Δεν βλέπεται με τίποτα, ΠΑΟΚ Β' - ΠΑΣ 4-0 (pics)

28.10.2024 Αναγνώστηκε 251 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μπορεί σε πολλούς να μην άρεσε το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο ΠΑΣ επί ημερών Πομς, όμως το πρόβλημα της ομάδας δεν ήταν ο Αυστριακός τεχνικός κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στη χτεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β' στη Νέα Ευκαρπία. Η ομάδα της Ηπείρου υπέστη βαριά ήττα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ Β' υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του Αριέλ Γκαλεάνο και δέχτηκε σχεδόν όσα γκολ είχε δεχτεί όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές, με την άμυνα να παραπαίει και να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Κολομβιανός Ουρτάδο εξέθεσε την άμυνα των Γιαννιωτών και πέτυχε δύο γκολ, ενώ σκόραραν και οι Κανίς και Λαγωνίδης.

Δεν βλέπεται με τίποτα, ΠΑΟΚ Β' - ΠΑΣ 4-0 (pics)
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Πώς έπαιξαν

Το δικό του στίγμα στην επιλογή της βασικής ενδεκάδας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ θέλησε να βάλει ο υπηρεσιακός προπονητής Βαγγέλης Τζιάρρας, υπό την καθοδήγηση του οποίου και του γυμναστή Δημήτρη Χαρίση πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ τις προηγούμενες μέρες. Εκτός βασικού σχήματος έμειναν οι Σέποβιτς και Χάινριχ, ενώ θέση βασικού πήρε ο Αζίζ που ξεκίνησε μόλις για δεύτερη φορά βασικός μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή αλλά και ο Βασίλης Αθανασίου. Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Βαγγέλης Τζιάρρας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πάνος και το δίδυμο στα στόπερ αποτελούσαν οι Σομποτσίνσκι και Ρίντερ. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αζίζ, Μπεγκάλα και Τζίνο . Την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν ο Αθανασίου δεξιά, ο Νικολιάς αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάντζης.

Με 4-3-3- παρατάχθηκε και ο ΠΑΟΚ Β’. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπαλωμένος, δεξί μπακ ο Τασιούρας, αριστερό ο Σινανάι και στόπερ έπαιξαν οι Κωττάς και Λαγωνίδης. Στα χαφ έπαιξαν οι Γρόσδης, Τσοπούρογλου και Ρουμιάντσεβ. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Κανίς, αριστερά ο Τσαούσης και στην κορυφή έπαιξε ο Ουρτάδο.

Yπο το βλέμμα Γκαλεάνο

Υπό του βλέμμα του νέου προπονητή Αριέλ Γκαλεάνο αγωνίστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β’ στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας. Ο Παραγουανός τεχνικός πήρε θέση στα επίσημα του γηπέδου και είχε την ευκαιρία. Ο Παραγουανός δεν φανταζόταν ότι η νέα του ομάδα θα πραγματοποιήσει τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και έφυγε ιδιαίτερα προβληματισμένος από το γήπεδο. Παρών στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Χριστοβασίλης, ενώ τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Βήττας.

Γκολ από τα αποδυτήρια με Ουρτάδο

Πριν καλά- καλά οι δυο ομάδες μπουν στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Παπαβασιλείου αιφνιδίασε τον ΠΑΣ και άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση των πρώτων 60 δευτερολέπτων (1’) στην αναμέτρηση. Μετά από μια βαθιά μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ από τον Γρόσδη με υποψία off side ο Χόρχε Ουρτάδο, νίκησε στο σπριντ τον Σομποτσίνσκι και με πλασέ απέναντι από τον Αθανασίου άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Κολομβιανού Χόρχε Ουρτάδο που πήγε δανεικός στον ΠΑΟΚ Β΄από την αγγλική Γουόντφορντ.

13

Η ομάδα του Βαγγέλη Τζιάρρα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το γκολ γκολ του Ουρτάδο και στο12’ μετά από πάτημα του Σόρια στην εκτέλεση του φάουλ, ο Μάντζης έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β' Μπαλωμένος. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο 17’ ο Αθανασίου έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά και τελευταία στιγμή ο Λαγωνίδης παραχώρησε κόρνερ προτού εκτελέσει ο Μάντζης.

Με περιπετειώδη τρόπο το γκολ-πέναλτι του Κανίς

Σε επόμενη επίσκεψη των Ηπειρωτών στην περιοχή του Μπαλωμένου, ο Αθανασίου πάσαρε στον Νικολιά, ο μέσος του ΠΑΣ σούταρε από πλάγια, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στα σώματα και απομακρύνθηκε. Η εδαφική υπεροχή του ΠΑΣ συνέχισε να είναι ανούσια και στο 29’ δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ Β’ σε μαρκάρισμα του Σομποτσίνσκι πάνω στον Ρουμιάντσεβ. Ο Ουρτάδο υπό την πίεση του Ρίντερ έκανε το γυριστό που ήταν πάσα προς τον Ρουμάντσιεβ, αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε την ντρίπλα στον Σομποτσίνσκι και ο Πολωνός του έβαλε την κόντρα. Ο διαιτητής Περράκης καταλόγισε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ.

14

Στο 30’ ο Κανίς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Αθανασίου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με το πόδι, όμως η μπάλα στριφογύρισε και πήρε ανάποδα φάλτσα προς την εστία, με αποτέλεσμα να περάσει τη γραμμή πριν ο Αιγιώτης πορτιέρο του ΠΑΣ καταφέρει να τη διώξει με το χέρι. Με περιπετειώδη τρόπο ήρθε στο δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ Β' και το 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, με τους παίκτες του Παπαβασιλείου να εκμεταλλεύονται τα κενά στην άμυνα της γιαννιώτικης ομάδας.

Στο 45’ σε σέντρα σουτ του Νικολιά από πλάγια δεξιά, ο Μπαλωμένος με υπερένταση με το δεξί χέρι έδιωξε σε κόρνερ. ΑΥτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή ενός ημιχρόνου που ο ΠΑΣ είχε την κατοχή μπάλας σε ποσοστό 62%, όμως δεν κατάφερε να βρει εύκολα χώρους προς την εστία του Μπαλωμένου. Απείλησε κυρίως με στατικές φάσεις και εκτελέσεις κόρνερ, χωρίς όμως να χάσει τη μεγάλη φάση. Να σημειωθεί ότι οι Μάντζης και Σομποτσίνσκι συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες και θα χρειαστεί να εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής σε επόμενο παιχνίδι.

«Δήμιος» του ΠΑΣ ο Ουρτάδο

Με σκοπό να αλλάξει την εικόνα της γιαννιώτικης ομάδας, ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΣ Βαγγέλης Τζιάρρας ανακάτεψε τη τράπουλα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ρίχνοντας στο ματς τον Χάινριχ στη θέση του Νικολιά και τον Λώλη στη θέση του Πάνου, κάνοντας αλλαγές προσώπων χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη. Ο ΠΑΣ όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προυποθέσεις εκείνες να γίνει απειλητικός και να μειώσει στο σκορ στις αρχές της επανάληψης αλλά δέχτηκε και τρίτο τέρμα από τον ΠΑΟΚ Β’ με πρωταγωνιστή τον Κολομβιανό Ουρτάδο. Μετά από λάθος του Σόρια από δεξιά, έκλεψε ο Ρουμιάντσεβ και η μπάλα πήγε στον Σομποτσίνσκι. Ο Ουρτάδο του έκλεψε τη μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Αθανασίου και πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο του ΠΑΣ για το 3-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Κολομβιανού Ουρτάδο στο παιχνίδι και τέταρτο στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2.

Σωρεία ευκαιριών χωρίς αποτέλεσμα

Η είσοδος στο ματς των Λώλη και Χάινριχ έκανε πιο δραστήριο τον ΠΑΣ από τα αριστερά, με την ομάδα της Ηπείρου να ξυπνάει μετά το τρίτο γκολ που δέχτηκε και κατασκήνωσε στην περιοχή των γηπεδούχων, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ να μειώσει στο σκορ χάθηκε στο 65’. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ Β' και αρχικό σουτ του Αζίζ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Λώλη που έπιασε το σουτ αλλά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπαλωμένος. Σε νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 66’, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν πήρε όμως καλή πορεία και έφυγε άουτ. Ο ΠΑΣ συνέχισε να παίζει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του και στο 68’ σε σέντρα του Λώλη από αριστερά και κεφαλιά του Σέποβιτς, μπλόκαρε ο Μπαλωμένος τη μπάλα.

