Πομς: «Δική μου 100% ευθύνη, δεν έχουμε δημιουργικό χαφ» (video)

13.10.2024 Αναγνώστηκε 1431 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ολόκληρη την ευθύνη για την κάκιστη εικόνα και την ήττα με 3-1 από τον Μακεδονικό ανέλαβε ο Ρενέ Πομς. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα αναγνώρισε ότι η ομάδα δεν διαθέτει δημιουργικό χαφ, ωστόσο σχολίασε ότι το πρόβλημα σήμερα ήταν στις χαμένες μονομαχίες και τις δεύτερες μπαλιές, ενώ υπεραμύνθηκε και του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας με σέντρες καθώς η κατηγορία διαθέτει συμπαγείς ομάδες στη μεσαία γραμμή.

Πομς: «Δική μου 100% ευθύνη, δεν έχουμε δημιουργικό χαφ» (video)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρενέ Πομς ήταν:

«Είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για μας. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ στην αντεπίθεση και μετά ήταν δύσκολο να αντιστρέψουμε το αποτέλεσμα μετά το 1-0. Νομίζω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα».

Για το αν είναι προβλέψιμο το παιχνίδι του ΠΑΣ με τις σέντρες του Σόρια: «Το πρόβλημα είναι ότι κάνουμε 15-20 σέντρες, αλλά καμία δεν βρίσκει στόχο. Το θέμα λοιπόν είναι η ποιότητα στις σέντρες και σήμερα ήμασταν κακοί. Έχουμε τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή για να μπορέσουν να σκοράρουν, αλλά οι σέντρες δεν είναι καλές και δεν φτάνουν στον στόχο τους. Έχουμε έναν παίκτη παραπάνω για να βγάζουμε τις σέντρες, αλλά το πρόβλημα είναι η ποιότητα στις σέντρες. Κάποια πάει πολύ χαμηλά, κάποια πολύ ψηλά, οπότε δεν βγαίνει το αποτέλεσμα».

Γιατί δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού αφού δεν βγαίνουν καλές σέντρες: «Δεν είναι πάντα εφικτό να παίξουμε από το κέντρο, ιδίως όταν ο αντίπαλος έχει 7 με 8 παίκτες στη μεσαία γραμμή όπως σήμερα ο Μακεδονικός και ήταν συμπαγής. Για αυτό και πάμε με μακρινές μπαλιές και σέντρες από τα άκρα. Αλλά όταν δεν είναι καλές οι σέντρες, δεν είναι καλό και το αποτέλεσμα».

Για το αν έχει μερίδιο ευθύνης ο ίδιος για την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα: «Αρχικά η ευθύνη είναι 100% δική μου. Δεύτερον θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε στην Super League 2, στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις πολύ ενέργεια και να κερδίζεις μονομαχίες. Επίσης ο αγωνιστικός χώρος σε διάφορα γήπεδα δεν είναι ο καλύτερος δυνατός για να παίξεις ποδόσφαιρο αξιώσεων. Οπότε αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις ενέργεια και να κερδίζεις τις μονομαχίες».

Για τα σημεία που δεν ήταν καλός ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα: «Πρέπει να το ψάξουμε αυτό. Πίστευα ότι ήμασταν πανέτοιμοι και πεινασμένοι για τον σημερινό αγώνα. Όμως στο χορτάρι φάνηκε κάτι διαφορετικά. Οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι στις μονομαχίες, όμως με το σφύριγμα του διαιτητή δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο».

 Για τους πλάγιους μπακ Σόρια και Λούπα και αν μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλάνο του: «Το πρόβλημα δεν είναι τα μπακ γιατί υπάρχουν και τρία στόπερ πίσω που θα πρέπει να καλύπτουν τα πλάγια μπακ όταν ανεβαίνουν. Το πρόβλημα για μένα ήταν στο κέντρο με τις δεύτερες μπαλιές. Χάναμε τις δεύτερες μπαλιές και ότι χάναμε όλες τις μονομαχίες. Δεν θεωρώ ότι τα μπακ είναι το πρόβλημα. Πρέπει από τους επιθετικούς να ξεκινάει η άμυνα μας και σήμερα χάσαμε όλες τις μπαλιές στο κέντρο».

Για το αν ζήτησε την απόκτηση το καλοκαίρι ενός δημιουργικού χαφ: «Δεν είναι ώρα να συζητάμε αν λείπει κάποιος παίκτης. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για τους παίκτες που λείπουν, αλλά για αυτούς που έχουμε. Τώρα έχουμε το συγκεκριμένο ρόστερ και πρέπει να παλέψουμε με αυτούς τους παίκτες. Δεν έχουμε το δεκάρι, τον δημιουργικό παίκτη. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, ούτε το σύστημα είναι πρόβλημα αλλά πρέπει να παλεύεις, να κερδίζεις τις μονομαχίες. Έχουμε ένα καλό ρόστερ, καλύτερο από αρκετές ομάδες, αλλά όχι τόσο με τεράστιες διαφορές, το βλέπετε στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζεις τις μονομαχίες σε αυτά τα ματς και τις δεύτερες μπαλιές».

Για τον αν είναι κομπλέ το ρόστερ όπως είχε πει μετά τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου: «Δεν θα αρχίσω να έχω τώρα αμφιβολίες για το ρόστερ. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ. Αυτό το λέω και τώρα. Αυτό που μας λείπει είναι η ενέργεια να κερδίζουμε τις μονομαχίες, όπως κάναμε με τον Ηρακλή που ήμασταν επιθετικοί. Αυτό μας έλειψε στα δύο τελευταία παιχνίδια και δεν έχει έρθει το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στα επόμενα παιχνίδια: «Σήμερα δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την ομάδα και από κανέναν παίκτη ατομικά. Αύριο θα αρχίσουμε την προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι με τον Καμπανιακό, θα αναλύσουμε το παιχνίδι και τα λάθη μας και θα διαλέξουμε τους καλύτερους 11 ενόψει του αγώνα της Παρασκευής».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΠΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

 

Σχολιασμος