Οφρυδόπουλος: «Θα είναι κούρσα για τρεις, όχι για δύο» (video)

28.09.2024 Αναγνώστηκε 339 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Το ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι βασικός διεκδικητής στη μάχη της ανόδου στον Α' όμιλο της Super League 2 παραδέχτηκε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο τεχνικός του Γηραιού στάθηκε στο καλό ξεκίνημα του ΠΑΣ και τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, σημείωσε ότι θεωρεί ότι υπάρχει πέναλτι υπέρ του Ηρακλή που δεν δόθηκε, ενώ σχολίασε με νόημα ότι δεν είναι μάγος Κόπερφιλντ να φτιάξει ομάδα μέσα σε 35 ημέρες, στέλνοντας μήνυμα με...αποδέκτη τη διοίκηση Μονεμβασιώτη.

Οφρυδόπουλος: «Θα είναι κούρσα για τρεις, όχι για δύο» (video)

«Ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπι. Ντέρμπι και πριν και κατά τη διάρκειά του παιχνιδιού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον υποβιβασμό του κράτησε αρκετούς παίκτες από το περσινό ρόστερ και έκανε κάποιες καλές επιλογές, ιδίως στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει την άνοδο και είναι λάθος να θεωρούν ότι είναι μόνο δύο, η ΑΕΛ και ο Ηρακλής, είναι 3 τα φαβορί. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο ΠΑΣ ήταν μία ομάδα που αν κάνεις λάθος μπορεί να σου στοιχίσει, μία ομάδα που στηρίζεται στις αντεπιθέσεις, μία ομάδα που μπορεί να μην έχει πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, αλλά παίζει γρήγορα και άμεσα. Κι αυτό σημαίνει ότι αν κάναμε λάθη και ρισκάραμε θα τα πληρώναμε κι επίσης ήταν νικήτρια ομάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στις στατικές φάσεις, κάτι που κόστισε σε μας και το πιστώθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα.  Στα πρώτα 30 λεπτά ήταν καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα, μπήκε πιο δυνατά μέσα στο γήπεδο, σκόραρε, έστω και από στατική φάση. Εμείς μετά το 30 κρατήσαμε μπάλα, γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο παιχνιδιού και παίζουμε παιχνίδι κατοχής. Δεν παίζουμε άμεσα και με μεγάλες μεταβιβάσεις ούτε κυνηγάμε στον χώρο. Έχουμε καλούς παίκτες, έχουμε ποιότητα.

Μετά το 30’ μπήκαμε στο παιχνίδι, κρατήσαμε τη μπάλα και σκοράραμε. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι. Εν πάσει περιπτώσει πήγαμε στο ημίχρονο με 1-1. Μπήκαμε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε δοκάρι, είχαμε ευκαιρία μεγάλη και μετά δεύτερο δοκάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα και από νέο κόρνερ και λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ μας που άργησε να βγει και δώσαμε ένα κόρνερ χωρίς λόγο, δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Μετά πιέσαμε, αλλάξαμε σχήματα, κάναμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και προσπαθήσαμε, αλλά ο ΠΑΣ νίκησε και να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια.

Είμαστε μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε στις τελευταίες 35-40 μέρες. Είναι μια νέα ομάδα, δεν υπάρχουν στο γήπεδο ούτε δύο περσινοί παίκτες. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα σε 30 μέρες, ιδιαίτερα όταν έχεις πάει προετοιμασία με μόλις 15 παίκτες. Τις τελευταίες 15-20 ημέρες μάς έρχονταν ανά 5 μέρες παίκτες που έχουν να παίξουν 4-5 μήνες. Χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν και τώρα μπορούν να δώσουν 15-20 λεπτά μάξιμουμ μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα αυτή, όμως, έχει καλά αποδυτήρια, καλούς παίκτες, καλούς χαρακτήρες και η χημεία που είχαμε σήμερα, έστω κι αν χάσαμε, ήταν καλύτερη από της προηγούμενης εβδομάδας που ήρθαμε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ Β'.

