LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Mακεδονικός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

13.10.2024 Αναγνώστηκε 3680 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη την αναμέτρηση του Μακεδονικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 4η αγωνιστική στον Α' όμιλο της Super League 2 σε περιγραφή και σχολιασμό του Πάνου Καππά. 

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) Mακεδονικός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς, πληρώνοντας την πρώτη απώλεια βαθμών. Η ομάδα της Ηπείρου γνωρίζει ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο σήμερα στο γήπεδο του Μακεδονικού, ωστόσο θα κυνηγήσει τη νίκη και το τρίποντο προκειμένου να… ρεφάρει τους δύο χαμένους βαθμούς της προηγούμενης αγωνιστικής.

  • Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπολογίζει τον τραυματία Μπεγκάλα που δεν έχει ακόμα ανακάμψει πλήρως από το κάταγμα στα πλευρά, αλλά και τον Λεό που θα γίνει διεθνής καθώς θα φορέσει τη φανέλα του Αγίου Μαρτίνου, ενός νησιού της Καραϊβικής που το βόρειο τμήμα του αποτελεί μια κοινότητα και ανήκει στη Γαλλία.

  • Τη συμπαράσταση των φιλάθλων του θα έχει στη Νέα Ευκαρπία ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Μακεδονικός ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τη θύρα 4 του γηπέδου για τις ανάγκες των οπαδών της γιαννιώτικης ομάδας που θα ταξιδέψουν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Μακεδονικού όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ στον αγώνα, ως εκ τούτου τόσο θα κοστίζει και το εισιτήριο στη θύρα 4 που θα φιλοξενηθούν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα. 

  •  Ο διαιτητής Αριστείδης Αλιάγας από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής ορίστηκε από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μακεδονικό. Βοηθοί του Αλιάγα θα είναι οι Θωμάς Καλορογιάννης της ΕΠΣ Πιερίας και Δημήτριος Δανδανόπουλος της ΕΠΣ Ξάνθης. Τέταρτος ορίστηκε ο Αθανάσιος Δραγούσης της ΕΠΣ Κιλκίς και παρατηρητής διαιτησίας ο Γεώργιος Μπέης της ΕΠΣ Καβάλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Παντεκίδης, Πέδρο Λούκας, Τσουκάνης, Τοπαλίδης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Χάσεκ, Σιχαρουλασβίλι, Ζαφειράκης, Χερίδης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Καζέλης, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Ζανέλα, Αλμύρας, Καρτάλης, Ραμίρεζ, Γιακουμάκης, Ταβάρες.

ΠΑΣ Γιάννινα(Ρενέ Πομς): Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Λούπας, Πάνος, Τζίνο, Χάινριχ, Σέποβιτς, Μάντζης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι:Γκίνης, Νικολιάς, Λώλης, Κύρκος, Αζίζ, Δούμας, Καφενζής, Μίνα.

To pregame της αναμέτρησης

 - Στο γήπεδο βρίσκονται και οι δύο μεγαλομέτοχοι του ΠΑΣ Γιάννινα, Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης. Μάλιστα, βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου μαζί με την ομάδα.

imageedit-1-8879099403

- Αρχίζουν σιγά σιγά και μαζεύονται και οι ΠΑΣολέδες που θα βρεθούν σήμερα στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας. Ήδη μετρήσαμε περίπου 15 που έχουν μπει στο γήπεδο κι αναμένονται κι άλλοι. 

0fe822be-c43c-4d74-847b-180295acc813

 - Αρκετές εκπλήξεις από τον Ρενέ Πομς στη βασική ενδεκάδα και φουλ επίθεση με σχηματισμό πιθανότατα 3-5-2. Ο Πάνος πιθανόν θα παίξει στα χαφ μαζί με τον Τζίνο και μπροστά τους ο Χάινριχ, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μάντζης και Σέποβιτς. 

