Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Πομς ο ΠΑΣ

22.10.2024 Αναγνώστηκε 1724 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ημέρα εξελίξεων και σημαντικών αλλαγών ήταν η χτεσινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αποχώρησε από τη γιαννιώτικη ομάδα ο προπονητής Ρενέ Πομς και πλέον οι Ηπειρώτες βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή. Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες, επικρατέστερος ο Γιάννης Τάτσης.

 

Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Πομς ο ΠΑΣ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Μόλις τρεις μήνες και κάτι κράτησε η συνεργασία του Ρενέ Πομς με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα καθώς χτες μπήκαν τίτλοι τέλους στη συνεργασία των δυο πλευρών και ο Αυστριακός αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Ηπείρου.

Μπορεί στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Καμπανιακό ο Αυστριακός τεχνικός να τόνισε ότι ήρθε στον ΠΑΣ να δουλέψει και δεν τον νοιάζουν οι φήμες περί αποχώρησής του από την ομάδα που κυκλοφόρησαν μετά τη βαριά ήττα από τον Μακεδονικό, ωστόσο μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά οι εξελίξεις ήρθαν να τον διαψεύσουν παταγωδώς.

Παρότι η είδηση ήρθε ξαφνικά χτες το απόγευμα, οι καλά γνωρίζοντες ήξεραν ότι η απόφαση για την απομάκρυνση του Πομς είχε ληφθεί προ ημερών και ήταν ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα και την απόδοση της ομάδας κόντρα στον Καμπανιακό.

Μάλιστα, είχαν γίνει δύο συναντήσεις της διοίκησης με τον Πομς και είχε διαφανεί το ρήγμα στις σχέσεις των δύο πλευρών. Ουσιαστικά, ο Αυστριακός δεν ήθελε παρεμβάσεις σε τεχνικά κομμάτια της δουλειάς του, ενώ οι διοικούντες ήθελαν να γνωρίζουν το εναλλακτικό πλάνο της ομάδας πέρα από το 3-4-3, όταν αυτό δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα.

Μαζί με τον Ρενέ Πομς παρελθόν αποτελούν και οι στενοί του συνεργάτες, δηλαδή ο βοηθός του Ντίνο Σκβόρτς, ο προπονητής τερματοφυλάκων Φίλιπ Μάρτιν και ο αναλυτής Ρόμπιν Κρασνίκι. Αβέβαιο είναι ακόμα το μέλλον του προπονητή φυσικής κατάστασης Δημήτρη Χαρίση και του δεύτερου βοηθού Βαγγέλη Τζιάρρα καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι επόμενος προπονητής στον ΠΑΣ και αν θα θέλει ή όχι να φέρει δικό του επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Ρενέ Πομς δεν θα μείνει για καιρό άνεργος. Είχε ήδη αντιληφθεί ότι υπήρχε διάσταση απόψεων με τη διοίκηση της ομάδας και φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη προφορικά με ομάδα της πρώτης κατηγορίας στην Αυστρία προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό Ρενέ Πομς. Με γνώμονα πάντα πρώτα το συμφέρον της ομάδας όσο και του ίδιου του κ. Πομς αποφασίστηκε πως η καλύτερη δυνατή λύση ήταν η ολοκλήρωση της συνεργασίας μας. Ευχαριστούμε τον ίδιο και τους συνεργάτες του, για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους».

Ξένος ή Τάτσης ο νέος προπονητής

Εδώ και ημέρες είχε αρχίσει η προπονητολογία στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον αγώνα με τον Μακεδονικό και εντάθηκε από χτες μετά το διαζύγιο με τον Ρενέ Πομς. Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, όμως επικρατέστερος είναι ένας ξένος προπονητής ή ο Γιάννης Τάτσης.

Από πλευράς ομάδας διαρρέεται ότι ο νέος προπονητής θα είναι ξένος και μάλιστα Ευρωπαίος, χωρίς όμως να γίνεται σαφές αν έχει εργαστεί ή όχι ξανά στην Ελλάδα. Πάντως, αποδεικνύεται ότι τόσο ο Πομς όσο και η διοίκηση Χριστοβασίλη είχαν κάνει προεργασία για το χτεσινό διαζύγιο και σχεδίαζαν το μέλλον με διαφορετικούς δρόμους.

Ο Γιάννης Τάτσης έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Παναχαϊκή, είναι συναισθηματικά δεμένος με τον ΠΑΣ καθώς υπήρξε πολλά χρόνια παίκτης της ομάδας, ενώ ο αδερφός του Αλέκος είναι προπονητής στην Κ 19 της γιαννιώτικης ομάδας. Ο 52χρονος Γιαννιώτης τεχνικός γνωρίζει καλά και την κατηγορία και έδειξε έργο στην Παναχαϊκή.

Επίσης, προ ημερών έγινε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα στον Γιάννη Ταουσιάνη, ο οποίος είναι προπονητής στην Εθνική Ελπίδων. Ο 52χρονος τεχνικός γνωρίζει καλά τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπήρξε στενός συνεργάτης και βοηθός του Γιάννη Πετράκη στην ομάδα. Ο Ταουσιάνης έχει στο ενεργητικό του μια άνοδο με τον Λεβαδειακό και πέρυσι έφτασε μέχρι τα play off με τα Χανιά, όμως δεν κατάφερε να οδηγήσει την κρητική ομάδα στην άνοδο.

Σχολιασμος