Τα κέρδη παρά την ήττα του ΠΑΣ και η επιστροφή του Μουφ

20.10.2021 Αναγνώστηκε 1499 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάστε στις σημερινές ΠΑΣες του Θανάση Μυριούνη για τα τρία ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, τα κέρδη και τις απώλειες από το παιχνίδι στο Ζωσιμάδες, τις δηλώσεις Μεταξά και την επιστροφή του μεγάλου Ζντένκο Μουφ.

Τα κέρδη παρά την ήττα του ΠΑΣ και η επιστροφή του Μουφ
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Καλημέρα σε όλους, με υγεία και δύναμη καθώς μπήκαμε πλέον στα μέσα του φθινοπώρου…

Γεμάτη αθλητική δράση ήταν η περασμένη Κυριακή καθώς είχε τρεις αναμετρήσεις του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό. Αρχικά των Κ 19 των δύο ομάδων, στη συνέχεια η αναμέτρηση των γυναικών στο μπάσκετ και τελικά το βράδυ ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο «Ζωσιμάδες». Ντέρμπι και τα τρία, γεμάτα σασπένς και δράση. Απολογισμός 1 νίκη και 2 ήττες για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στους «ερυθρόλευκους».Ας πάρουμε τα παιχνίδια με τη σειρά που έγιναν…

Το πάθος των παικτών του Χρήστου Αγγέλη ήταν αυτό που έφερε τη νίκη για την Κ 19 του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Το γκολ-πέναλτι του Ρίζου ήταν αρκετό για τον ΠΑΣ να πάρει τη νίκη και να φτάσει τους 13 βαθμούς. Οι πιτσιρικάδες του Αγγέλη είναι στην 4η θέση με 13 βαθμούς μετά από 6 αγώνες, έχοντας χάσει μόνο από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο εκτός έδρας. Η καλή δουλειά συνεχίζεται στα τμήματα υποδομών των Γιαννιωτών, όμως χρειάζεται και η ανάλογη προσοχή από τους διοικούντες. Μπορεί να υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο οι Ρίζος, Κύρκος και Μίνα, όμως υπάρχει από πίσω ακόμα μια φουρνιά παικτών που πρέπει να προσεχθεί…

Φανταστική ατμόσφαιρα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο το μεσημέρι της Κυριακής στο ντέρμπι των γυναικών με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Δουβίτσα πάλεψε μέχρι τέλους τις «ερυθρόλευκες» και έχασε στις λεπτομέρειες με 62-70. Στις 3 πρώτες περιόδους ΠΑΣ και Ολυμπιακός πήγαιναν πόντο-πόντο στο σκορ και καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά. Η Σαμάνθα Κούπερ ήταν συγκλονιστική με 25 πόντους και ανίκητη κάτω από τη ρακέτα, ωστόσο η εμπειρία των παικτριών του Ολυμπιακού ήταν αυτή που μέτρησε στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο και τελικά στοίχισε την ήττα στον ΠΑΣ. Για να αντιληφθείτε όμως το πόσο έχει δυναμώσει ο γυναικείος ΠΑΣ πλέον σαν ομάδα σκεφθείτε ότι φέτος κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό όταν πριν 6 μήνες, για την ακρίβεια στις 18 Απριλίου,  είχε ηττηθεί με 50 πόντους από τον Ολυμπιακό (53-103). Φέτος ο γυναικείος ΠΑΣ μπορεί να μπει, με τη βοήθεια του κόσμου του, στην τετράδα…

Πραγματικό ντέρμπι ήταν και ο ποδοσφαιρικός αγώνας το βράδυ της Κυριακής και για μένα το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά ήταν παθιασμένοι, προσηλωμένοι στο πλάνο, όμως εκείνο που στο τέλος έκανε τη διαφορά ήταν το βάθος στον πάγκο, η υπεροπλία του Ολυμπιακού στις αλλαγές. Ο Μαρτίνς είχε την ευχέρεια να βάλει στον αγώνα τους Ελ Αραμπί, Εμβιλά και Βαλμπουενά όταν τα πράγματα ζόρισαν, ενώ ο Μεταξάς είχε πολύ περιορισμένες επιλογές με Τριάδη, Μπρένερ και Μορέιρα. Ο προπονητής του ΠΑΣ ήταν πολύ διαβασμένος για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και είχε «κλειδώσει» τη μεσαία γραμμή. Μια ολιγωρία στην άμυνα μετά τη σέντρα του Μασούρα έδωσε τη δυνατότητα στον Αγκιμπού Καμαρά να σκοράρει, ωστόσο ο ΠΑΣ έβγαλε αντίδραση. Ευκαιρίες έγιναν και χάθηκαν όμως το γκολ δεν ήρθε. Κακά τα ψέματα, λείπει πολύ ο Κόντε στην επίθεση. Περέα και Γκαρντάφσκι πάλεψαν, αλλά έχουν θέμα στην τελική προσπάθεια. Με τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να στέλνεις την μπάλα στα…περιστέρια από την μικρή περιοχή, Απαγορεύεται να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες σε ένα ντέρμπι.

Το πέναλτι που παίρνει ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι καθαρό και οι φωνές των «ερυθρόλευκων» ΜΜΕ είναι εκ του πονηρού και ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ίδια φάση με το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι χέρι στήριξης. Ο Ρέαμπτσιουκ σε αντίθεση με τον Αϊτόρ σηκώνει το χέρι καθώς κάνει το τάκλιν, δεν βάζει το χέρι για να στηριχθεί. Δεινός εκτελεστής πέναλτι ο Εραμούσπε, στο «Γ» η μπάλα. Είχε ξαναβάλει γκολ με πέναλτι και στο κύπελλο ο Αργεντινός στόπερ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε κυρίως με στημένες φάσεις και από εκεί έγινε η ζημιά για τον ΠΑΣ. Το «τσάφ» του Σάλιακα έδωσε τη δυνατότητα στον Ελ Αραμπί να σκοράρει έστω και με τον αλλόκοτο αυτόν τρόπο. Χαμηλά στο πόδι ενδεχομένως να υπάρχει μια μικρή επαφή των ποδιών των δύο παικτών, ο Ευαγγέλου όμως δεν την θεώρησε επιθετικό φάουλ..

Ο Ηρακλής Μεταξάς στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα σημείωσε ότι δεν θέλει μπράβο και καλές εμφανίσεις, αλλά πόντους και αποτελέσματα. Έχει δίκιο σε αυτό ο κόουτς, στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Μόνο αυτό μένει στο τέλος. Με μια υποσημείωση όμως. Όταν ζορίζεις τόσο πολύ τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό και αναγκάζεις τον Μαρτίνς να βάλει τρίτο στόπερ στα τελευταία λεπτά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για να κρατήσει το σκορ με κατενάτσιο, τότε έχεις ανέβει επίπεδο σαν ομάδα. Δεν είσαι ο μικρομεσαίος που τον νικάνε εύκολα οι λεγόμενοι μεγάλοι. Το κέρδος λοιπόν αυτής της ήττας ήταν ότι τα…χρειάστηκαν στο τέλος οι Πειραιώτες.

Φανταστική η ατμόσφαιρα στο «Ζωσιμάδες» από τους οπαδούς του ΠΑΣ στο πέταλο των οργανωμένων στη θύρα 10. Αντάξια της ιστορίας της ομάδας. Γενικά στο οπαδικό κομμάτι ο ΠΑΣ διατηρεί τις δυνάμεις του και ενδεχομένως να δυναμώνει κιόλας χρόνο με τον χρόνο, τη στιγμή που οι περισσότερες επαρχιακές ομάδες χάνουν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο τους. Δείτε τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα Τρίπολης, τη Λαμία κτλ. Βέβαια, συνολικά το οπαδικό κίνημα περνάει κρίση. Δεν νοούνται οπαδοί μόνο σε εντός έδρας παιχνίδια. Κάποια στιγμή πρέπει να ξαναδούμε  φιλάθλους και των δύο ομάδων στις κερκίδες των γηπέδων. Θα αργήσει δυστυχώς ακόμα αυτό όμως…

Στα Γιάννινα και ο μεγάλος Ζντένκο Μουφ αυτές τις ημέρες. Βραβεύτηκε από τον Γιώργο Χριστοβασίλη στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το σύνθημα «Μουφ-Μουφ-Μουφ» ξαναδόνησε το «Ζωσιμάδες» μετά από χρόνια. Μεγάλος παικταράς ο Ζντένκο και σε εποχές που έπεφτε πολλή κλωτσιά. Άλλες εποχές τότε, άλλες εποχές τώρα. Ο Ζντένκο Μουφ άνετα είχε θέση στον ευρωπαϊκό ΠΑΣ Γιάννινα του 2016 από πλευράς ποιότητας και ταλέντου. Ο μεγάλος Ζντένκο είτε φοράει μπουφάν της Μαρσέιγ είτε της Ρόμα ήταν, είναι και θα είναι ένας ΠΑΣολές μέχρι το τέλος της ζωής του…

Από τη στήλη ΠΑΣΕΣ της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

 

Σχολιασμος