Νίκη κορυφής θέλει ο ΠΑΣ κόντρα στη μαχητική Νίκη Βόλου

05.10.2024 Αναγνώστηκε 238 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στην τελική ευθεία μπήκε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής (06/10, 15:00) αναμέτρησης με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου στο «Ζωσιμάδες» για την 3η αγωνιστική του Α' ομίλου της Super League 2.

Νίκη κορυφής θέλει ο ΠΑΣ κόντρα στη μαχητική Νίκη Βόλου
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Πρόκειται για το δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος που θα δώσει η ομάδα της Ηπείρου και συνολικά τρίτο μαζί με τον αγώνα με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας. Μετά τη νίκη στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή, οι Γιαννιώτες υποδέχονται αύριο τη Νίκη Βόλου. Πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα με Βολιώτη προπονητή και οι παίκτες του Ρενέ Πομς θα έχουν δύσκολο έργο.

Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και θα πρέπει η γιαννιώτικη ομάδα να δείξει πως μπορεί να διασπάσει κλειστές και πολυπρόσωπες άμυνες και γενικά ομάδες με αμυντικούς προσανατολισμούς.
Το καλό για τους Γιαννιώτες είναι ότι σήμερα αγωνίζονται τόσο η Λάρισα στην Κατερίνη με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, όσο και ο Ηρακλής που υποδέχεται την Καβάλα. Επομένως, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα γνωρίζει από σήμερα τα αποτελέσματα των βασικών ανταγωνιστών του και ενδέχεται με νίκη κόντρα στους Βολιώτες να μείνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.
Χτες πάντως, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στην Super League 2 ο ΠΑΟΚ Β΄ έκανε την ανατροπή στο σκορ και επικράτησε του Μακεδονικού με 2-1 στη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά τις δύο ισοπαλίες με Ηρακλή και Νίκη Βόλου, ενώ ο Μακεδονικός έμεινε στους 4 βαθμούς.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς χτες στο ΠΕΑΚΙ και το πρόγραμμα περιείχε πολλή δουλειά στην τακτική τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ στη συνέχεια έγινε εξάσκηση πάνω στα τελειώματα των φάσεων.

Η τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τους Βολιώτες θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Ρενέ Πομς θα ανακοινώσει την αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας.
Τα προβλήματα τραυματισμών του ΠΑΣ Γιάννινα είναι δεδομένα και γνωστά. Εκτός είναι ο Σλοβάκος Μπεγκάλα που έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά και θα μείνει συνολικά εκτός δράσης για 15 ημέρες, αλλά και οι δύο μεγάλοι άτυχοι της σεζόν, οι Χρήστος Βουτσάς και Άγγελος Τσίρης που έκαναν επέμβαση χιαστού.
Τα πλάνα του Ρενέ Πομς
Η απουσία του Μπεγκάλα από τα χαφ αναγκάζει τον Πομς να διαφοροποιήσει κατά πολύ τα πλάνα του ενόψει Νίκης Βόλου καθώς δεν έχει άλλον αμυντικό χαφ, απόντος και του τραυματία Βουτσά. Η μία σκέψη του Αυστριακού είναι να παίξει ο ΠΑΣ με 4-4-2 και τον Ρίντερ στα χαφ, όπως συνέβη και στον αγώνα με την Παναχαϊκή και η δεύτερη είναι να παίξει ο Δούμας τρίτο στόπερ, να παραμείνει το 3-4-3 και να παίξει ο Ρίντερ αμυντικό χαφ. Πιθανότερο πάντως μοιάζει το δεύτερο σενάριο καθώς κόντρα στην πατρινή ομάδα ο ΠΑΣ φάνηκε να μην μπορεί να συνηθίσει το 4-4-2 και οι παίκτες να είναι έξω από τα νερά τους.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Δούμας, Λούπας, Ρίντερ, Τζίνο, Αθανασίου, Χάινριχ, Μάντζης.
Εισιτήρια με 10 και 15 ευρώ
Το παιχνίδι δεν θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΙ, όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Ηρακλή και είναι πιθανό να βρεθεί αρκετός κόσμος στις εξέδρες του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων.
Τα εισιτήρια έχουν μειωμένες τιμές σε σχέση με τον Ηρακλή και τιμώνται 15 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα (θύρες 3,4,6), ενώ κοστίζουν 10 ευρώ στην παλιά σκεπαστή και τη θύρα 9, αλλά και στο πέταλο της θύρας 10.
Η προπώληση των εισιτηρίων θα συνεχιστεί κανονικά σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:00 στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ, ενώ αύριο ανήμερα του αγώνα τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα στις 15:00. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή τα εκδοτήρια έκλεισαν νωρίτερα μετά από απόφαση της αστυνομίας, κάτι που δεν θα γίνει όμως αύριο κόντρα στη Νίκη Βόλου.
Διαιτητής ο Ξανθιώτης Δρακίδης
Ο Γιώργος Ραφαήλ Δρακίδης από την ΕΠΣ Ξάνθης θα είναι ο διαιτητής που όρισε η ΚΕΔ / ΕΠΟ στον αυριανό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Νίκη Βόλου. Πρόκειται για αξιολογημένο διαιτητή που φέτος ανέβηκε στους πίνακες της Super League 2 και τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν έπαιξε σε παιχνίδι πρωταθλήματος.
Βοηθοί του Δρακίδη θα είναι ο Αναστάσιος Φράγκος και Ιωάννης Φακανάς, αμφότεροι από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς της ΕΠΣ Κοζάνης. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Κούλιας από την ΕΠΣ Κέρκυρας.
Αμφίβολος ο Τζιώρας στη Νίκη Βόλου, εκτός Σαλαμούρας και Κρυπαράκος
Με προβλήματα τραυματισμών έρχεται στα Γιάννενα σήμερα η Νίκη Βόλου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος ακολούθησε και χτες ατομικό πρόγραμμα λόγω ενός προβλήματος στο πέλμα.
Πιθανότατα θα είναι στην αποστολή, ωστόσο είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος. Εκτός αποστολής θα μείνουν ο Σαλαμούρας που υπέστη θλάση, ενώ τραυματίας παραμένει και ο Κρυπαράκος, ο οποίος επίσης θα απουσιάσει.
Η προετοιμασία της Νικης Βόλου θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί και στη συνέχεια ο Ξηροφώτος θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της Ηπείρου στις 14:00 οδικώς.

 

Σχολιασμος