Φυσικά η συγκομιδή βαθμών για μας είναι μικρή. Είχαμε, όμως, δύο δύσκολα ματς. Όποιος νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ Β’ είναι εύκολος του θυμίζω ότι πριν 20 μέρες κέρδιζε 4-0 τη Λάρισα στο ημίχρονο. Μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, ακολουθεί επίσης ένα δύσκολο πρόγραμμα. Το πρόβλημα για μας είναι ότι προσπαθούμε να βάλουμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε και παίκτες που έρχονται ακόμα και είναι δύσκολη ακόμα η χημεία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σκαμπανεβάσματα ακόμα και σε ομάδες επιπέδου Super League 1 όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ποη έχουν δύο μήνες προετοιμασία. Αν νομίζει κάποιος ότι σε 35 μέρες φτιάχνεις μία ομάδα ας πάρει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και να πάω εγώ στο σπίτι μου.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα για τη νίκη του, την προσπάθειά του και τελειώνοντας να πω ότι το πρωτάθλημα είναι μόλις στη 2η αγωνιστική. Κανείς δεν βγαίνει πρωταθλητής ούτε χάνει το πρωτάθλημα από τη 2η αγωνιστική. Είναι μικρό το πρωτάθλημα για να μείνουν κάποιες ομάδες πολύ πίσω ή να βρεθείς πολύ μπροστά. Το ξέρετε ότι μπαίνεις στα play off με τη μισή βαθμολογία και τα πάντα θα κριθούν εκεί. Βέβαια ότι καλύτερη βαθμολογία έχεις είναι υπέρ σου, ό,τι χάνεις είναι μείον».

Για το πώς είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Το είπα και στην εισαγωγή μου, θα πρωταγωνιστήσει, όποιος είπε το αντίθετο κάνει λάθος. Είναι μέσα στους τρεις».

Για το αν τον προβληματίζουν τα γκολ από στατικές φάσεις: «Αυτά γίνονται. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, πήδηξε καλύτερα στις στατικές φάσεις και χάσαμε τους 3 βαθμούς από 2 κόρνερ».

Για το αν χάθηκε δίκαια το ματς: «Περιέγραψα επακριβώς το παιχνίδι, καλύτερος ο ΠΑΣ για 30 λεπτά, μετά κρατήσαμε την μπάλα, ήμασταν καλύτεροι, ισοφαρίσαμε, δεν μας δόθηκε πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλά, δεν κινδυνεύαμε, παρά μόνο από δικά μας λάθη. Ο ΠΑΣ είναι καλός στις αντεπιθέσεις. Δεν κρατούσε μπάλα Δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο στο ποδόσφαιρο, αλλά μπορούμε να συγκρίνουμε εμφανίσεις».

Για το αν η τοξικότητα με τη διαιτησία βοηθάει να δούμε καλό πρωτάθλημα: «Αν σας ρωτούσα εγώ, εσείς τι θα λέγατε; Δεν θα πω κάτι διαφορετικό. Εγώ δεν είπα κάτι για τη διαιτησία, μόνο για ένα πέναλτι είπα, αν κάνω λάθος μπορεί να κάνω. Δεν ανέφερα κάτι όμως, αν θέλετε ρωτήστε τις διοικήσεις. Εμείς μιλάμε για ποδόσφαιρο, έγινε ένα ντέρμπι, στα σημεία κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, συγχαρητήρια και πάμε στο επόμενο».

Για τον κόσμο του Ηρακλή που ήρθε στα Γιάννενα: «Ο κόσμος δεν ήταν εντυπωσιακός μόνο σήμερα, είναι από την πρώτη μέρα. Αν θέλουμε να μαζέψουμε περισσότερο κόσμο και να τον συσπειρώσουμε, δεν θα γίνει μόνο λέγοντας να έρθει στο γήπεδο, αλλά θα το κάνουμε με τις εμφανίσεις μας και τις νίκες μας. Ως τώρα δεν τον ικανοποιήσαμε. Αν έχει υπομονή, δύσκολο βέβαια στην Ελλάδα, ο Ηρακλής έχει να κάνει βήματα προς τα μπροστά και μόνο».

Σχολιασμος