Νίκη ψυχολογίας για τον ΠΑΣ με λυτρωτή τον Σομποτσίνσκι

19.10.2024 Αναγνώστηκε 547 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στις νίκες και τις επιτυχίες επέστρεψε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε δύσκολα και με ανατροπή του σκορ του Καμπανιακού με 2-1 στο «Ζωσιμάδες», στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League 2.

 

Νίκη ψυχολογίας για τον ΠΑΣ  με λυτρωτή τον Σομποτσίνσκι
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Η φιλοξενούμενη ομάδα της Χαλάστρας προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με το γκολ του Φροσύνη (9’), όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε αρχικά με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Μάντζη (35’), ενώ στις καθυστερήσεις μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια ο Πολωνός Σομποτσίνσκι (91’) με κεφαλιά-κανονιά λύτρωσε τους Ηπειρώτες και τους χάρισε τη νίκη.

Στους 10 βαθμούς και τη δεύτερη ανέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής σερβίρεται το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα η πρωτοπόρος Λάρισα δοκιμάζεται στον Βόλο με τη Νίκη.

Πώς έπαιξαν

Ο Ρενέ Πομς δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Μπακαδήμα και επέλεξε τον Πάνο για τρίτο στόπερ στην άμυνα, ενώ στον αντίποδα επέστρεψε στο βασικό σχήμα ο Μπεγκάλα που ξεπέρασε το κάταγμα στα πλευρά που είχε υποστεί.

Ο Αυστριακός τεχνικός άλλαξε σχηματισμό και προτίμησε το 3-5-2 θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των Ηπειρωτών με το δίδυμο Μάντζη και Σέποβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου και την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Πάνος (δεξιά), Ρίντερ (κέντρο) και Σομποτσίνσκι (αριστερά). Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Σόρια, την αριστερή ο Χάινριχ και το δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν οι Τζίνο και Μπεγκάλα.

Ο Νικολιάς έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, ενώ Μάντζη και Σέποβιτς αποτελούσαν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Κώστας Γεωργιάδης επέλεξε να κατεβάσει τον Καμπανιακό με σύστημα 3-4-3 και τριάδα στόπερ όπως και ο ΠΑΣ, αλλά με τριπλέτα στην επίθεση. Η ομάδα της Χαλάστρας είναι μια αμιγώς ελληνική ομάδα και μοναδικός ξένος είναι ο Ουρουγουανός Ματέο Τόρες που έμεινε εκτός αποστολής.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιακουμής και την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Παπαστεριανός (δεξιά), Σέχου (κέντρο) και Κολλαράς (αριστερά). Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Παύλος Καθάριος και την αριστερή ο Φροσύνης, ενώ εσωτερικά χαφ ήταν οι Σαρβανίδης και Έππας. Την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν οι Γαρύφαλος δεξιά, ο Νίκος Καθάριος αριστερά και ο Κωτσόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.  

Προβάδισμα με…κυρ Φροσύνη

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά στο παιχνίδι, ο Καμπανιακός κατάφερε στην πρώτη του τελική να «παγώσει» το Ζωσιμαδες και να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Αντί ο ΠΑΣ να βυθίσει τους φιλοξενούμενους στη λίμνη, ο Καμπανιακός έφερε τη ψυχρολουσία στο γιαννιώτικο στρατόπεδο με σκόρερ τον Φροσύνη.

Συγκεκριμένα, στο 9’ μετά λανθασμένη απομάκρυνση του Αθανασίου ο Καμπανιακός κέρδισε την μπάλα και ο  Νίκος Καθάριος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Φροσύνη, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αθανασίου και έκανε το 0-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Φροσύνη στο πρωτάθλημα και συνολικά το τρίτο του με τη φανέλα του Καμπανιακού.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 22’ ο Σόρια εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά αλλά η εκτέλεση δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ο Γιακουμής.

