλέον για την ανάπαυλα, με το ρυθμό του παιχνιδιού να έχει πέσει λίγο, αλλά τον ΠΑΣ να διατηρεί τον κύριο έλεγχο.

Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Χάινριχ να κλέβει τη μπάλα στα αριστερά, να πατά περιοχή και να σουτάρει προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Στουρνάρα στη κλειστή του γωνία, αλλά τον τελευταίο να αποκρούει στο 42'.

ΓΚΟΛ για τον Ηρακλή! Λάθος της άμυνας του ΠΑΣ εκμεταλλεύθηκαν οι Θεσσαλονικείς και βγήκαν σε αντεπίθεση, με τον Μπερτόλιο να κάνει τη πάσα στον Κυνηγόπουλο, ο οποίος βρήκε με τη σειρά του, τον Τσιριγώτη που από το ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ και νίκησε τον Αθανασίου με τη βοήθεια και της κόντρας στο σώμα του Μπακαδήμα για την ισοφάριση λίγο πριν την ανάπαυλα. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ λίγο μετά την ισοφάριση, με τον Σόρια να κάνει τη σέντρα από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, τον Χάινριχ να κάνει ένα γυριστό βολέ σουτ, αλλά ο τελευταίος είδε τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ηρακλή.

Τέλος ημιχρόνου στους «Ζωσιμάδες»! Τελευταίο σφύριγμα από τον ρέφερι με τις ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το ισόπαλο σκορ. Καλό ρυθμό είχε η αναμέτρηση έως τώρα, κυρίως από πλευράς ΠΑΣ βέβαια, που είχε το γκολ και είχε και κάποιες ακόμα σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει δεύτερη φορά, που όμως δε τις εκμεταλλεύθηκε κι έτσι τελικά τιμωρήθηκε και δέχθηκε την ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μια μικρή καθυστέρηση λόγω προβλήματος στην ενδοεπικοινωνία των διαιτητών

Δοκάρι και τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 50'. Εκπληκτική μπαλιά του Μπελμόντ στον κενό χώρο για τον Κυνηγόπουλο που βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασίου και σούταρε δυνατά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επιστροφή ο Τσιριγώτης από αριστερά άδειασε τον Ρίντερ και σούταρε προ του Αθανασίου, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έσωσε με το στήθος στην κλειστή γωνία. Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Γηραιό να πετύχει δεύτερο γκολ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 50' και χαμένο τετ α τετ του Χάινριχ. Κλέψιμο του Τζίνο στη μεσαία γραμμή και εξαιρετική κάθετη του Ουρουγουανού προς τον Χάινριχ. Ο Γερμανός βγήκε τετ α τετ με τον Στουρνάρα, όμως πριν προλάβει να σκοράρει τον έκοψε τελευταία στιγμή ο αρχηγός του Ηρακλή Κυβρακίδης και του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Μικρή διακοπή στο παιχνίδι στο 59' για τραυματισμό των Κυβρακίδη και Αθανασίου. Αμφότεροι είναι καλά και συνεχίζουν κανονικά στο παιχνίδι.

Μονοκόματο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στην κίνηση στο 63' δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Αθανασίου.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 64' με τον Μάντζη. Ο Χάινριχ κυνήγησε μια χαμένη μακρινή μπαλιά, κράτησε την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και έστρωσε στον Μάντζη, ο οποίος σούταρε όμως ο Διαμαντής έβαλε την κόντρα και έσωσε τον Ηρακλή από σίγουρο γκολ.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ στο 65' με τον Μάντζη. Ο Λούπας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μάντζη και ο Μάντζης νίκησε στη μονομαχία τον Τασούλη και ολομόναχος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στουρνάρα για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Δεύτερο γκολ σήμερα από τον επιθετικό του ΠΑΣ που το πανηγυρίζει δεόντως μαζί με τους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους στην κερκίδα. 

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 67' με τον Μάντζη να σουτάρει δυνατά προ του Στουρνάρα, όμως ο πορτιέρο του Ηρακλή έσωσε στην κλειστή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Φλέρταρε με το χατ τρικ ο Μάντζης, αλλά τον σταμάτησε ο γκολκίπερ.

Διπλή αλλαγή για τον Ηρακλή στο 67'. Μπήκε ο Μιράντα στη θέση του Χριστοδουλόπουλου που αποδοκιμάστηκε και ο Ντουκουρέ στη θέση του Μπελμόντ στον αγώνα.

Κίτρινη κάρτα στον Τζίνο στο 69' για μαρκάρισμα πάνω στον Διαμαντή.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 71'. Ο Σέποβιτς μπήκε στη θέση του Μάντζη και ο Νικολιάς στη θέση του Αθανασίου. Αλλάζει σέντερ φορ και δεξιά ο Πομς.

Πλασέ από τον Μπεγκάλα στο 75', μπλόκαρε εύκολα ο Στουρνάρας.

Δοκάρι για τον Ηρακλή στο 77' με τον Μπερτόγλιο. Ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε ένα πολύ αμφισβητούμενο φάουλ που έδωσε ο διαιτητής Δραγάτης και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου. Στη συμβολή των δοκών η μπάλα, τυχερός εδώ ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Νέα αλλαγή για τον Ηρακλή στο 79' ο Χιμένεθ μπήκε στο ματς στη θέση του Χάμοντ.

Σέντρα σουτ του Κυνηγόπουλου από δεξιά στο 79', η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου.

Μικρή διακοπή στο παιχνίδι στο 80' για μικροτραυματισμό του τερματοφύλακα Αθανασίου στο δεξί πόδι.

Διπλή αλλαγή για τον Ηρακλή στο 86'. Ο Καλουτσικίδης μπήκε στο ματς στη θέση του Μπερτόγλιο και ο Κούστα στη θέση του Τσιριγώτη.

Αλλαγή και για τον ΠΑΣ στο 87'. Ο Λεό θα μπει στο παιχνίδι στη θέση του Γερμανού Χάινριχ. 

Κίτρινη κάρτα στον Μπεγκάλα στο 88' για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μιράντα.

Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα, δραματικό φινάλε στο Ζωσιμάδες.

Διακοπή στο παιχνίδι στο 92' για τραυματισμό του τερματοφύλακα Αθανασίου που έχει πρόβλημα στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού.

Τελικά σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει ο Αιγιώτης πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κίτρινη κάρτα στο 95' στον Αθανασίου για καθυστέρηση.

Τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 96'. Ο Δούμας μπήκε στο ματς στη θέση του Λούπα.

Λήξη της αναμέτρησης. Μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 επί του Ηρακλή στο Ζωσιμάδες μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι. Δύο στα δύο για τη γιαννιώτικη ομάδα μετά το διπλό στην Κατερίνη επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Ρενέ Πομς. Ένα κουβάρι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πάνε και κάνουν χέρια με τους οπαδούς της ομάδας στο πέταλο και γίνονται μια αγκαλιά με τους οπαδούς στη θύρα 9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος