Σταμάτησε τo ποδόσφαιρο ο Μάριος Οικονόμου

28.06.2024 Αναγνώστηκε 542 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στα 31 μόλις του χρόνια ο Μάριος Οικονόμου αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, κάτι που ανακοίνωσε επίσημα ο Παναιτωλικός, στον οποίο αγωνίζονταν μέχρι πρότινος.

 

Σταμάτησε τo ποδόσφαιρο ο Μάριος Οικονόμου
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ο Γιαννιώτης κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος για νέες ιδέες και προκλήσεις. Ο γιος του Γιώργου Οικονόμου, του προέδρου του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνει πίσω του μια εξαιρετική καριέρα με πολλές ελληνικές ομάδες, αλλά και επιτυχίες στο εξωτερικό.

Ο Μάριος Οικονόμου είναι σπλάχνο των Ιωαννίνων. Ξεκίνησε μπάλα στον Ατρόμητο, έπαιξε στις ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πωγωνάτο, πριν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιανουάριο του 2011.

Πρωτοέπαιξε με τον Γιάννη Χριστόπουλο και σε μόλις 23 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξει το ταλέντο του. Πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία και την Κάλιαρι, με τον ΠΑΣ τότε να βάζει στα ταμεία του ένα ποσό της τάξης των 600.000 ευρώ. 

Ήταν η πρώτη πώληση ποδοσφαιριστή του στο εξωτερικό και ένα σημαντικό τότε ποσό για τον Γιώργο Χριστοβασίλη. 

Ο Οικονόμου έκατσε 5 χρόνια στην Ιταλία και έπαιξε κατά σειρά στην Σπαλ, τη Μπολόνια, τη Μπάρι και από την Μπολόνια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Μετά από 1,5 χρόνο στην «Ένωση» έφυγε και πάλι από την Ελλάδα και πήγε αυτή τη φορά στη Δανία και την Κοπεγχάγη. 

Τον Φεβρουάριο του 2023 είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Σαμπντόρια στην Ιταλία, πριν επαναπατριστεί οριστικά για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Έπαιξε 23 φορές με την ομάδα του Αγρινίου και πέτυχε 1 γκολ, έχοντας μαζί του προπονητή τον Γιάννη Πετράκη.

Σχολιασμος