LIVE (64') ΠΑΣ Γιάννινα- Νίκη Βόλου 0-0

06.10.2024 Αναγνώστηκε 2018 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το «Ζωσιμάδες» την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Α' ομίλου της Super League 2 ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Νίκη Βόλου σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE (64') ΠΑΣ Γιάννινα- Νίκη Βόλου 0-0
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας
  • Μετά τη νίκη στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή, οι Γιαννιώτες υποδέχονται τη Νίκη Βόλου. Πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα με Βολιώτη προπονητή και οι παίκτες του Ρενέ Πομς θα έχουν δύσκολο έργο. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και θα πρέπει η γιαννιώτικη ομάδα να δείξει πως μπορεί να διασπάσει κλειστές και πολυπρόσωπες άμυνες και γενικά ομάδες με αμυντικούς προσανατολισμούς.

  • Εκτός αποστολής είναι ο Σλοβάκος Μπεγκάλα που έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά και θα μείνει συνολικά εκτός δράσης για 15 ημέρες, αλλά και οι δύο μεγάλοι άτυχοι της σεζόν, οι Χρήστος Βουτσάς και Άγγελος Τσίρης που έκαναν επέμβαση χιαστού.
  • Το παιχνίδι δεν θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από τον ΣΚΑΙ, όπως συνέβη στο ντέρμπι με τον Ηρακλή και είναι πιθανό να βρεθεί αρκετός κόσμος στις εξέδρες του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων. Τα εισιτήρια έχουν μειωμένες τιμές σε σχέση με τον Ηρακλή και τιμώνται 15 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα (θύρες 3,4,6), ενώ κοστίζουν 10 ευρώ στην παλιά σκεπαστή και τη θύρα 9, αλλά και στο πέταλο της θύρας 10.
  • Ο Γιώργος Ραφαήλ Δρακίδης από την ΕΠΣ Ξάνθης θα είναι ο διαιτητής που όρισε η ΚΕΔ / ΕΠΟ στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Νίκη Βόλου. Πρόκειται για αξιολογημένο διαιτητή που φέτος ανέβηκε στους πίνακες της Super League 2 και τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν έπαιξε σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Βοηθοί του Δρακίδη θα είναι ο Αναστάσιος Φράγκος και Ιωάννης Φακανάς, αμφότεροι από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς της ΕΠΣ Κοζάνης. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Κούλιας από την ΕΠΣ Κέρκυρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Aθανασίου, Σόρια, Λούπας, Σομποτσίνσκι, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Τζίνο, Δούμας, Χάινριχ, Σέποβιτς, Μάντζης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γκίνης, Πάνος, Αζίζ, Καλέμι, Καφενζής, Αθανασίου, Λώλης, Νικολιάς, Λεό.

Νίκη Βόλου (Στέφανος Ξηροφώτος): Τσέλιος, Οικονομόπουλος, Φέλιξ Ματάους,, Προδρομίτης, Σίλβα, Αμορίμ, Σελιμάι, Ταβάρες, Δούμτσης, Αρίας, Βερνάρδος.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σούλης, Κούφας, Κιτ, Λίταινας, Σπυρίδης, Κουτσιμπάνας, Σαποβάλοβ, Τσιλιγγίρης, Τζιώρας.

 Το pre game

- Ο Δούμας παίρνει τη θέση του τραυματία Μπεγκάλα. 

-Με 3-4-3 θα παρατάξει ο Ρενέ Πομς τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασίου και την τριάδα των στόπερ θα αποτελούν ο Δούμας (αριστερό), ο Σομποτσίνσκι  (κέντρο) και ο Μπακαδήμας (δεξί). Την δεξιά πτέρυγα θα καλύπτει ο Σόρια, την αριστερή ο Λούπας και δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα είναι οι Τζίνο και Ρίντερ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελούν ο Μάντζης (δεξιά), ο Χάινριχ (αριστερά) και στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Σέποβιτς.

-Με 4-2-3-1 θα αγωνιστεί η Νίκη. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τσέλιος, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Ταβάρες και στόπερ θα αγωνιστούν οι Ματάους και Προδρομίτης. Δίδυμο στα χαφ θα είναι οι Σίλβα και Αρίας, δεξί εξτρέμ θα παίξει ο Βερνάρδος, αριστερό ο Σελιμάι και στην κορυφή ο Δούμτσης.