Σε επόμενη τελική στο ματς για τους Θεσσαλονικείς, στο 24’ ο Κωτσόπουλος κράτησε τη μπάλα, συνδυάστηκε με τον Γαρύφαλλο και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στον ΠΑΣ και ήρθε στο 27’ όταν ο Σόρια εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Σέποβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ισοφάριση με γκολάρα Μάντζη

Οι Γιαννιώτες κέρδισαν κι άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ανέβηκαν ψηλά και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 31’. Ο Τζίνο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Σέποβιτς πήρε την κεφαλιά υπό την πίεση του Παύλου Καθάριου αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το σουτ του Κωτσόπουλου στο 34’ μπλόκαρε ο Αθανασίου και στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΣ.

Σε αντεπίθεση για τον ΠΑΣ στο 35’ παρά το σκληρό μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Τζίνο από τον Κολλαρά, ο Ουρουγουανός του ΠΑΣ κατάφερε να βρει αριστερά τον Χάινριχ. Ο Γερμανός δεν έχασε χρόνο και έβγαλε τη σέντρα προς τον Σόρια, ο οποίος έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Μάντζη.

Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιακουμή και ισοφάρισε σε 1-1 με έναν σπάνιας ομορφιάς γκολ.

Ήταν το τρίτο γκολ του Μάντζη στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τα δυο που πέτυχε στον αγώνα με τον Ηρακλή την 2η αγωνιστική και σίγουρο ένα πανέμορφο τέρμα που θέτει υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς στην Super League 2, παρότι ακόμα είναι αρκετά νωρίς.

Στο 38' ο Κωτσόπουλος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν η τελευταία φάση ενός αμφίρροπου αλλά όχι εντυπωσιακού πρώτου μέρους, με τον ΠΑΣ να έχει συντριπτικό ποσοστό στο 65% κατοχής της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί πολλές τελικές.

Ανούσια υπεροχή ΠΑΣ

Στο ίδιο χαμηλό μοτίβο κύλησε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις πολλές διακοπές και καθυστερήσεις από πλευράς παικτών Καμπανιακού να παγώνουν τον ρυθμό.

Στο 50' μετά από  επικίνδυνη σέντρα του Μάντζη αλλά το τελείωμα του Σόρια δεν ήταν καλό. Στο 55' σε αντεπίθεση για τον Καμπανιακό, ο Κωτσόπουλος έστρωσε παράλληλα στον  Πέττα που μόλις είχε περάσει στο ματς, εκείνος έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει στο 63’ την εστία του Γιακουμή όταν ο Τζίνο έκλεψε τη μπάλα από τον Έππα, πάσαρε καθυστερημένα στον Χάινριχ, ο Γερμανός έκανε τη σέντρα αλλά μπλόκαρε ο Γιακουμής.

Πλήγμα για τον ΠΑΣ το γεγονός ότι ο Μπεγκάλα ταλαιπωρήθηκε από κράμπες με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει και να αντικαθίσταται από τον Ορέστη Καλέμι.

Λύτρωση με Σομποτσίνσκι

Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο αυξανόταν η πίεση στα πόδια των πακτών του ΠΑΣ με την κερκίδα να δίνει ώθηση στον αγωνιστικό χώρο και οι γηπεδούχοι να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε τη τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από αυτές κόντρα στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και τον Ηρακλή.

Στο 87' ο Τζίνο σέντραρε από δεξιά, ο προωθημένος Σόρια πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Γιακουμής. Στην επόμενη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ο Γιακουμής είχε απάντηση σε προβολή του Σέποβιτς στο 90’.

Η λύτρωση για τους Ηπειρώτες ήρθε στο 91’. Ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Πολωνός αρχηγός του ΠΑΣ Γιαν Σομποτσίνσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακουμή για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Διαιτησία: Μπαλαχούτης (Πάνου- Μίχος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ρενέ Πομς): Aθανασίου, Πάνος (79’ Αθανασίου), Σόρια, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Χάινριχ, Μπεγκάλα (72’ Καλέμι), Τζίνο, Νικολιάς (79’ Νικολιάς), Σέποβιτς, Μάντζης (93’ Λεό).

Καμπανιακός (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Καθάριος Π.(78’ Μανιός), Γαρύφαλλος (53’ Πέττας), Σαρβανίδης (78’ Παπακωνσταντίνου), Έππας, Κολλαράς, Καθάριος Ν (70’ Ντουμάνης), Φροσύνης, Κωτσόπουλος, Σέχου, Παπαστεριανός.

Σχολιασμος