- Αυξάνονται οι ΠΑΣολέδες στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΣ θα έχει σημαντική ενίσχυση σήμερα από τους φιλάθλους του. 

f76f5da8-7642-4391-9466-4a2eb119918b

 Με διάταξη 3-4-3 θα παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασίου και την τριάδα των στόπερ θα αποτελούν οι Σομποτσίνσκι (αριστερό), Ρίντερ (κέντρο) και Μπακαδήμας (δεξί). Την δεξιά πτέρυγα θα καλύπτει ο Σόρια, την αριστερή ο Λούπας και δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα είναι οι Τζίνο και Πάνος. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελούν ο Μάντζης (δεξιά), ο Χάινριχ (αριστερά) και ο Σέποβιτς θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

-Mπαίνουν στον αγωνιστικό  οι παίκτες των δυο ομάδων. Ιδανικός ο καιρός για ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη.

-Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 31χρονου ποδοσφαιριστή της Εθνικής και του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ.

a952d2c6-0b77-4728-8dd1-97058fa15ecb

- Στη σέντρα ο Μακεδονικός.

Αρχηγός του Μακεδονικού ο Τσουκάνης και του ΠΑΣ ο Σομποτσίνσκι

Έναρξη του αγώνα

 ΓΚΟΛ ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ ΣΤΟ 7'

Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα, ο Λεωνιδόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Ζαφειράκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου και πέτυχε το 1-0.

 Ψάχνει να βρει ρυθμό ο ΠΑΣ απέναντι σε ένα καλά οργανωμένο αντίπαλο.

Στο 17' ο Παντεκίδης παραχώρησε κόρνερ πριν γίνει απειλητικός ο Μάντζης. Με την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Χάινριχ που βρήκε αέρα παρά μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να φύγει άουτ.

Στο κενό πέφτουν οι μέχρι τώρα προσπάθειες των παικτών του Πομς να απαντήσουν στο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ από τον Ζαφειράκη.

Στο 20' ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο προωθημένος στόπερ Ρίντερ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

 Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 21'. Ο Λούπας βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά στον Σέποβιτς, ο Σέρβος επιθετικός είδε τον αμαρκάριστο Σόρια μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός βρέθηκε απέναντι από τον Ταλιχμανίδη και έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. 

 Πολύ καλή στιγμή για τον Μακεδονικό στο 26'. Ο Ζαφειράκης πάσαρε στον Χερίδη που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

 Καλά οργανωμένος ο Μακεδονικός, δυσκολεύεται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ο ΠΑΣ.

Κίτρινη κάρτα στο 40' στον Πέδρο Λούκας.

Κίτρινη κάρτα στον Τζίνο στο 44'

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις για το πρώτο ημίχρονο

Στο 45+1' ο Χάσεκ πάσαρε στον Χερίδη, ο Αθανασίου βγήκε και απομάκρυνε τη μπάλα, ο Σιχαρουλασβίλι έκανε το σουτ βλέποντας τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ εκτός θέσης αλλά ο Αθανασίου πρόλαβε να επιστρέψει και μπλόκαρε τη μπάλα.

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0. Κακό ξεκίνημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι και πολλά λάθη στην άμυνα. Ένα εξ αυτών έφερε το γρήγορο γκολ του Μακεδονικού με τον Ζαφειράκη (7') και μετά οι Γιαννιώτες αναγκαστικά ανοίχτηκαν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Σόρια που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον πορτιέρο του Μακεδονικού. 

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μία αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Νικολιάς μπήκε στον αγώνα στη θέση του Λούπα. 

Πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στην επανάληψη στο 50' με κεφαλιά του Μάντζη ύστερα από σέντρα του Σόρια από δεξιά, η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά την αλλαγή του Λούπα ο Χάινριχ οπισθοχώρησε και παίζει σε ρόλο μπακ χαφ από αριστερά, ενώ πιο κεντρικά αγωνίζεται ο Νικολιάς.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 55' με σουτ του Πάνου, ο Ταλιχμανίδης έδιωξε δύσκολα και στην επαναφορά ο Σέποβιτς καταλογίστηκε σε θέση off side.

Κίτρινη κάρτα στον Πάνο στο 58' για μαρκάρισμα πάνω στον Ζαφειράκη στη μεσαία γραμμή. 