Αρχηγός του ΠΑΣ ο Σομποτσίνσκι και της Νίκης ο Οικονομόπουλος.

-Παρών στο γήπεδο ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Θέμης Τζημόπουλος.

-Κάποιοι φίλοι της Νίκης Βόλου έχουν πάρει θέση στο πέταλο της θύρας 7.

P8360028

-Δυναμικό παρών από τους φιλάθλους του ΠΑΣ.

P8360007

Έναρξη αγώνα

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Στο 2' σε μπαλιά του Σόρια στον Χάινριχ, ο Γερμανός έκανε τη σέντρα και ο Λούπας έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 5' ο Δούμτσης έκανε ένα σουτ εκτός ισορροπίας αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι η Νίκη μετά το καλό πρώτο πεντάλεπτο του ΠΑΣ.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 10'. Γρήγορη συνεργασία Χάινριχ και Ρίντερ, ο Χάινριχ έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Τσέλιος.

Στο 14' εκτελέστηκε κόρνερ από τον Σόρια, πρώτη κεφαλιά του Σομποτσίνσκι, ο Δούμας πήρε δεύτερη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δεύτερη αξιόλογη τελική για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι.

 Ένταση στο 21' με Τζίνο και Νταμιάν Σίλβα, κάνει συστάσεις ο διαιτητής.

Στο 23' ο Μπακαδήμας απομάκρυνε τον κίνδυνο πριν ο Δούμτσης εκτελέσει και γίνει απειλητικός για την εστία του Αθανασίου.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα οι παίκτες της Νίκης.

Πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Σόρια στο 33', δεν δόθηκε φάουλ από τον Ξανθιώτη ρέφερι, ούτε και στο μαρκάρισμα πάνω στον Μπακαδήμα. Διαμαρτυρίες από τον πάγκο του ΠΑΣ στον τέταρτο διαιτητή. 

Στο 35' πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ του Σόρια στον Λούπα, ο Σόρια έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Χάινριχ με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες.

Στο 39' καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται κενά στην άμυνα του ΠΑΣ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δούμτση ο Ματάους πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Για ζέσταμα σηκώθηκαν οι Νικολιάς και Βασίλης Αθανασίου.

Κίτρινη κάρτα στο 41' στον Σελιμάι.

Στο 43' σε γέμισμα του Σόρια, ο Προδρομίτης παραχώρησε τη μπάλα σε κόρνερ.

Δυο λεπτά οι καθυστερήσεις για το πρώτο ημίχρονο.

Σκληρό το παιχνίδι ειδικά στις εναέριες διεκδικήσεις.

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, με λίγες φάσεις για τις δυο ομάδες. Πιο δραστήριος ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε μια καλή στιγμή με τον Λούπα στο ξεκίνημα και μια ευκαιρία με τον Δούμα, ενώ οι Βολιώτες απείλησαν με τον Ματάους στην πιο αξιόλογη τελική στο πρώτο μέρος.

Έναρξη της επανάληψης

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 46'. Ο Αθανασίου μπαίνει στη θέση του Λούπα.

Πρώτη αλλαγή και για τη Νίκη. Ο Σαποβάλοφ στη θέση του Σελιμάι.

 Στο 48' εκτελέστηκε φάουλ από τον Σόρια, ο Μάντζης βρήκε τη μπάλα με τον ώμο και μπλόκαρε τη μπάλα εύκολα ο Τσέλιος.

Στο 49' σε κεφαλιά του Σαποβάλοφ μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Πιο γρήγορο ρυθμό έχει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που ζέστανε και τους φιλάθλους των δυο ομάδων που δίνουν παλμό στις κερκίδες. 

Δεύτερη αλλαγή για τη Νίκη στο 54'. Ο Λίταινας στη θέση του Αμορίμ.

Στο 57' σε αντεπίθεση για τη Νίκη, ο Νταμιάν Σίλβα βρήκε τον Σαποβάλοφ που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Δούμα και κατέληξε κόρνερ.

Στο 61' σέντρα του Χάινριχ αλλά μπλόκαρε με ευκολία ο Τσέλιος.

Εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα της Νίκης και μια σέντρα σουτ του Χάινριχ στο 64'.

Σχολιασμος