LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΟΚ Β' - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

27.10.2024 Αναγνώστηκε 1136 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το γήπεδο του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β' με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε περιγραφή και σχολιασμό του Δημήτρη Χάσκου για την 6η αγωνιστική του Α' ομίλου της Super League 2.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) ΠΑΟΚ Β' - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
  • Οι εξελίξεις τις προηγούμενες μέρες με την αποχώρηση του Πομς από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ και την μετακίνησή του στην αυστριακή Γκράτσερ και το σίριαλ με τον προπονητή Γκαλεάνο -το οποίο τελικά είχε αίσια έκβαση- υπήρξαν καταιγιστικές. Ωστόσο η προετοιμασία στον ΠΑΣ πραγματοποιήθηκε κανονικά υπό την καθοδήγηση του προπονητή Βαγγέλη Τζιάρρα και του προπονητή φυσικής κατάστασης Δημήτρη Χαρίση.

  • Τη γιαννιώτικη ομάδα θα κοουτσάρει σήμερα ο Γιαννιώτης υπηρεσιακός προπονητής Βαγγέλης Τζιάρρας, καθώς μόλις χθες ανακοινώθηκε ο Παραγουανός προπονητής Αριέλ Γκαλεάνο.
  • Μοναδική απουσία για τους Γιαννιώτες ο Αγρινιώτης στόπερ Μάκης Μπακαδήμας, ενώ κανονικά υπολογίζονται οι Τζίνο και Μπεγκάλα.
  •  Ο ΠΑΣ μετά τη νίκη που πέτυχε στις καθυστερήσεις κόντρα στον Καμπανιακό με γκολ του Σομποτσίνσκι την περασμένη αγωνιστική έφτασε τους 10 βαθμούς όσους έχει και ο Μακεδονικός από τον οποίο ηττήθηκαν οι Γιαννιώτες, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στο -3 από την πρωτοπόρο Λάρισα. Λάρισα και Μακεδονικός διασταυρώνουν τα ξίφη τους αύριο στο AEL FC Arena.
  • Στον ΠΑΟΚ Β' αγωνίζεται ο αριστερός μπακ Μάριος Τσαούσης που έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΣ ως δανεικός για ένα χρόνο από τον ΠΑΟΚ. Εκτός αποστολής για το σημερινό ματς έμειναν οι Μοναστηρλής, Μπράντονιτς, Σνάουτσνερ, Γκούμας, Φίλων, Κιτσάκης, Γκιτέρσος.

  • Ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα, ο οποίος μέχρι πέρυσι σφύριζε αγώνες Super League 1 φέτος όμως υποβιβάστηκε στην Super League 2, θα διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ Β'. Βοηθοί του Περράκη θα είναι ο Άγγελος Ζήρδας από την ΕΠΣ Θεσσαλίας και ο Γιώργος Δασκαλομαρκάκης από το Ρέθυμνο. Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Φουστανάς της ΕΠΣ Μακεδονίας και τέλος παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Τεβεκέλης της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Β' (Απόστολος Παπαβασιλείου): Μπαλωμένος, Τασιούρας, Σινανάι, Λαγωνίδης, Κωττάς, Γρόσδης, Τσοπούρογλου, Τσαούσης, Κανίς, Ρουμιάντσεβ, Ουρτάδο. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ναντέρ, Αδάμ, Δεληγιάννης, Καλόγηρος, Σμυρλής, Πιτσώτης, Κουλούρης, Σπυράκος, Μύθου. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Βαγγέλης Τζιάρρας): Αθανασίου, Σόρια, Πάνος, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Αζίζ, Τζίνο, Μπεγκάλα, Νικολιάς, Αθανασίου, Μάντζης.

Στον πάγκο για την ομάδα της Ηπείρου βρίσκονται οι: Γκίνης, Χάινριχ, Λώλης, Κύρκος, Καλέμι, Δούμας, Σέποβιτς, Λούπας, Λεό. 

Το pregame της αναμέτρησης

- Σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει με τον ΠΑΣ Γιάννινα πριν την έναρξη του αγώνα καθώς δεν έχει δηλωθεί προπονητής με δίπλωμα UEFA Pro. 

- Η είδηση μεταφέρθηκε και στα δημοσιογραφικά του γηπέδου στη Νέα Ευκαρπία και έχει προκαλέσει την ανάλογη αμηχανία.