Σουτ του Ζαφειράκη από τον άξονα στο 64' η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου.

Πρώτη αλλαγή στο 65' για τον Μακεδονικό. Ο Γιακουμάκης μπήκε στον αγώνα στη θέση του Χερίδη.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 67' με κεφαλιά του Μάντζη, δεν ήταν δυνατή όμως και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού.

Μικρή διακοπή στο παιχνίδι για τραυματισμό του Μπακαδήμα, δεν έχει κάτι ανησυχητικό και θα συνεχίσει κανονικά.

Διπλή αλλαγή για τον Μακεδονικό στο 74'. Μπήκε ο Ραμίρεζ στη θέση του Σιχαρουλασβίλι και ο Ταβάρεζ στη θέση του Ζαφειράκη.

Ατομική ενέργεια του Ταβάρεζ και σουτ στο 76', η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 79'. Μπήκε ο Αζίζ στον αγώνα στη θέση του Χάινριχ.

Πέναλτι για τον Μακεδονικό στο 81' σε ανατροπή του Ταβάρεζ από τον Πάνο, με τον αμυντικό του ΠΑΣ να διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή Αλιάγα.

ΓΚΟΛ για τον Μακεδονικό στο 83'. Ο Ταβάρεζ εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και νίκησε τον Αθανασίου και πέτυχε το 2-0. 

Κεφαλιά του Μάντζη στο 86' μετά από εκτέλεση φάουλ του Σόρια, η μπάλα πέρασε άουτ.

Διπλή αλλαγή για τον Μακεδονικό στο 87'.  Ο Σαραγιώτης μπήκε στο ματς στη θέση του Χάσεκ και ο Αλμυράς στη θέση του Παναγιωτούδη.

Κίτρινη κάρτα στον Αλμυρά στο 89' για φάουλ πάνω στον Τζίνο.

Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων στον αγώνα.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 91' με σουτ του Σομποτσίνσκι που μπλόκαρε με δυσκολία ο Ταλιχμανίδης.

ΓΚΟΛ για τον Μακεδονικό στο 91' με τον Ραμίρεζ. Τραγικό λάθος του Σομποτσίνσκι στη μεσαία γραμμή και κλέψιμο της μπάλας, ο Ταβάρεζ πάσαρε στον Ραμίρεζ και αυτός σε κενή εστία έκανε το 3-0 για τον Μακεδονικό. 

Βαριά θα είναι η πρώτη ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ξεγύμνωνα των αδυναμιών της γιαννιώτικης ομάδας. 

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ στο 92'. Ο Τζίνο με μονοκόματο σουτ εκτός περιοχής στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ταλιχμανίδη και μειώνει στο σκορ, αλλά είναι αργά για τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Λήξη της αναμέτρησης. Βαριά ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 από τον Μακεδονικό και κάκιστη εμφάνιση από τους Γιαννιώτες. Η ομάδα του Ρενέ Πομς βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με τον Ζαφειράκη (7') να βάζει μπροστά στο σκορ τον Μακεδονικό και προσπάθησε ανορθόδοξα να ισοφαρίσει. Είχε ένα χαμένο τετ α τετ με τον Σόρια (21'), αλλά απειλούσε μόνο με κεφαλιές του Μάντζη ύστερα από γιόμες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ανοίχτηκε και πλήρωσε τα αμυντικά κενά της. O Ταβάρεζ κέρδισε πέναλτι από τον Πάνο και ευστόχησε στην εκτέλεση, ενώ ένα τραγικό λάθος του Σομποτσίνσκι έφερε το 3-0 από τον Ραμίρεζ. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με μονοκόμματο σουτ του Τζίνο (93').

Συνθήματα και γιουχαίσματα στο τέλος του αγώνα από τους ΠΑΣολέδες. Πήγαν στην κερκίδα οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Παλαιολόγο και συνομιλούν με τους οπαδούς. Τα λόγια όμως πλέον είναι περιτττά και άπαντες περιμένουν πράξεις...

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος