Γεωργιάδης: «Στη φιλοσοφία μας το ελληνικό στοιχείο»

18.10.2024 Αναγνώστηκε 228 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια παρά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Γεωργιάδης. Ο προπονητής του Καμπανιακού στάθηκε στη φιλοσοφία της ομάδας να αποτελείται σχεδόν εξ' ολοκλήρου από Έλληνες παίκτες και αποκάλυψε ότι στόχος της ομάδας από τη Χαλάστρα είναι να σταθεροποιηθεί στην Super League 2. 

Γεωργιάδης: «Στη φιλοσοφία μας το ελληνικό στοιχείο»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Γεωργιάδη:

«Παίζαμε με μια ομάδα που έχει θέσει στόχο την άνοδο. Εμείς είμαστε μια ομάδα που είναι η δεύτερη χρονιά στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη φετινή χρονιά θέλουμε να χτίσουμε μια διαφορετική νοοτροπία. Απέναντι στον ΠΑΣ κάναμε μια τεράστια προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Θεωρώ ότι όταν φτάνεις στο σημείο, χωρίς να δεχτείς απειλή ουσιαστικά, να δέχεσαι γκολ στο τέλος, έχεις μια στενοχώρια. Οι παίκτες μου έκαναν μια τρομερή προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε τέτοιο αγώνα και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Τέτοιες παρουσίες απέναντι σε τέτοιες ομάδες μας μεγαλώνουν και μας αλλάζουν επίπεδο».

Για το πώς κρίνει την παρουσία του ΠΑΣ απέναντι στον Καμπανιακό: «Δεν θα το κρίνω εγώ. Έχει προπονητή, είναι μεγάλη ομάδα. Δεν θυμάμαι ξεκάθαρα να υπαρχουν ευκαιρίες του ΠΑΣ, είχε μια κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο, τη φάση του γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν θυμάμαι απειλή στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος ο ΠΑΣ, ο τρόπος που παίζει σε δυσκολεύει και σε πιέζει, είχε την κατοχή αλλά δεν αγχωθήκαμε από κάποια παρουσία του ΠΑΣ. Έκανε μια νίκη και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το εάν είναι δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ: «Η δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο είναι κάτι που μπορούμε να συζητάμε μέρες, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε άδικο αν σκοράρεις στο 91’. Μπορούσαμε να σκοράρουμε κι εμείς σε μια κόντρα δεν έγινε ή στο πρώτο μέρος που είχαμε κάποιες τελικές, δεν τα καταφέραμε. Κάνοντας την αξιολόγηση του αγώνα, μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια γιατί μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια όλες τις ομάδες του ομίλου».

Για το εάν έχουν βάλει στόχο για την κανονική διάρκεια: «Θα σας μεταφέρω κάτι που το έκανα στη πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση, ότι η ομάδα πέρυσι σώθηκε τελευταία αγωνιστική. Σκεφτήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε, να μην κλέβουμε παιχνίδια. Σίγουρα θα αμυνθούμε κόντρα σε ομάδες που έχουν τετραπλάσια και πενταπλάσια μπάτζετ από εμάς και θέσαμε ένα στόχο πιο υψηλό. Να σταθεροποιηθεί η ομάδα στη Super League 2 και η ομάδα ως το τελευταίο λεπτό διεκδικεί ό,τι μπορεί να πάρει είτε εντός είτε εκτός έδρας».

Για το εάν είναι επιλογή του η ομάδα είχε ένα μόλις ξένο παίκτη στην 20άδα που και εκείνος γεννήθηκε στην Ελλάδα: «Ο Καμπανιακός είναι μια επαρχιακή ομάδα που είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω- έχω συνεργαστεί με πολλούς ξένους παίκτες που είναι αξιόλογα παιδιά- θεωρώ ότι σκοπός των ομάδων στη Super League 2 είναι να μπαίνουν Έλληνες παίκτες. Να προετοιμάζουμε και εμείς οι προπονητές αν μπορούμε παίκτες για τη μεγαλύτερη κατηγορία. Είναι μια φιλοσοφία της ομάδας, έχουμε ένα Ουρουγουανό που ήταν εκτός αποστολής τον Τόρες που είναι αξιόλογος. Είκοσι παίκτες έχουν ελληνική υπηκοότητα και είναι μια περηφάνεια για εμάς να έχουμε έντονο το ελληνικό στοιχείο».

 

Σχολιασμος