- Στο γήπεδο βρίσκεται και ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αριέλ Γκαλεάνο, ο οποίος κάθεται στα επίσημα απέναντι από τα δημοσιογραφικά.

- Στο γήπεδο και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Χριστοβασίλης, ο οποίος βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

xristovasilis6

- Αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο Σομποτσίνσκι και αρχηγός για τον ΠΑΟΚ Β' θα είναι ο Γρόσδης.

- Τελικά βρέθηκε λύση με το θέμα του δηλωμένου προπονητή και το ματς θα γίνει κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Δηλώθηκε ο Βαγγέλης Τζιάρρας που έχει δίπλωμα UEFA Pro.

- Στο γήπεδο και ο Γιώργος Βήττας, πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

- Φιλική συνομιλία του Γιώργου Βήττα με τον υπεύθυνο ασφαλείας της γιαννιώτικης ΠΑΕ, Φώντα Βρόσγο.

- Αρκετές αλλαγές και εκπλήξεις υπάρχουν στο αρχικό σχήμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός ο Χάινριχ, εκτός και ο Σέποβιτς και βασικός ο Αζίζ με τον νεαρό Αθανασίου.

- Το σύστημα του ΠΑΣ Γιάννινα μοιάζει με 4-2-3-1,κάτι που θα φανεί και στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Αζίζ θα παίξει μπροστά από Τζίνο και Μπεγκάλα και στα άκρα Νικολιάς και Αθανασίου.

- Στους 10 βαθμούς βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Καμπανιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ Β' έμεινε στους 8 μετά την ήττα έκπληξη από τον Διαγόρα.

- Με 4-3-3 θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ Β’. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Μπαλωμένος, δεξί μπακ ο Τασιούρας, αριστερό ο Σινανάι και στόπερ παίζουν οι Κωττάς και Λαγωνίδης. Στα χαφ παίζουν οι Γρόσδης, Τσοπούρογλου και Ρουμιάντσεβ. Δεξιά στην επίθεση αγωνίζεται ο Κανίς, αριστερά ο Τσαούσης και στην κορυφή έπαιξε ο Ουρτάδο.

- Με 4-3-3 θα αγωνιστεί τελικά και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πάνος και το δίδυμο στα στόπερ θα αποτελούν οι Σομποτσίνσκι και Ρίντερ. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Αζίζ, Μπεγκάλα και Τζίνο και στην επίθεση αριστερά ο Νικολιάς, δεξιά ο Αθανασίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάντζης.

Έναρξη της αναμέτρησης

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ Β΄στο 1' με τον Ουρτάδο. Στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πίσω στο σκορ. Μια βαθιά μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ από τον Γρόσδη με υποψία off side ο Χόρχε Ουρτάδο, νίκησε στο σπριντ τον Σομποτσίνσκι και με πλασέ απέναντι από τον Αθανασίου άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0.

Στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα του αγώνα ο ΠΑΣ βρίσκεται πίσω στο σκορ από το τρίτο γκολ του Κολομβιανού Χόρχε Ουρτάδο που πήγε δανεικός στον ΠΑΟΚ Β΄από την αγγλική Γουόντφορντ.

Κίτρινη κάρτα στο 11' στον Κωττά για μαρκάρισμα πάνω στον Μάντζη.

Σουτ του Μάντζη στο 12' μετά από πάτημα του Σόρια στην εκτέλεση του φάουλ, έπεσε και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β' Μπαλωμένος.

Ευκαιρία στο 17' για τον ΠΑΣ με τον Αθανασίου να κάνει την παράλληλη σέντρα από δεξιά και τελευταία στιγμή ο Λαγωνίδης θα κόψει σε κόρνερ προ του Μάντζη που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 22' με τον Αθανασίου να βρίσκει τον Νικολιά που σούταρε από πλάγια, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Κίτρινη κάρτα στον Σομποτσίνσκι στο 27' για μαρκάρισμα πάνω στον Ουρτάδο. Συμπληρώνει 3 κίτρινες κάρτες ο Πολωνός Σομποτσίνσκι και θα λείψει αναγκαστικά σε ένα από τα 4 επόμενα παιχνίδια. 

Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο 29' σε μαρκάρισμα του Σομποτσίνσκι πάνω στον Ρουμιάντσεβ. Ο Ουρτάδο υπό την πίεση του Ρίντερ έκανε το γυριστό που ήταν πάσα προς τον Ρουμάντσιεβ, αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε την ντρίπλα στον Σομποτσίνσκι και ο Πολωνός του έβαλε την κόντρα. Ο διαιτητής Περράκης καταλόγισε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ Β' στο 30'. Ο Κανίς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Αθανασίου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με το πόδι, όμως η μπάλα στριφογύρισε και πήρε ανάποδα φάλτσα προς την εστία, με αποτέλεσμα να περάσει τη γραμμή πριν ο Αιγιώτης πορτιέρο του ΠΑΣ καταφέρει να τη διώξει με το χέρι. Με περιπετειώδη τρόπο ήρθε στο δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ Β' και το 2-0.

Δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ Β' κόντρα στη ροή του παιχνιδιού με τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται τα κενά στην άμυνα της γιαννιώτικης ομάδας. 

Κίτρινη κάρτα στο 38' στον Βασίλη Μάντζη για μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον Κωττά. Μάτωσε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ στα χείλη.

Διακοπή στο παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Κωττά, ο οποίος ίσως χρειαστεί ράμματα.

Τρεις κίτρινες κάρτες συμπληρώνει και ο Μάντζης, ο οποίος θα λείψει κι αυτός για ένα από τα επόμενα παιχνίδια λόγω τιμωρίας.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 45' με σέντρα σουτ του Νικολιά από πλάγια δεξιά, ο Μπαλωμένος με υπερένταση με το δεξί χέρι έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Κακή εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 στη Νέα Ευκαρπία από τον ΠΑΟΚ Β'. Με γκολ από τα αποδυτήρια και τον Σομποτσίνσκι να χάνει τον Ουρτάδο ο ΠΑΟΚ Β' βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ. Ο ΠΑΣ πήρε την κατοχή της μπάλας και έφτασε στο 62%, όμως δεν κατάφερε να βρει εύκολα χώρους προς την εστία του Μπαλωμένου. Απείλησε κυρίως με στατικές φάσεις και εκτελέσεις κόρνερ, χωρίς όμως να χάσει τη μεγάλη φάση. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ Β΄κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ρουμάντσιεβ από τον Σομποτσίνσκι. Ο Κανίς το εκτέλεσε και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ Β' παρά την προσπάθεια του πορτιέρο Αθανασίου. Μετά το ημίωρο ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει, χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με μια αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Χάινριχ μπήκε στον αγώνα στη θέση του Νικολιά.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 52'. Ο Λώλης μπήκε στη θέση του Πάνου στον αγωνιστικό χώρο.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ Β' στο 54' με τον Ουρτάδο, Λάθος του Σόρια από δεξιά, έκλεψε ο Ρουμιάντσεβ και η μπάλα πήγε στον Σομποτσίνσκι. Ο Ουρτάδο του έκλεψε τη μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Αθανασίου και πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο του ΠΑΣ για το 3-0. Δεύτερο γκολ του Κολομβιανού Ουρτάδο στο σημερινό παιχνίδι και συνολικά τέταρτο στη φετινή σεζόν, ενώ είναι το τρίτο τραγικό λάθος σήμερα του Σομποτσίνσκι. Ο αρχηγός του ΠΑΣ ζήτησε επιθετικό φάουλ, όμως ο διαιτητής Περράκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τον Σέποβιτς ετοιμάζει από τον πάγκο ο Βαγγέλης Τζιάρρας για τρίτη αλλαγή του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 65'. Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ Β' και αρχικό σουτ του Αζίζ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Λώλη που έπιασε το σουτ με το αριστερό, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπαλωμένος για τον ΠΑΟΚ Β΄.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 66' με κεφαλιά του Μάντζη, η μπάλα δεν πήρε όμως καλή πορεία και έφυγε άουτ.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 66'. Ο Σέποβιτς μπήκε στον αγώνα στη θέση του Αθανασίου και ο Κύρκος στη θέση του Αζίζ.

Ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 68'. Σέντρα του Λώλη από αριστερά και κεφαλιά του νεοεισελθόντα Σέποβιτς, μπλόκαρε ο Μπαλωμένος που ήταν σε ετοιμότητα.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ Β' στο 69'. Ο Κουλούρης στη θέση του Κανίς και Καλόγηρος στη θέση του Ρουμιαντσεβ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 70'. Εκτέλεση φάουλ του Χάινριχ από αριστερά, ο Σομποτσίνσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλωμένου.

Μετά το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ Β' ο ΠΑΣ έχει ξυπνήσει και παίζει στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους, αλλά είναι κάπως αργά για να γυρίσει το ματς.

Στο 75' ο Λώλης από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χάινριχ έκανε το κοντρόλ και σούταρε, όμως γλίστρησε στο τελείωμα και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Νέα τεράστια ευκαιρία στο 76'. Ο Κύρκος από δεξιά έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Χάινριχ ήταν αφύλακτος και έκανε το σουτ, ο Λαγωνίδης πάνω στη γραμμή και με εξουδετερωμένο τον Μπαλωμένο έσωσε τον ΠΑΟΚ Β' και στέρησε από τον ΠΑΣ το γκολ της τιμής.

ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ Β' στο 77'. Εκτέλεση κόρνερ του πρώην παίκτη του ΠΑΣ, Μάριου Τσαούση και ο προωθημένος αμυντικός Λαγωνίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, κέρδισε τη μονομαχία από όλους του αμυντικούς και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου που έμεινε άγαλμα και έκανε το 4-0. Συντριβή για τον ΠΑΣ στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και η χειρότερη εμφάνιση της σεζόν.

Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ Β' στο 80'. Ο Σπυράκος μπήκε στον αγώνα στη θέση του Τσοπούρογλου. 

Στο ίδιο λεπτό γίνεται και η τέταρτη αλλαγή του ΠΑΣ. Στο 80' ο Λεό μπήκε στη θέση του Μάντζη στον αγώνα. 

Χαμένο τετ α τετ για τον ΠΑΣ στο 81' με τον Λεό. Κάθετη πάσα του Λώλη προς τον Λεό, ο Γάλλος βγήκε απέναντι από τον Μπαλωμένο, καθυστέρησε όμως να εκτελέσει και βγήκε πλάγια δεξιά. Όταν ο Γάλλος έκανε το σουτ, ο Μπαλωμένος είχε κλείσει τη γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ Β' στο 86'. Ο Μύθου στη θέση του Ουρτάδο και ο Πιτσώτης στη θέση του Ουρτάδο.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 87' και σπουδαία επέμβαση του Αθανασίου. Ο Τασιούρας από δεξιά έκλεψε τη μπάλα και έκανε το γύρισμα ο Σπυράκος με διπλή προσπάθεια προσπάθησε να νικήσει τον Αθανασίου, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έσωσε τους Γιαννιώτες από το πέμπτο γκολ.

Κεφαλιά του Σέποβιτς στο 89'. η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων στον αγώνα. 

Στο 91' σουτ του Λεό στην κίνηση, η μπάλα άουτ.

Λήξη της αναμέτρησης. Βαριά ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ Β΄στη Θεσσαλονίκη. Το ματς στράβωσε από την αρχή για τους Γιαννιώτες που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τα...αποδυτήρια με το γκολ του Ουρτάδο (1') και έκαναν μακράν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ Β΄ είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα και κατάφερε να διασύρει τον ΠΑΣ Γιάννινα που πληρώνει τα λάθη και τις αδυναμίες της διοίκησης και όχι φυσικά του Πομς ή κάποιου προπονητή. Ο ΠΑΟΚ Β΄έφτασε και σε δεύτερο γκολ με πέναλτι του Κανίς (30') ύστερα από λάθος του Σομποτσίνσκι που ανέτρεψε τον Ρουμιάντσεβ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ Β΄ πέτυχε γρήγορα και τρίτο γκολ με τον Ουρτάδο (54') μετά από νέο τραγικό λάθος του Σομποτσίνσκι και όταν ο ΠΑΣ ξύπνησε ήταν αργά. Οι αλλαγές του Τζιάρρα και κυρίως ο Λώλης έδωσαν μια επιθετική πνοή, ωστόσο τα πράγματα δεν καλυτέρευσαν και έγιναν χειρότερα. Ο ΠΑΟΚ Β' πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Λαγωνίδη (77') με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσαούση. Τραγωδία αμυντικά και επιθετικά ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμος