Σε χαμηλή πτήση ήττα 3-1 από την ΕΑΛ οι γυναίκες του ΓΑΣ

12.12.2021 Αναγνώστηκε 1057 φορές

Κατώτερες της σημασίας του αγώνα φάνηκαν οι γυναίκες του ΓΑΣ, με εξαίρεση το δεύτερο σετ, και με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση κυρίως των περιφερειακών επιθετικών επιλογών ηττήθηκαν από την παθιασμένη για νίκη ομάδα της ΕΑ Λάρισας με 3-1 σετ.

Σε χαμηλή πτήση ήττα 3-1 από την ΕΑΛ οι γυναίκες του ΓΑΣ

Η ομάδα της Λάρισας αποφασισμένη για τη νίκη μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και με σωστή τακτική δυσκόλεψε την υποδοχή της ομάδας του ΓΑΣ. Σταδιακά η ομάδα του ΓΑΣ βελτίωσε τα στατιστικά στην υποδοχή κυρίως με τη συνδρομή της Λίμπερο Νιακοπούλου η οποία βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα. Όμως και πάλι οι γυναίκες του ΓΑΣ βρήκαν εμπόδιο στην καλά στημένη άμυνα της Λάρισας αλλά και στην επίσης εξαιρετική λίμπερο Τίκα.

Σε κανένα σημείο του σετ δε μπόρεσε να πλησιάσει ή όταν το έκανε εκτελούσε άστοχα σερβίς και έστελνε την μπάλα άουτ στις αντεπιθέσεις. Έτσι το σετ πήγε στη Λάρισα με 25-19.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του ΓΑΣ παρουσίασε άλλη εικόνα. Μια ομάδα που περίμενε ο coach για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σωστή ανάπτυξη πολλές επιθετικές λύσεις αλλά και σταθερή αμυντική λειτουργία δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα της Λάρισας η οποία κράτησε την απόδοση του πρώτου σετ. Έτσι το σετ πήγε στην ομάδα του ΓΑΣ με 21-25.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ βρήκε τοίχος στις επιθετικές ενέργειες από την καλά οργανωμένη άμυνα της ΕΑΛ.

Παρά τις σωστές επιθετικές λύσεις της ομάδας μας η ΕΑΛ ήταν όμως πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και περιόρισε αρκετά τα λάθη του δευτέρου σετ. Έτσι κατάφερε να κερδίσει το σετ με 25-22.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του ΓΑΣ κατάφερε αρχικά να γκρεμίσει τα όποια όνειρα μπορούσαν να υπάρχουν για ανατροπή σκηνικού. Έτσι το 4-6 έγινε αρχικά 7- 7 και στη συνέχεια 17-7. Οι γυναίκες του ΓΑΣ έχασαν ψυχραιμία έκαναν λάθη συνεχόμενα και παρουσίασαν απογοητευτική εμφάνιση. Αυτή η πρόσκαιρη αστάθεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σετ καθώς όταν ξύπνησαν από τον προσωρινό λήθαργο και πήραν μπρος οι μηχανές κατάφεραν να πλησιάσουν στο 17-20. Λάθος όμως παρέμβαση στην πορεία της μπάλας της πασαδόρου έδωσε πόντο ανάσα στην ομάδα της Λάρισας η οποία πήρε τελικά το σετ με 25-20 και ταυτόχρονα μια σημαντική νίκη.

Στο τέλος του αγώνα και παρά την απογοήτευση από την ήττα τα κορίτσια του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ είχαν επιφυλάξει μια μικρή έκπληξη στο λίμπερο της ομάδας Νιακοπούλου Αλεξάνδρα.

Γιόρτασαν μαζί της την 20η επέτειο των γενεθλίων της με μια τούρτα που είχαν ετοιμάσει ειδικά για το σκοπό αυτό. Έτσι τα χαμόγελα επέστρεψαν γρήγορα στην ομάδα η οποία ετοιμάζεται για δύο σημαντικές αναμετρήσεις.
Την Τετάρτη 15/12/2021 17.30 στο κλειστό του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα για το Κύπελλο Ελλάδας υποδέχεται την ομάδα ΑΣ ΠΡΩΤ/ΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ ενώ το Σάββατο 18/11/2021 και ώρα 18.00 υποδέχεται την αήττητη ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής επιστρέφοντας στην έδρα μετά από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (3-1): 25-19, 21-25, 25-22, 25-20

ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαδημητρίου): Τίκα/λ, Δικαστοπούλου, Βελεσιώτη, Ζαφειρίου, Richlieva, Μαργαριτοπούλου, Τσαμόγλου, Καφφέ, Μαργαριτοπούλου Δ., Παπακώστα, Σιώμου, Μανδραβέλη/λ, Βούλγαρη Ελ.

ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης): Χαρατζόγλου, Μπόζιου, Παππά Αικ., Chabai, Νιακοπούλου/λ, Καλουτσάκη, Παππά Κλ., Τικμανίδου, Ανουλίδου/λ, Κακαγή, Μπουρλή, Τσάμου, Μπάρλα, Σαράφη

Σχολιασμος