Μια ακόμη χαμένη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ σημειώθηκε στο 70’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χάινριχ από αριστερά, ο Σομποτσίνσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλωμένου. Σε διάστημα δυο λεπτών, η γιαννιώτικη ομάδα έφτασε δυο φορές κοντά στη μείωση του σκορ. Στο 75’ ο Λώλης από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Χάινριχ έκανε το κοντρόλ και σούταρε, όμως γλίστρησε στο τελείωμα και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Μια ακομη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους Ηπειρώτες στο 76’. Ο Κύρκος από δεξιά έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Χάινριχ ήταν αφύλακτος και έκανε το σουτ, ο Λαγωνίδης πάνω στη γραμμή και με εξουδετερωμένο τον Μπαλωμένο έσωσε τον ΠΑΟΚ Β' και στέρησε από τον ΠΑΣ το γκολ της τιμής.

Τη χαριστική βολή ο Λαγωνίδης

Αφού ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ στις αρκετές φάσεις που δημιούργησε,δέχτηκε τη χαριστική βολή από τους Θεσσαλονικείς που έφτασαν σε τέταρτο γκολ με τον αμυντικό Γιώργο Λαγωνίδη, γιο του παλαίμαχου άσσου του «Δικεφάλου του βορρά» Κώστα. Συγκεκριμένα στo 77’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του πρώην παίκτη του ΠΑΣ, Μάριου Τσαούση, ο προωθημένος αμυντικός Λαγωνίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, κέρδισε τη μονομαχία από όλους του αμυντικούς και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου που έμεινε άγαλμα και έκανε το 4-0.

41

Ο ΠΑΣ και πάλι προσπάθησε να αντιδράσει, χάνοντας ευκαιρία με τον Λεό στο 81’. Μετά από κάθετη πάσα του Λώλη προς τον Λεό, ο Γάλλος βγήκε απέναντι από τον Μπαλωμένο, καθυστέρησε όμως να εκτελέσει και βγήκε πλάγια δεξιά. Όταν ο Γάλλος επιθετικός έκανε το σουτ, ο Μπαλωμένος είχε κλείσει τη γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

17

Λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να δεχτει και πέμπτο γκολ στο 87’ από τους Θεσσαλονικείς αλλά ο Αθανασίου κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 4-0. Ο Τασιούρας από δεξιά έκλεψε τη μπάλα και έκανε το γύρισμα ο Σπυράκος με διπλή προσπάθεια προσπάθησε να νικήσει τον Αθανασίου, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έσωσε τον ΠΑΣ. Μια κεφαλιά του Σέποβιτς στο 89’ και ένα σουτ του Λεό στην κίνηση στο 91’ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με αποτέλεσμα οι Γιαννιώτες να μη πετυχαίνουν τελικά ούτε το γκολ της τιμής.

Βαριά ήττα- συντριβή για τον ΠΑΣ στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα που κατάφερε να τον διασύρει. Εφιάλτης για τους Γιαννιώτες φέτος το γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας στο οποίο γνώρισε και τις δυο ήττες στο πρωτάθλημα, την ήττα από τον Μακεδονικό με 3-1 και τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ Β’ με 4-0. Η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ προσπέρασε τον ΠΑΣ στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στους 11 βαθμούς, αφήνοντας τους Γιαννιώτες στους 10. Τα λάθη και τις αδυναμίες της διοίκησης πληρώνει η γιαννιώτικη ομάδα και οπωσδήποτε ο νέος Παραγουανός προπονητής δεν έχει το μαγικό ραβδί για να μετατρέψει τον ΠΑΣ σε μια ομάδα που μπορεί να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Διαιτησία: Περράκης (Ζήρδας- Δασκαλομαρκάκης)

ΠΑΟΚ Β' (Απόστολος Παπαβασιλείου): Μπαλωμένος, Τασιούρας, Σινανάι, Λαγωνίδης, Κωττάς (86’ Πιτσιώτης), Γρόσδης, Τσοπούρογλου (80’ Σπυράκος), Τσαούσης, Κανίς (69’ Κουλούρης), Ρουμιάντσεβ (69’ Καλόγηρος), Ουρτάδο (86’ Μύθου).

ΠΑΣ Γιάννινα (Βαγγέλης Τζιάρρας): Αθανασίου, Σόρια, Πάνος (52’ Λώλης), Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Αζίζ (66’ Κύρκος), Τζίνο, Μπεγκάλα, Νικολιάς (46’ Χάινριχ), Αθανασίου(66’ Σέποβιτς), Μάντζης (80’ Λεό).

πηγή φωτογραφιών: paokfc.gr

Σχολιασμος