Με υγειονομικό πρωτόκολλο ο 14ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων!

29.08.2020 Αναγνώστηκε 264 φορές

Σε μία περίοδο τόσο δύσκολη όπως αυτή που διανύουμε για τον κλάδο του τουρισμού, η περιοχή μας έχει μεγάλη ανάγκη από τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων που συνήθως προσελκύουν αξιοσημείωτο αριθμό επισκεπτών.

Με υγειονομικό πρωτόκολλο ο 14ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων!

Μία τέτοια είναι ο αγώνας δρόμου «Γύρος της Λίμνης – Ioannina Lake Run», ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει το διήμερο 19 – 20 Σεπτεμβρίου.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του οι διοργανωτές του αγώνα λαμβάνουν ήδη τα μέτρα τους και θα εφαρμόσουν συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα έχει τη σφραγίδα της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, όπως ανακοινώθηκε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.

Παράλληλα, σημαντική θα είναι για μία ακόμη χρονιά η συνδρομή του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια!

Υγειονομική επιτροπή σύστησε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, η οποία αποτελείται από τον αναπλ. καθηγητή Παθολογίας Βασίλειο Τσιμιχόδημο, τον αναπλ. καθηγητή Καρδιολογίας Παναγιώτη Κοραντζόπουλο και την αναπλ. καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ευαγγελία Ντζάνη. Έργο της επιτροπής ήταν η επίβλεψη της κατάρτισης, αλλά κυρίως της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα ισχύσει κατά το 14ο Ioannina Lake Run.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του «Ioannina Lake Run» Ηλίας Σπυριούνης σε συνέντευξη Τύπου χθες στο ξενοδοχείο «The Lake Hotel», το πρωτόκολλο που έχει καταρτίσει η επιτροπή είναι βασισμένο στα αντίστοιχα πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ για αγώνες δρόμου εκτός σταδίου, τα οποία με τη σειρά τους βασίστηκαν σε διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο κ. Σπυριούνης σημείωσε πως λόγω του κορωνοϊού αλλά και των χωροταξικών περιορισμών στην πλατεία Μαβίλη, όπου είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός, αποφασίστηκε να τεθεί πλαφόν στις συμμετοχές των αθλητών, ενώ δε θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες «Μαμά- Καρότσι», o Παραλίμνιος Δρόμος για ΑμεΑ και το Family Run, όπως και το Pasta Party.

«Στόχος μας είναι ο αγώνας να γίνει κανονικά και προς το παρόν όλα δείχνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν, βέβαια, αποφασιστεί κάτι διαφορετικό από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για όλους τους αγώνες στην επικράτεια, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε δε λόγο και για τη λύση της «εικονικής» εκδοχής του αγώνα που έτσι κι αλλιώς θα ανακοινωθεί σε μια προσπάθεια της διοργάνωσης να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν ή διστάζουν να ταξιδέψουν αυτή την περίοδο. «Ευχόμαστε, βέβαια, να γίνει κανονικά ο αγώνας, γιατί βλέπουμε και την επιθυμία των αθλητών να επιστρέψουν σε μια καθημερινότητα προπόνησης και αγώνων. Το δείχνουν και οι συμμετοχές, που πάνε πολύ καλά και δρομείς από όλη την Ελλάδα θέλουν να τρέξουν δίπλα από την Παμβώτιδα», κατέληξε ο κ. Σπυριούνης.

«Να ενθαρρύνουμε…»

Από την πλευρά του, ο αναπλ. καθηγητής Βασίλειος Τσιμιχόδημος, τόνισε ότι τροποποιείται η πραγματοποίηση των αγώνων με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιείται ο συγχρωτισμός, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν προβλέπεται να γίνει τεστ σε ασυμπτωματικούς συμμετέχοντες. 

«Ουσιαστικά, αυτό το οποίο κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι προσπαθούμε να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια αφενός και αφετέρου στην ανάγκη να συνεχιστεί η καθημερινή μας ζωή. Νομίζω ότι δραστηριότητες όπως είναι ο Γύρος Λίμνης, οι οποίες προβάλλουν την πόλη ή συνεισφέρουν στην οικονομική ζωή της αφενός και αφετέρου προάγουν τη συναισθηματική, σωματική και ψυχολογική υγεία, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να ενθαρρύνεται, ακολουθώντας κάθε φορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο, ο οποίος είναι εδώ», σημείωσε.

Ο Ερυθρός Σταυρός

Σε τρεις άξονες θα συνδράμει στο φετινό  «Ioannina Lake Run» το Παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρώτος, όπως ανέφερε ο γιατρός, υπεύθυνος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Ηλίας Γκαρτζονίκας, εστιάζει στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, με μέτρα που αφορούν σε θερμομετρήσεις των συμμετεχόντων, τόσο των αθλητών, όσο και εθελοντών και συνοδών πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς και την οργάνωση και στελέχωση χώρου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος. Ο δεύτερος άξονας αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σαράντα περίπου εθελοντές (Σαμαρείτες και εθελοντές Νοσηλευτικής) θα αναπτυχθούν κατά μήκος της διαδρομής όπου θα παράσχουν πρώτες βοήθειες σε όσους και όπου ζητηθούν.

Ο τελευταίος άξονας αφορά τη χρήση του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών του Σώματος Σαμαρειτών, που με αυτό τον τρόπο θα παρέχονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο που αφορούν την εξέλιξη του αγώνα, καθώς και αντιμετωπίζονται ζητήματα που τυχόν προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σχολιασμος